Γιατί ο Λέο Μάτος δεν θυμίζει τον… εαυτό του;

Γιατί ο Λέο Μάτος δεν θυμίζει τον… εαυτό του;

Το «όχι» του ΠΑΟΚ στην πρόταση της Κράσνονταρ, τα 1.200.000 € των Ρώσων, ο... διπλασιασμός του Βραζιλιάνου και η δέσμευση για αύξηση, που δεν έχει γίνει ακόμη πράξη.

Είναι ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Για πολλούς ο απόλυτος MVP του Δικεφάλου την τελευταία 2ετία. Αποψη που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, καθώς ο Λεονάρντο ντε Μάτος Κρουζ, έχει αποδείξει από το καλοκαίρι του 2016, που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ότι αποτελεί σημείο αναφοράς για την ομάδα του. Και ένα βασικό γρανάζι σε όλες τις επιτυχίες και την αλλαγή της εικόνας της ομάδας του.

Κι όμως, φέτος ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ χαφ του Δικεφάλου δεν θυμίζει σε τίποτε τον περσινό και προπέρσινο ποδοσφαιριστή που αποτελούσε ένα από τα βασικά όπλα του ΠΑΟΚ. Με τα νούμερα να είναι ενδεικτικά της μέτριας απόδοσής του. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 111 αγώνων με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ο Μάτος έχει 16 γκολ και 15 ασίστ τα τελευταία 2,5 χρόνια. Φέτος, φέτος, ωστόσο, έχει μεν 26 συμμετοχές, αλλά μόλις 1 γκολ και 3 ασίστ. Με την αναποτελεσματικότητά του να μην φαίνεται, λόγω της εξαιρετικής κατάστασης του Πρίγιοβιτς, αλλά να μην περνάει απαρατήρητη.

Ο Μάτος δεν είναι το ίδιο καλός με πέρυσι. Και κυρίως δεν είναι το ίδιο κεφάτος με τα προηγούμενα δύο χρόνια. Και αυτό αποτυπώνεται στην απόδοσή του. Με τη διαφορά στη σύγκριση σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια, να είναι κάτι παραπάνω από αισθητή. Με τα λάθη του κόντρα σε Μπάτε Μπορίσοφ και Τσέλσι, να είναι τα πιο χτυπητά, αλλά όχι τα μοναδικά.

Εχει δίκιο, όμως, ο Μάτος να είναι «πεσμένος»; Η λογική λέει όχι. Διότι τον Οκτώβριο του 2017 ανανέωσε το συμβόλαιό του για 4 χρόνια (2021), με ετήσιες απολαβές που φτάνουν τις 600.000 €, κλιμακούμενα. Χρήματα, ωστόσο, που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στον μισθολογικό χάρτη του τωρινού ρόστερ του ΠΑΟΚ. Με τα ποσά να έχουν εκτοξευθεί και τον Μάτος να έχει μείνει πίσω σε αυτή την «κούρσα». Τα περίπου 700.000 € που «καθαρίζει» πλέον ο Μάτος τον χρόνο, μοιάζουν πολύ λίγα και για την προσφορά του, αλλά και σε σχέση με τα χρήματα άλλων συμπαικτών του.

Ωστόσο επειδή τίποτε δεν προκύπτει τυχαία, εκείνο που έχει ενδιαφέρον να τονιστεί είναι ότι οι σκέψεις του Μάτος για τις μισθολογικές διαφορές στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ προέκυψαν μετά από μία πρόταση που απορρίφθηκε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών του περασμένου Αυγούστου. Η ρωσική Κράσνονταρ εμφανίστηκε με πρόταση κοντά στα 2.000.000 € για τον Βραζιλιάνο μπακ και 3ετές κλειστό συμβόλαιο στον παίκτη, με 1.200.000 € τον χρόνο, συν μπόνους συμμετοχών και επίτευξης στόχων.

Μπορεί από το περιβάλλον του ΠΑΟΚ να επικοινωνήθηκε πως ο παίκτης και ο Δικέφαλος αρνήθηκαν ασυζητητί, αλλά αυτή είναι η μισή αλήθεια. Διότι η διαφορά των (τουλάχιστον) 500.000 € τον χρόνο που προέκυψε από την προσφορά των Ρώσων, σε σχέση με τα χρήματα που λαμβάνει ο ποδοσφαιριστής στους Θεσσαλονικείς, κρίθηκε χαοτική από τον ίδιο. Μάλιστα, λέγεται ότι οι δύο πλευρές είχαν κάνει μια άτυπη συζήτηση για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του τρέχοντος συμβολαίου, ώστε να καλυφθεί από τον Δικέφαλο η οικονομική απόσταση σε σχέση με τη ρωσική προσφορά. Εντούτοις, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμη. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο Λουτσέσκου προσπαθεί να συνεφέρει τον ποδοσφαιριστή του και τον έχει από κοντά. Γνωρίζει, βλέπετε, ότι είναι παίκτης-κλειδί για τον ΠΑΟΚ και η δική του κακή κατάσταση έχει αντίκτυπο στη συνολική απόδοση του Δικεφάλου. Ο Ρουμάνος τον έχει χρησιμοποιήσει στα 26 από τα 29 έως τώρα παιχνίδια του ΠΑΟΚ και τον στηρίζει έμπρακτα και δημόσια, παρά τα όποια λάθη. Ωστόσο, έως τώρα δεν έχει καταφέρει να τον συνεφέρει. Και ελπίζει ότι θα το κάνει η διοίκηση, σύντομα. Αποψη, ωστόσο, όχι ιδιαίτερα ρεαλιστική, ειδικά από τη στιγμή που οι Θεσσαλονικείς έχουν να λύσουν μια σειρά από σοβαρά προβλήματα, ειδικά με τα συμβόλαια που λήγουν. Με τους παίκτες να εγείρουν αξιώσεις επιπέδου… Ελ Καντουρί και Χατσερίντι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ