Φράνκο Σολδάνο: El «Matador»

Φράνκο Σολδάνο: El «Matador»

Ο «εκτελεστής» του Παρανά, φουσκώνει το μεταγραφικό ποτάμι του Ολυμπιακού και το άγχος στις τάξεις των οπαδών της Ουνιόν Σάντα Φε έχει επιστρέψει...

Ήταν Σάββατο 11 Αυγούστου του 2018 και η Ουνιόν Σάντα Φε είχε μόλις επικρατήσει της Αλντοβίσι για το πρωτάθλημα της Αργεντινής (1-0) χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 79ο λεπτό ο Φράνκο Σολδάνο. Μερικοί άρχισαν ήδη να σκέφτονται την επόμενη μέρα στο σύλλογο. Σκέφτηκαν πως εκείνο το τέρμα ήταν κάτι σαν… αποχαιρετιστήριο. Τα ρεπορτάζ που τον ήθελαν να έχει έτοιμες τις βαλίτσες για Ελλάδα έδινα κι έπαιρναν. Οι οπαδοί το ένιωσαν ίσως περισσότερο.

Γι ‘αυτό, όταν έφυγε εκείνη τη μέρα από το γήπεδο, έγινε αποδέκτης ενός stading ovation μου έμοιαζε περισσότερο με «αναγνώριση και αντίο» παρά με «ευχαριστώ». Δεν ήταν το γκολ που είχε δώσει το «τρίποντο» της νίκη. Στην Ουνιόν, ήταν σημείο αναφοράς της επίθεσης τα τελευταία τρία χρόνια. Γι αυτό και το θερμό εκείνο χειροκρότημα από όλους μετά το σφύριγμα της λήξης. Με μια κεφαλιά είχε νικήσει τον πορτιέρε της Αλντοβίσι. Δεν υπήρχε χρόνος για τίποτα άλλο. Είχε ήδη σπαταλήσει μια πολύ καλή ευκαιρία νωρίτερα στο ματς.

Ύστερα ήταν κι εκείνες οι δηλώσεις του, όταν κλήθηκε να μιλήσει για το μέλλον του: «Μερικά πράγματα με κάνουν να γελάω. Με έχουν… πουλήσει πολλές φορές, μου φαίνεται ότι είναι παιχνίδια δημοσιογράφων και ατζέντηδων. Ουδέποτε επιβεβαιώθηκε ότι πουλήθηκα στην Ατλέτικο Νασιονάλ, στη Λεβάντε ή στην Ελλάδα. Μέχρι τις 24 Αυγούστου υπάρχει καιρός. Η προοπτική της Ελλάδας με δελεάζει, νομίζω ότι υπάρχει καλή πιθανότητα. Υπάρχουν εναλλακτικές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αν και η ομάδα με το καλύτερο όνομα και τη δυναμική είναι ο Ολυμπιακός, μια ομάδα με ιστορία στην Ευρώπη που αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Όσοι δεν γνώριζαν ήδη, γκούγκλαραν. Η προοπτική των Πειραιωτών φάνηκε καλή και σε εκείνους. Ίσως έφταιγαν και τα ερυθρόλευκα, που ήταν κάπως… οικεία. Ο γεννημένος στην Κόρδοβα Αργεντινός στράικερ βλέπεις, είναι παιδί από τα σπλάχνα της Σαντ Φε. Από εκείνους τους παίκτες που η φυγή τους ενοχλεί πολύ τον κόσμο της ομάδας και το καλοκαίρι αυτή η φυγή πλησίασε πιο απειλητικά από ποτέ άλλοτε.

Μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έδωσαν το παρών στο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας, στο οποίο η Unión de Sunchales, ερασιτεχνική ομάδα της επαρχίας Σάντα Φε στην οποία ο Φράνκο Σολδάνο έμαθε τα πρώτα μυστικά της μπάλας, σε συνεννόηση με του ιθύνοντες της Ουνιόν τον τίμησαν δίνοντάς του μια βερδιμπλάνκα φανέλα για να θυμάται πάντα το σύλλογο στον οποίο ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, μέχρι το πρώτο μεγάλο βήμα για την επαγγελματική κατηγορία της χώρας.

«Έχουμε πάντα τον Φράνκο σαν παράδειγμα όταν μιλάμε στα παιδιά της ομάδας. Τους εξηγώ ότι με δουλειά, σοβαρότητα, συνέπεια και με το να είσαι καλός άνθρωπος, μπορείς να πετύχεις όλα όσα ονερεύεσαι. Ο Φράνκο ξεκίνησε από την Unión de Sunchales, προχώρησε στη μεγάλη κατηγορία της Αργεντινής και τώρα είναι έτοιμος για το βήμα στην Ευρώπη», δήλωσε ο άλλοτε προπονητής του στα πρώτα του βήμα τα χώρο του ποδοσφαίρου, Αντριάν Τοσέτο.

Όλα συνηγορούσαν ότι εκείνες, ήταν και οι τελευταίες ημέρες του Αργεντινού στη χώρα του τάνγκο. Ο Ολυμπιακός βρισκόταν σε προχωρημένες επαφές με την ομάδα του. Η διαφορά που κλήθηκαν οι δύο σύλλογοι να ξεπεράσουν ήταν κοντά στις 500.000 ευρώ. Οι επαφές συνεχίστηκαν με τον παίκτη να έχει καταστήσει σαφές ότι επιθυμεί να υλοποιηθεί η «μετακόμισή του» στο Λιμάνι και την Ουνιόν να περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή πρόταση και από τη Λεβάντε. Το θρίλερ της μεταγραφής δεν είχε την εξέλιξη που επιθυμούσαν Ερυθρόλευκοι και παίκτης, έτσι ο κόσμος του συλλόγου ανέβαλε για λίγο το «αντίο».

Ο Γενάρης πλησιάζει…

Ο Μαουρίτσιο Φράνκο Σολδάνο όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννημένος στις 14 Σεπτεμρίου του 1994,  έκανε το ντεμπούτο του ως επαγγελματίας σε ηλικία 15 ετών. Την περίοδο 2013/14, συγκέντρωσε πάνω του πολλά βλέμματα όταν αγωνιζόμενος στη δεύτερη εθνική κατηγορία της Αργεντινής κατάφερε να σκοράρει 22 γκολ. Το 2014, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Ουνιόν Σάντα Φε, παρόλο που αρκετές ομάδες έριζαν για την υπογραφή του.  Ράσινγκ Κλουμπ, Βελέζ, Ουρακάν, Γουέστ Μπρομ, Λεβάντε κατά καιρούς εξετάζουν θερμά το ενδεχόμενο της αγοράς του, διακρίνοντας έναν πολλά υποσχόμενο στράικερ (22 γκολ/ σε 89 συμμετοχές). 

Το τμήμα σκάουτινγκ των Πειραιωτών τον έχει ξεχωρίσει, ενώ υπήρξε και «εκλεκτός» του Πέδρο Μαρτίνς για τη γραμμή κρούσης της ομάδας από το καλοκαίρι. Πλέον, όπως όλα δείχνουν, επιστρέφει δυναμικά στο «παρόν» του Ολυμπιακού, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι επαφές με την πλευρά του παίκτη (και όχι μόνο) επί της ουσίας δεν σταμάτησαν ποτέ. Με την «αυγή» του πρώτου έτους, ο Σολδάνο μπορεί να υπογράψει σε όποια ομάδα θέλει, δεδομένου ότι το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο.

Οι Ερυθρόλευκοι προσπαθούν και πάλι να έρθουν σε συμφωνία με την Ουνιόν. Το άγχος στις τάξεις των οπαδών έχει επιστρέψει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ