Κάρλος Βινίσιους: Η «κλοπή» της Νάπολι, τα 10.000.000 € και η Πόρτο (pic, vids)

Κάρλος Βινίσιους: Η «κλοπή» της Νάπολι, τα 10.000.000 € και η Πόρτο (pic, vids)

Ο 23χρονος Βραζιλιάνος που ξεχώρισε το τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού, αγοράστηκε μυστικά τον Γενάρη από τη Νάπολι, επέστρεψε στην Πορτογαλία, σκοράρει κατά ριπάς και εκτόξευσε την αξία του.

Τον Σεπτέμβριο είχε γίνει γνωστό ότι άνθρωπος του Ολυμπιακού είχε βρεθεί στην Πορτογαλία και είχε παρακολουθήσει την αναμέτρηση της Μπενφίκα με τη Ρίο Αβε. Παιχνίδι στο οποίο οι «Αετοί» είχαν επικρατήσει με 2-1, αλλά την παράσταση είχε κλέψει ένας άγνωστος στο ευρύ κοινό ποδοσφαιριστής. Ενας παίκτης που πρόλαβε να «κλέψει» η Νάπολι, κάτω από τη μύτη όλων των μεγάλων της Πορτογαλίας.

Επρόκειτο για τον Κάρλος Βινίσιους. Τον 23χρονο δεύτερο σκόρερ (19 γκολ) της περσινής δεύτερης κατηγορίας του πορτογαλικού πρωταθλήματος με τη Ρεάλ Σποτ Κλουμπ από την κωμόπολη Μασαμά. Ομάδα που τερμάτισε τελευταία και υποβιβάστηκε! Κι όμως, ο Βινίσιους είχε εξασφαλίσει από τον Ιανουάριο τη μεταγραφή του στη Νάπολι, με τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης να μένουν κρυφά, καθώς ο παίκτης δόθηκε στους Ιταλούς από τον Ζόρζε Μέντες, με τα δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα να κάνουν λόγο ακόμη και για 3.500.000!

Το καλοκαίρι ο Βινίσιους παραχωρήθηκε δανεικός στη Ρίο Αβε, για να συνεχίσει να παίρνει παιχνίδια στα πόδια του και να εξελιχθεί. Με τα αποτελέσματα να είναι εντυπωσιακά. Ο Βραζιλιάνος έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι στις 2 Σεπτεμβρίου, σκόραρε πρώτη φορά στις 16 Σεπτεμβρίου, στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπενφίκα (2-1) για το κύπελλο Πορτογαλίας και από εκεί και πέρα δεν σταμάτησε να «πυροβολεί». Σε σύνολο 15 αγώνων έχει ήδη 13 γκολ (και ένα… αυτογκόλ) και 2 ασίστ, με τις επιδόσεις του να έχουν προκαλέσει αίσθηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η εφημερίδα «A Bola», σε σημερινό της αποκλειστικό θέμα αναφέρει ότι η Πόρτο έχει στις υψηλότερες θέσεις της λίστας της τον Βινίσιους και σκοπεύει να κινηθεί μέσα στον Ιανουάριο για να τον εντάξει στο δυναμικό της. Καθώς ο Βίνσεντ Αμπουμπακάρ τραυματίστηκε σοβαρά και οι -πρωτοπόροι στη βαθμολογία- Δράκοι έχουν μείνει με δύο επιθετικούς.

Τι ζητάει η Νάπολι για τον Βινίσιους; «Δεν πωλείται». Αυτή είναι η απάντηση που έχει δώσει η διοίκηση του ιδιότροπου ιδιοκτήτη των Ναπολιτάνων, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις. Κάτι που δεν είναι ακριβές, αλλά μεταφράζεται σε αρκετά εκατομμύρια. Εως και 10.000.000 €, σύμφωνα με τους Πορτογάλους! Κάτι που καθιστά την περίπτωσή του, πέρα από εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, πάρα πολύ ακριβή. Εκτός κι αν ο «μάγος» Ζόρζε Μέντες έχει άλλη άποψη. Αλλά και αυτό, δύσκολο…

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΒΙΝΙΣΙΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ