Οι αγωνίες του Ουζουνίδη για τη Λάρισα: Η κούραση, ο Μάνταλος και το «χωράφι»

Οι αγωνίες του Ουζουνίδη για τη Λάρισα: Η κούραση, ο Μάνταλος και το «χωράφι»

Πολλές δυσκολίες για την ΑΕΚ και στο σημερινό (16/12) ματς με τη Λάρισα εκτός έδρας.

Η ΑΕΚ το απόγευμα της Κυριακής (16/12) αγωνίζεται στη Λάρισα και ουσιαστικά είναι η πρώτη ομάδα από αυτές που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας που παίζει φέτος στο AEL FC Arena. Πιθανότατα το χειρότερο γήπεδο στην Ελλάδα από πλευράς αγωνιστικού χώρου, όπως παραδέχονται οι ίδιοι ποδοσφαιριστές των ομάδων.

Και αυτό είναι μία από τις πιο μεγάλες αγωνίες του Μαρίνου Ουζουνίδη σήμερα, διότι η ΑΕΚ έχει… ποιότητα στην επίθεση της και θα δυσκολευτεί αρκετά σε αυτό το γήπεδο για να κάνει όσα πρέπει για να κερδίσει. Κάτι που είναι εύκολα αντιληπτό για ποδοσφαιριστές του επιπέδου του Λιβάγια, του Μπογέ, του Πόνσε κ.α. Οπότε θα πρέπει να επιστρατευτούν και άλλα στοιχεία όπως η δύναμη, το πάθος, οι προσωπικές μονομαχίες, τα στημένα και η αποτελεσματικότητα από τις πρώτες ευκαιρίες.

Ενα ακόμη σημαντικό εμπόδιο έχει να κάνει με την απουσία του Πέτρου Μάνταλου. Άπαντες στην ΑΕΚ γνωρίζουν ότι ο αρχηγός είναι κομβικό κομμάτι της λειτουργίας της Ένωσης. Σε δύο σημαντικά ματς δεν έπαιξε φέτος και η ΑΕΚ δεν νίκησε. Με την Σέλτικ εκτός έδρας στο τελικό 1-1 και με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στο ίδιο σκορ. Ωστόσο, σήμερα είναι επιτακτική η ανάγκη για νίκη στην Ενωση, ώστε να μην χάσει επαφή με τις παραπάνω θέσεις της βαθμολογίας.

Τέλος, η κούραση είναι ένα σημαντικό κομμάτι. Πλην του Λιβάγια που επιστρέφει σήμερα, όλοι οι υπόλοιποι ήταν και στην Πορτογαλία για το ματς με την Μπενφίκα την Τετάρτη. Λύσεις δεν υπάρχουν με τους Αλεφ, Λόπες, Λαμπρόπουλο, Σιμόες και Μπακασέτα εκτός πλάνων, οπότε είναι αντιληπτό ότι η ΑΕΚ καλείται να κάνει σήμερα ένα μεγάλο ματς για να πάρει τη νίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ