Αποκάλυψη: Εκλεισε νέο διαμάντι από τη Γαλλία ο Ολυμπιακός

Αποκάλυψη: Εκλεισε νέο διαμάντι από τη Γαλλία ο Ολυμπιακός

Παίκτη του Ολυμπιακού θεωρoύν ήδη οι Γάλλοι τον 23χρονο Σενεγαλέζο κεντρικό αμυντικό Ουσεϊνού Μπα. Ποια είναι η νέα «ανακάλυψη» του Μοντέστο. Τι αναφέρουν στη Γαλλία για τον θηριώδη στόπερ.

Μόλις τη Δευτέρα to10.gr έγραψε για το μυστικό ταξίδι του Φρανσουά Μοντέστο στη Γαλλία και τα σενάρια περί κίνησης του Ολυμπιακού για ποδοσφαιριστή από τη γαλλική αγορά. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την Κορσική, λοιπόν, η νέα ανακάλυψη του Ολυμπιακού και του τμήματος σκάουτινγκ ακούει στο όνομα Ουσεϊνού Μπα.

Πρόκειται για 23χρονο (11/11/1995) αριστεροπόδαρο κεντρικό αμυντικό από τη Σενεγάλη, που την τελευταία 2ετία αγωνίζεται στην Γκαζελέκ Αζαξιό. Οχι την ίδια Αζαξιό από την οποία αποκτήθηκαν οι Πάπε Σισέ και Μάντι Καμαρά, αλλά παρόμοια περίπτωση με τους δύο Αφρικανούς ποδοσφαιριστές, που ήδη έχουν προκαλέσει αίσθηση με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι πληροφορίες που συγκέντρωσε to10.gr, ο Ολυμπιακός βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Μπα, με τους Γάλλους να αναφέρουν ότι εντός των επόμενων ημερών ο ποδοσφαιριστής θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους Ερυθρόλευκους και θα αποτελέσει το πρώτο τους μεταγραφικό απόκτημα για το… καλοκαίρι!

Και αυτό διότι όλα δείχνουν πως θα ακολουθηθεί η ίδια τακτική που επιλέχθηκε και στις περιπτώσεις των Σισέ και Καμαρά, οι οποίοι αποκτήθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, αλλά εντάθηκαν στο ρόστερ του Ολυμπιακού καλοκαίρι και αφού ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στη Β’ Γαλλίας.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΕΪΝΟΥ ΜΠΑ

Η νέα ανακάλυψη του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού μοιάζει εντυπωσιακά με τον Σισέ. Με μία μεγάλη διαφορά, ωστόσο: Ο Μπα είναι αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός. Γεγονός που καθιστά ιδιαίτερη την περίπτωσή του. Αλλά κατά τα άλλα έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τον νυν ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Είναι πολύ ψηλός (1,92 μ.), πολύ γρήγορος για το μπόι του, δυναμικός και ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι, ενώ η τεχνική του είναι πολύ καλή.

Ο Μπα γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1995 στο Ντακάρ της Σενεγάλης. Ξεκίνησε να αγωνίζεται στην ακαδημία Σμας και το καλοκαίρι του 2016 πήρε μεταγραφή για την Αμιάν, ωστόσο έχασε μία ολόκληρη σεζόν, καθώς δεν μπορούσε να βγάλει άδεια εργασίας. Μετά από έναν χρόνο εκτός δράσης, λόγω αυτού του προβλήματος, υπέγραψε στην Γκαζελέκ Αζαξιό, κερδίζοντας άμεσα θέση βασικού. Συνολικά τον τελευταίο 1,5 χρόνο που φοράει τη φανέλα της γαλλικής ομάδας έχει 45 συμμετοχές, 1 γκολ και 1 ασίστ, ενώ φέτος έχει μπει δύο φορές στην καλύτερη 11άδα της Ligue 2!

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να επενδύει σε μία αγορά που του πάει. Σε μία αγορά που τη γνωρίζει καλά και φέρνει στην Ελλάδα ένα ακόμη «μαύρο διαμάντι», κάτω από τη μύτη των μεγάλων του γαλλικού ποδοσφαίρου. Ακόμη έναν ποδοσφαιριστή που όλα δείχνουν ότι έχει το ταλέντο, την πρώτη ύλη να αποτλέσει αναλογη περίπτωση με τους Καμαρά και Σισέ. Μένει να το αποδείξει και στην πράξη, το ερχόμενο καλοκαίρ. Οταν και θα φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ