Γιατί ο Ολυμπιακός, επέστρεψε και επιμένει για τον Σολδάνο

Γιατί ο Ολυμπιακός, επέστρεψε και επιμένει για τον Σολδάνο

Πως οι Ερυθρόλευκοι γύρισαν σε μια «καλοκαιρινή» ιστορία. Τι έχουν ξεχωρίσει στον 24άχρονο Αργεντινό και που ποντάρουν για την απόκτηση του.

Πέρσι έκανε… μπαμ. Με 11 γκολ, 3 ασίστ αλλά κυρίως με μια σειρά από εξαιρετικές εμφανίσεις που τον έβαλαν για τα καλά στην «κουβέντα». Το καλοκαίρι μάλιστα οι επιδόσεις του πήγαν να τον βάλουν και στο αεροπλάνο για το ταξίδι στην Ευρώπη.

Για το ταξίδι που κάθε Αργεντινός ποδοσφαιριστής το προσδοκά ως την μεγαλύτερη επιβράβευση της καριέρας του.

Η Τζένοα, μια ομάδα της Μπουντεσλίγκα αλλά και πολλές Μεξικάνικες με γεμάτο κουμπαρά μπήκαν στη σειρά χτυπώντας τη πόρτα του Λουίς Σπαν. Ο ισχυρός πρόεδρος της Ουνιόν Σάντα Φε όμως έπαιξε το… χαρτί του ως το τέλος. Και κάπως έτσι ο Φράνκο Σολδάνο παρέμεινε στις όχθες του Παράνα.

Αύγουστος ήταν, που μπήκε στην υπόθεση και ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι που πριν καταλήξουν στην επιλογή του Χασάν, ασχολήθηκαν σοβαρά με την προοπτική του Matador. Όχι μόνο για την ικανότητα του στο γκολ, αλλά γιατί έδινε την εντύπωση πως πρόκειται για μια περίπτωση blue chip στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Ένα πολύ ικανοποιητικό «πακέτο».

Μέσα Σεπτέμβρη, ο Σολδάνο έκλεισε τα 24: Αρα σε ηλικία που δεν θα τον κοιτάξουν οι σκάουτ πρώτης γραμμής δίνοντας το δικαίωμα στα επόμενα… ράφια.
Με κοινοτικό διαβατήριο (Ιταλικό) που από μόνο του είναι τεράστιο εφόδιο.
Με άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας, άρα με ένα μεγάλο όπλο άμεσης «προσαρμογής» σε μια απόπειρα τόσο μεγάλης αλλαγής περιβάλλοντος.

Όλα τα είχαν τσεκάρει οι Ερυθρόλευκοι, και από τη στιγμή που λίγους μήνες μετά προκύπτει ανάγκη απόκτησης σέντερ φορ ο Matador Σολδάνο είναι ξανά μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση. Ίσως καλύτερη από ότι ήταν τον Αύγουστο από τη στιγμή που το καλοκαίρι του 2019 τελειώνει το συμβόλαιο του, και η Ουνιόν «πρέπει» να πουλήσει τώρα αλλιώς κινδυνεύει να τον χάσει χωρίς αντίτιμο στο τέλος της σεζόν.
Καθόλου τυχαία λοιπόν δεν σκαρφάλωσε στην κορυφή της λίστας του Μοντέστο, του Καρεμπέ και του Μαρτίνς ο Αργεντινός. Καθόλου τυχαία δεν εξελίσσεται (ξανά) μια συζήτηση για την απόκτηση του. Με καλές πιθανότητες όπως φαίνεται.

Ο Ολυμπιακός φτιάχνει από το καλοκαίρι μια νέα ομάδα ψάχνοντας με υπομονή τα κομμάτια του παζλ. Δείχνει να το κάνει στοχευμένα. Επέστρεψε για παράδειγμα στην περίπτωση του Πέδρο Μαρτίνς τον περασμένο Απρίλη, ενώ τον είχε στην κορυφή της λίστας του από το καλοκαίρι του 2017. Δούλεψε μεθοδικά την περίπτωση του Ποντένσε που είναι ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο. Επέμεινε για τον Γκιγιέρμε όταν φαίνονταν να προκύπτει αδιέξοδο. Επένδυσε στην καθιέρωση ποδοσφαιριστών όπως ο Σισέ και ο Κούτρης. Βρήκε και πάλι από την γαλλική αγορά και τη δεύτερη κατηγορία μια περίπτωση με ταλέντο δίχως ταβάνι (Καμαρά). Άλλαξε τον χαρακτήρα των αποδυτηρίων του έχοντας πλέον ένα ρόστερ γεμάτο με Έλληνες. Κατέβασε πολύ τον μέσο όρο ηλικίας του που αυτή τη στιγμή είναι στα 25 χρόνια.

Δείχνει να δουλεύει πάνω σε ένα σχέδιο όχι μόνο φιλόδοξο, αλλά και δομημένο από πρόσωπα που έχουν κατάρτιση. Που έχουν μια σκέψη με αρχή, μέση και τέλος για το πώς οι Ερυθρόλευκοι θα επιστρέψουν στην κορυφή. Το γεγονός ότι οι συγκεκριμένο επιμένουν λοιπόν, είναι από μόνο του μιας πρώτης τάξεως συστατική επιστολή (και) για τον Σολδάνο.

Θυμίζουμε ότι οι Πειραιώτες δεν είναι δίχως σέντερ φορ. Υπάρχει ο Γκερέρο, υπάρχει και ο Χασάν που ο Μαρτίνς δεν θέλει να τον αποχωριστεί από τώρα. Ο φορ που θα έρθει πιθανότατα θα στείλει δανεικό τον Μάνο. Στόχος είναι μια τρόικα ικανών επιθετικών με διαφορετικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους. Να δούμε λοιπόν αν ο Σολδάνο θα είναι το… τρίτο πρόσωπο σε αυτή την αναζήτηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ