AEK: Δευτέρα απαντά ο Ερυθρός Αστέρας για τον Κρίστισιτς

AEK: Δευτέρα απαντά ο Ερυθρός Αστέρας για τον Κρίστισιτς

Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο αύριο στον Ερυθρό Αστέρα για να απαντήσουν στην επίσημη πρόταση της Ένωσης. Τι θέλει ο παίκτης, πόσα ζητούν οι Σέρβοι. Τα τέσσερα «μυστικά» μιας υπόθεσης που ο Μαρίνος Ουζουνίδης περιμένει με αγωνία, την έκβαση της. Ακόμη: Ποιος παίκτης του Αστέρα προτάθηκε στον ΠΑΟΚ:    

Το ξεχώρισε από τον Ιούλη, πριν ξεκινήσει η μάχη των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην περίπτωση του,  ο Μαρίνος Ουζουνίδης εντόπισε το «κατάλληλο πακέτο» και δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί παραπάνω. Εμπειρία, παραστάσεις υψηλού επιπέδου και κυρίως αυτή η ενδιαφέρουσα ισορροπία ανάμεσα στο «6» και το «8». Ένας κλασικός play maker της πίσω ζώνης που δουλεύει με την ομάδα μπροστά του. Αριστεροπόδαρος με όλη την πλάβι τέχνη στο παιχνίδι του. Με τέχνη και δύναμη. Με ικανότητα να βάζει τον ρυθμό στο παιχνίδι. Με προσωπικότητα.

Δεν είναι ο Νέναντ Κρίστισιτς που η Σαμπντόρια αγόρασε το 2008 νομίζοντας πως βρήκε τον επόμενο Βλαντιμίρ Γιούγκοβιτς. Είναι ο Νέναντ Κρίστισιτς του 2018, και μπορεί κάλλιστα να δώσει τόσο… όσο. Ειδικά σε μια ομάδα που έχει συγκεκριμένο μεταγραφικό μπάτζετ αλλά και μπόλικες ανάγκες στη μεσαία της γραμμή. Κάποιον που να μπορεί να κάνει όλες τις δουλειές. Και να τις κάνει σωστά… Όπως στο «Μαρακανά» εκεί που υπό την καθοδήγηση του ο Ερυθρός Αστέρας επέστρεψε δριμύτερος σε επίπεδα που τα είχε… ξεχασμένα στο σκονισμένο ράφι της πάλαι-ποτέ κυριαρχίας του.

Από το καλοκαίρι του ΄17 που επέστρεψε; Ακριβώς 63 συμμετοχές. Με 6 γκολ, 4 ασίστ και αμέτρητη προσφορά τόσο για την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος, όσο και για την πρόκριση και παρουσία της ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ουζουνίδης λοιπόν τον είχε ξεχωρίσει το καλοκαίρι προσπαθώντας να βρει αυτό το «κάτι» που του έλειπε. Θα μπορούσε να παίξει με τον Σιμόες των πολλών χιλιομέτρων. Θα μπορούσε να καθοδηγήσει τον Άλεφ και τον Γαλανόπουλο. Θα μπορούσε να σταθεί πίσω από αυτούς σε σχήμα με 3 κεντρικούς ή και μπροστά τους σαν «10άρι».

Το πρόβλημα ήταν πως ο Ερυθρός Αστέρας πόνταρε σε εκείνον πολλά. Και δεν τον… χάριζε. Ειδικά σε ένα καλοκαίρι που είχε τον ίδιο στόχο με την ΑΕΚ. Την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πρώτες κουβέντες οδήγησαν σε αδιέξοδο, όταν η ομάδα του Μιλόγιεβιτς δήλωσε τον Κρίστισιτς στην ευρωπαϊκή της λίστα. Η Ένωση δεν το έβαλε κάτω. Περίμενε στη γωνιά ως το τέλος του καλοκαιριού. Ήταν πάντα ο Νο 1 στόχος για εκείνη. Όταν ο Αστέρας κληρώθηκε με τη Σάλτσμπουργκ στα «πλέι-οφ» έμοιαζαν οι συνθήκες να γίνονται ιδανικές. Θα έπαιρναν την πρόκριση οι Αυστριακοί και οι Σέρβοι θα πουλούσαν καθότι το συμβόλαιο του 28άχρονου ολοκληρώνονταν το καλοκαίρι του 2019. Ήταν για εκείνους «τώρα ή ποτέ».

Πρώτο ματς στο Μαρακανά 0-0. Στο δεύτερο: 2-0 στο 48΄από ισάριθμα γκολ του Νταμπούρ. Ο δρόμος της ΑΕΚ για τον Κρίστισιτς ήταν ορθάνοιχτος. Ο Μπεν όμως είχε διαφορετική άποψη. Δύο γκολ του άλλοτε Ερυθρόλευκου σε ένα λεπτό (65΄-66΄) έφερε τα πάνω-κάτω και έβαλε το εισιτήριο της πρόκρισης στις αποσκευές των Σέρβων. Πλέον η ΑΕΚ δεν μπορούσε να ελπίζει σε τίποτα. Εκτός αν πρόσφερε 2 εκατ ευρώ στον Αστέρα. Ποσό που απλά δεν ήταν εντός του μπάτζετ της.

Τέσσερις μήνες μετά, ο Ουζουνίδης έχασε και τον Σιμόες από τους υπολογισμούς του άξονα. Έχει μόνο τον Άλεφ και τον Γαλανόπουλο. Καλοί, αλλά άπειροι. Χωρίς ιδιαίτερη τεχνική κατάρτιση. Χρειάζεται έναν «εγκέφαλο». Από τη στιγμή που ο Κρίστισιτς έχει αρνηθεί την πρόταση του Ερυθρού Αστέρα για ανανέωση και βέβαια με το μεταγραφικό μπάτζετ συγκεκριμένο δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί πολύ. Ξανά στο κυνήγι του Σέρβου…

O Ερυθρός Αστέρας είναι μάλλον «δεύτερος» σε αυτή την κουβέντα. Από τη στιγμή που ο παίκτης μπορεί να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του και να φύγει το καλοκαίρι ψάχνει τρόπο να κερδίσει ότι μπορεί, έχοντας ήδη εντοπίσει τον αντικαταστάτη του Κρίστισιτς στο πρόσωπο του Μίλος Βούλιτς. Του επιτελικού της Νάπρεντακ που θα μπορούσε κάνοντας μερικά βήματα πιο… πίσω στο χορτάρι να αναλάβει την οργάνωση.

Τι ζητούν από την ΑΕΚ; Σύμφωνα με την «Kurir» ένα εκατ ευρώ. Τα μισά από όσα ήθελε το καλοκαίρι. Πως μπορεί να υπάρχει ρήτρα στα 500.000 ευρώ και ο Αστέρας να ζητά ένα εκατ ευρώ; Απλά δεν γίνεται. Ποια είναι λοιπόν η πραγματικότητα; To10.gr έχει το ρεπορτάζ και αποκαλύπτει ότι:

  • Ο Ερυθρός Αστέρας δεν έχει καμία ρήτρα στο συμβόλαιο του παίκτη.
  • Οι Σέρβοι κρατούν στα χέρια τους επίσημη πρόταση από την Ένωση για την οποία θα αποφασίσουν σήμερα. Υπάρχει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο ακριβώς για το θέμα του Κρίστισιτς. Για το αν θα δώσουν τον παίκτη ή όχι στην πρόταση της ΑΕΚ που είναι της τάξης των 250-300 χιλιάδων ευρώ. Θυμίζουμε ότι οι Σέρβοι ασπάζονται το παλιό ημερολόγιο. Τα Χριστούγεννα λοιπόν… αργούν ακόμη στο Βελιγράδι
  • Ο Κρίστισιτς έχει συμβόλαιο με τον Αστέρα με ετήσιες αποδοχές 300.000 ευρώ. Από την ΑΕΚ ζητά 400-450 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, και η Ένωση του τα προσφέρει.
  • Η Ένωση τα έχει βρει ουσιαστικά με τον παίκτη από το καλοκαίρι. Από τότε που ο μάνατζερ του Κρίστισιτς ήρθε μυστικά στην Αθήνα –σε μια ιστορία που κρατήθηκε υπό άκρα μυστικότητα- για να τελειώσει τη δουλειά!

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ψάχνει για δύο κεντρικούς χαφ, όχι για έναν. Το ιδανικό για εκείνη θα ήταν να «κλειδώσει» τον Σέρβο και μετά να ψάξει το συμπλήρωμα του. Ένα «6-8» με άλλα χαρακτηριστικά. Με περισσότερη δύναμη, μεγαλύτερο μπόι κλπ. Όλα αυτά όμως θα φανούν στην πορεία…

ΥΓ:  O Ερυθρός Αστέρας ενδιαφέρεται αυτόν τον καιρό να πουλήσει τον άλλο κεντρικό του χαφ. Το «6άρι» του, που ακούει στο όνομα Μπράνκο Γιόβισιτς. Ο συγκεκριμένος έχει προταθεί στον ΠΑΟΚ (που είχε δείξει και παλιότερα ζεστό ενδιαφέρον για την περίπτωση του).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ