Εμβόλιμη η 15η αγωνιστική, επιβαρύνεται κι άλλο ο Ολυμπιακός

Εμβόλιμη η 15η αγωνιστική, επιβαρύνεται κι άλλο ο Ολυμπιακός

Η 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος αναβλήθηκε λόγω της αποχής των διαιτητών για την επίθεση στον Θανάση Τζήλο και η ομάδα που επιβαρύνεται περισσότερο από το πρόγραμμα είναι ο Ολυμπιακός.

Ο ξυλοδαρμός του διεθνή διαιτητή, Θανάση Τζήλου έξω από το σπίτι του στη Λάρισα έχει προκαλέσει σοκ, με αποτέλεσμα η Ένωση διαιτητών να κάνει αποχή και να αναβληθεί η 15η αγωνιστική της Super League.

Τα παιχνίδια που ήταν προγραμματισμένα για το Σαββατοκύριακο (22-23 Δεκεμβρίου) δεν θα διεξαχθούν μετά από απόφαση της Ένωσης κάτι που αυτόματα σημαίνει πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει και πάλι στις 12 Ιανουαρίου του 2019.

Οι ομάδες θα έχουν συνολικά 29 μέρες κενές προκειμένου να αγωνιστούν, ενώ η 15η αγωνιστική που αναβλήθηκε θα είναι εμβόλιμη και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι οι διαιτητές θα αναστείλουν την αποχή διαρκείας.

Αυτόματα αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα είναι η ομάδα που θα επιβαρυνθεί περισσότερο από κάθε άλλη, καθώς το πρώτο παιχνίδι των ερυθρόλευκων το 2019 θα είναι εκτός έδρας, συγκεκριμένα θα παίξει στη Λιβαδειά την Κυριακή 13 Ιανουαρίου. Μάλιστα, σε περίπτωση που η 15η αγωνιστική δεν οριστεί τον Ιανουάριο (αρκετά πιθανό λόγω της αποχής των διαιτητών), τότε ο Ολυμπιακός θα παίξει στις 2 Φεβρουαρίου, ημέρα που θα φιλοξενήσει τον Πανιώνιο για τη 19η αγωνιστική!

Μετά τον αγώνα στη Λιβαδειά, ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στις 19 Ιανουαρίου στα Γιάννινα με τον τοπικό ΠΑΣ (17η αγωνιστική) και στις 27/01 με τον Αστέρα στην Τρίπολη για την 18η αγωνιστική. Όπως καταλαβαίνει κανείς η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς «πλήττεται» από την αναβολή, καθώς έχει πολύ επιβαρυμένο πρόγραμμα Ιανουάριο και Φεβρουάριο λόγω και των ευρωπαϊκών παιχνιδιών με την Ντιναμό Κιέβου για τους «32» του Europa League.

Συνολικά οι ερυθρόλευκοι έχουν να δώσουν ένα επιπλέον παιχνίδι αυτό με τη Λάρισα ως εμβόλιμο, ενώ είναι πιθανό να δώσουν κι ακόμα ένα, ανάλογα την απόφαση της Ένωσης διαιτητών. Επίσης θα έχουν πέρα από τους Ουκρανούς ενδιάμεσα κρίσιμα ματς με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και το διάστημα των 6 αυτών εβδομάδων θα κρίνει τα πάντα σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa League.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι Έλληνες ρέφερι, η αναστολή της απόφασής τους θα εξαρτηθεί από τις προτάσεις και τα μέτρα που λάβουν η ΕΠΟ και η Λίγκα. Η καθοριστική συνάντηση θα γίνει στις 4 Ιανουαρίου και εκτός από τους εκπροσώπους των διαιτητών θα λάβουν μέρος η ΕΠΟ, η ΚΕΔ, η Σούπερ Λίγκα, και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμων των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, Πετρ Φούσεκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ