Σαμπανάτζοβιτς: «Παίκτης με σπάνια στοιχεία  ο Κρίστισιτς, ανεβάζει κατακόρυφα την ΑΕΚ»

Σαμπανάτζοβιτς: «Παίκτης με σπάνια στοιχεία  ο Κρίστισιτς, ανεβάζει κατακόρυφα την ΑΕΚ»

Ο παλαίμαχος άσος της Ένωσης έσταξε μέλι για τον Σέρβο χαφ που προβάρει τα κιτρινόμαυρα.

Σίγουρος πως με την προσθήκη του Νέναντ Κρίστισιτς η ΑΕΚ ανεβαίνει κατακόρυφα επίπεδο εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς. Ο Μαυροβούνιος άσος με την τεράστια καριέρα στην ΑΕΚ παρακολουθεί από πολύ κοντά το ποδόσφαιρο της Σερβίας και γνωρίζει τον Κρστίσιτς, από τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Ο «Σάμπα» μίλησε στη Live Sport για τον βασικό μεταγραφικό στόχο της ΑΕΚ, τονίζοντάς με σιγουριά πως εφόσον υπάρχει η δυνατότητα η Ένωση να τον κάνει δικό της, θα πρέπει να εξαντλήσει τις πιθανότητες να τον εντάξει στο δυναμικό μας. Καθώς όπως σημείωσε, πρόκειται για παίκτη πολύ υψηλού επιπέδου, που μπορεί να προσφέρει σε περισσότερες από μία θέσεις στην μεσαία γραμμή, αποτελώντας τον εγκέφαλο στο κέντρο του Δικεφάλου.

«Εχω πληροφορηθεί για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Κρστίσιτς και δεν σας κρύβω πως ενθουσιάστηκα! Πρόκειται για έναν σπουδαίο παίκτη, που γνωρίζω καλά. Είναι ένας από τους κορυφαίους χαφ της Σερβίας, με κάποια σπάνια στοιχεία στο παιχνίδι του. Ο Κρστίσιτς είναι ένας χαφ πολύ υψηλού επιπέδου. Ένας μέσος που μπορεί να παίξει τόσο ως κόφτης, όσο και ως κεντρικός χαφ. Παρότι η δεύτερη θέση είναι εκείνη που του ταιριάζει περισσότερο. Είναι σε πολύ καλή ηλικία και με παραστάσεις από την Ευρώπη και από μεγάλα πρωταθλήματα.

Θα είναι τεράστια υπόθεση για την ΑΕΚ να καταφέρει να ολοκληρώσει αυτή τη μεταγραφή. Ο Κρστίσιτς μπορεί να αποτελέσει τον εγκέφαλο στον άξονα της ΑΕΚ και να οργανώσει το παιχνίδι της, με έναν τρόπο που από όσο έχω δει, δεν μπορεί να κάνει άλλος από τους παίκτες που διαθέτει στο ρόστερ της. Είναι ευκαιρία για την ΑΕΚ το γεγονός πως ο Κρστίτσιτς δεν ανανεώνει το συμβόλαιό του με τον Ερυθρό Αστέρα και υπάρχει η προοπτική να αποχωρήσει. Μιλάμε για έναν παίκτη με καλό όνομα στο Καμπιονάτο, που είχε προτάσεις τις οποίες ο Ερυθρός Αστέρας απέρριψε. Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά και η ΑΕΚ πρέπει να επιδιώξει να το εκμεταλλευτεί. Είναι ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσει η μεταγραφή του Κρστίσιτς», είπε αρχικά ο Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς.

Στη συνέχεια ο παλαίμαχος άσος αναφερθηκε και στον γιο του, Ανέλ, που από το καλοκαίρι θα φορά τα κιτρινόμαυρα. Όπως δήλωσε,  ο υιός «Σάμπα» αναμένεται να ωφεληθεί πολύ από μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον Κρστίσιτς τον χώρο της μεσαίας γραμμής της ΑΕΚ, μιας και είναι ένας παίκτης με τον οποίο αφενός μιλούν την ίδια γλώσσα και θα μπορούν να έχουν πιο άμεση επικοινωνία και αφετέρου, τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του ενός ταιριάζουν γάντι με εκείνα του άλλου.

«Ένας λόγος που θα χαρώ αν η ΑΕΚ καταφέρει να αποκτήσει τελικά τον Κρστίσιτς θα είναι και το γεγονός πως θα γίνει συμπαίκτης με τον γιο μου. Ο Ανέλ έχει συμφωνήσει να έρθει στην ΑΕΚ από το καλοκαίρι και θα ήταν ιδανικό να συνυπάρξει στο κέντρο με έναν παίκτη όπως ο Κρστίτσιτς. Θα πάρει πολλά από εκείνον και θα τον βοηθήσει πολύ το γεγονός πως μιλούν την ίδια γλώσσα. Μετράνε αυτά τα πράγματα στο ποδόσφαιρο και ειδικά όταν μιλάμε για νεαρούς ποδοσφαιριστές. Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Επίσης είναι ποδοσφαιριστές με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο Ανέλ είναι περισσότερο εργάτης στη μεσαία γραμμή και νομίζω πως θα ταιριάξουν καλά. Θα είναι ένα καλό δίδυμο για τον άξονα της ΑΕΚ», τόνισε η παλιά δόξα του δικεφάλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ