Η μάχη της κερκίδας: Ο ισχυρός Ολυμπιακός, η δυναμική του Άρη και η απογοήτευση από ΑΕΚ, Ατρόμητο (πίνακες)

Η μάχη της κερκίδας: Ο ισχυρός Ολυμπιακός, η δυναμική του Άρη και η απογοήτευση από ΑΕΚ, Ατρόμητο (πίνακες)

Διανύσαμε σχεδόν το πρώτο μισό του πρωταθλήματος και to10.gr καταγράφει τις... ορέξεις των οπαδών. Οι σταθερές αξίες, οι ευχάριστες εκπλήξεις και οι απογοητεύσεις. Δείτε πίνακες με τους μέσους όρους εισιτηρίων της κάθε ομάδας και τα «μαγικά» χαρτάκια κάθε αγωνιστικής.

Σχεδόν ένας γύρος συμπληρώθηκε στη φετινή Σούπερ Λίγκα, καθώς πραγματοποιήθηκαν οι 14 από τις 15 αγωνιστικές, με την τελευταία να αναβάλλεται μετά την επίθεση στον διαιτητή Τζήλο.

Ουσιαστικά πέρασε το πρώτο μισό του πρωταθλήματος και αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στο πως κινήθηκε η προσέλευση στα γήπεδα της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αρκεί και μόνο να δει κανείς τον μέσο όρο των 5.775 θεατών σε κάθε ματς για να καταλάβει πόσο… άδεια είναι τα ελληνικά γήπεδα. Σε 14 αγωνιστικές με οκτώ παιχνίδια κάθε φορά, έχουν κοπεί μόλις 635.205 εισιτήρια συνολικά.

Η μεγαλύτερη προσέλευση
Η μεγαλύτερη προσέλευση σημειώθηκε την 3η αγωνιστική με 58.505 εισιτήρια με το εντυπωσιακό να είναι ότι εκείνη την ημέρα δεν υπήρξε κάποιο ντέρμπι. Υπήρξαν ωστόσο μεγάλες προσελεύσεις στα ματς Αρης – Λεβαδειακός, ΑΕΚ- Πανιώνιος, ΟΦΗ-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός  – Αστέρας Τρίπολης.

Και η μικρότερη
Η μικρότερη σημειώθηκε την 11η αγωνιστική, με μόλις 31.087 εισιτήρια, με χαρακτηριστικό το ματς Πανιώνιος – Λαμία το οποίο παρακολούθησαν μόλις 806 θεατές!. Οσο για τη 2η μικρότερη, ήρθε την 13η με 31.981.

Τα ντέρμπι
Φυσικά τα ντέρμπι είναι εκείνα που προσελκύουν τον περισσότερο κόσμο. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε τα 23.763 εισιτήρια που κόπηκαν στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, τα 30.532 στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, τα 27.419 στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός, τα 16.434 στο Άρης – ΠΑΟΚ, τα 20.389 στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, τα 24.731 στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ και τα 31.250 στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

ΜΕΣΟΙ ΟΡΟΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

 

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ

Στην κορυφή ο Ολυμπιακός
Οσον αφορά τώρα σε κάθε ομάδα συγκεκριμένα, τα δεδομένα έχουν ως εξής: Πρώτος και με διαφορά είναι ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι απέχει οκτώ ολόκληρους βαθμούς από την κορυφή. Οι Πειραιώτες ως γνωστόν διαθέτουν τη μεγαλύτερη βάση οπαδών στην Ελλάδα, κάτι το οποίο «ερμηνεύεται» σε 20.908 οπαδούς σε κάθε ματς στο Καραϊσκάκη.

Μάλιστα σε αρκετά ματς τα οποία θεωρούνται «αντιεμπορικά» ο κόσμος των ερυθρόλευκων δίνει δυναμικό «παρών» ξεπερνώντας αρκετές φορές τα 15.000 εισιτήρια.

Ο δεύτερος ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ διανύει την καλύτερη σεζόν των τελευταίων 33 χρόνων, από τότε δηλαδή που πήρε το τελευταίο του πρωτάθλημα. Παρ’ όλα αυτά οι οπαδοί του δικεφάλου δεν κατάφεραν να «εκτινάξουν» τον μέσο όρο εισιτηρίων της ομάδας τους στην κορυφή. Όμως σίγουρα οι 17.351 φίλαθλοι που παρακολουθούν κάθε παιχνίδι στην Τούμπα είναι αριθμός αξιόλογος για τα ελληνικά δεδομένα.

Στον δεύτερο γύρο υπάρχουν βεβαίως και τα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Άρη που μπορούν να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο αυτή την επίδοση.

Οι… απογοητευμένοι ΑΕΚτζήδες
Αρκετά χαμηλά βρίσκεται ο μέσος όρος εισιτηρίων της ΑΕΚ, καθώς με 11.402 θεατές σε κάθε ματς, η Ενωση βρίσκεται με το… ζόρι στην 3η θέση, πάνω από Άρη και Παναθηναϊκό. Θα περίμενε κανείς ότι οι κιτρινόμαυροι, από τη στιγμή που πέρσι κατέκτησαν το πρωτάθλημα, επέστρεψαν στο Champions League και χτίζουν νέο γήπεδο θα πήγαιναν στο γήπεδο μαζικότερα. Φαίνεται όμως ότι η κακή πορεία σε Ελλάδα κι Ευρώπη έχει απομακρύνει αρκετό κόσμο της ομάδας από το γήπεδο.

Να πούμε πάντως ότι η ΑΕΚ έδωσε και δύο σημαντικά ματς κεκλεισμένων των θυρών και συγκεκριμένα το ντέρμπι με τον Αρη και παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Η δυναμική του Άρη παρά τις κακουχίες
Στην 4η θέση της κατάταξης βρίσκεται ο Αρης, παρά τα πολλά διοικητικά προβλήματα επί σειρά ετών και την οδυνηρή παρουσία της ομάδας σε μικρότερες κατηγορίες την τελευταία 4ετία. Ο «Θεός του πολέμου» κατάφερε να διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τη δυναμική του, η οποία «αποτυπώνεται» στην προσέλευση στα ματς του Κλεάνθης Βικελίδης που ανέρχεται σε 10.247 άτομα μέσο όρο.

Η ευχάριστη έκπληξη του Παναθηναϊκού
Για την μεγάλη ιστορία του Παναθηναϊκού το να προσέρχονται στο γήπεδο 10.113 οπαδοί ανά ματς σίγουρα δεν θεωρείται μεγάλος αριθμός. Με τα δεδομένα όμως που ισχύουν τα τελευταία χρόνια στο τριφύλλι και ειδικά φέτος (μικρό μπάτζετ, έλλειψη στόχων κτλ) η τιμή αυτή είναι σημαντική.

Αγωνιστικά η ομάδα του Γιώργου Δώνη αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, γεγονός που έχει προσελκύσει σαφώς περισσότερο κόσμο από ότι θα ανέμενε κανείς πριν αρχίσει η σεζόν.

Η συμβολή του ΟΦΗ
Αξιόλογο μέγεθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι και ο ΟΦΗ. Μπορεί σε αγωνιστικό επίπεδο οι Κρητικοί να μην τα έχουν πάει πολύ καλά μέχρι τώρα και να βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία όμως οι 4.367 οπαδοί τους που επισκέπτονται κάθε εβδομάδα το Γεντί Κουλέ μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι. Και έτσι οι ασπρόμαυροι φιγουράρουν στην 6η θέση των ομάδων με τη μεγαλύτερη προσέλευση.

Ο απογοητευτικός Ατρόμητος και οι υπόλοιποι
Οι υπόλοιπες ομάδες κινούνται πάνω-κάτω σε αναμενόμενα χαμηλά επίπεδα. Την πιο αρνητική εντύπωση προκαλεί ο Ατρόμητος, ο οποίος αν και πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της ιστορίας του τον συναντάμε στον «πάτο» της προσέλευσης. Μόλις 915 φίλαθλοι σπεύδουν να δουν από κοντά την ομολογουμένως εξαιρετική ομάδα που έχει «χτίσει» ο Κάναντι.

Να αναφέρουμε ότι μόνο το συγκρότημα του Περιστερίου και ο ουραγός Απόλλων Σμύρνης δεν καταφέρνουν να προσελκύσουν διψήφιο αριθμό θεατών, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να είναι προτελευταία με 998 εισιτήρια.

Εξάλλου σε σαφώς υψηλότερη θέση περιμέναμε την ΑΕΛ. Μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας με πιστούς οπαδούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων υποστηρίζουν την ομάδα της περιοχής τους. Η μέτρια πορεία των βυσσινί σε συνδυασμό με την κόντρα οπαδών – διοίκησης,  φέρνει μόνο 2.581 άτομα στο AEL FC ARENA.

Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες ομάδες κινούνται σε έναν μέσο όρο από λίγο πάνω από 1000 εισιτήρια έως 2.500 περίπου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ