Ο Καμαρά στην τριάδα των υποψηφίων για τη Χρυσή Μπάλα της Νεάς Γουινέας

Ο Καμαρά στην τριάδα των υποψηφίων για τη Χρυσή Μπάλα της Νεάς Γουινέας

Ο Μαντί Καμαρά συμπεριλήφθηκε στην τριάδα των υποψηφίων για τη Χρυσή Μπάλα των ποδοσφαιριστών με καταγωγή από τη Νέα Γουινέα, στο πλάι του Ναμπί Κεϊτά της Λίβερπουλ.

Μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο εξάμηνο με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά και προηγουμένως με την αντίστοιχη της Αζαξιό, ο Μαντί Καμαρά αρχίζει να βλέπει τη δουλειά και την προσπάθειά του να καρποφορεί. Ο 21χρονος μέσος, ο οποίος εξελίσσεται διαρκώς στους Ερυθρόλευκους υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς, συμπεριλήφθηκε στους υποψήφιους για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας του 2018 που αφορά στους ποδοσφαιριστές με καταγωγή από τη Νέα Γουινέα.

Πρόκειται για ένα βραβείο το οποίο έχει θεσπίσει η ένωση αθλητικού Τύπου της αφρικανικής χώρας, ονόματι Κονάκρι. Οι δημοσιογράφοι έχουν ξεκινήσει ήδη να καταθέτουν τις ψήφους τους και ο νικητής αναμένεται να ανακοινωθεί στις 18 Ιανουαρίου του 2019. Ο Καμαρά θα ανταγωνιστεί τον 22χρονο εξτρέμ της Μπορντό, Φρανσουά Καμανό, αλλά και τον 23χρονο μέσο της Λίβερπουλ, Ναμπί Κεϊτά, που φυσικά είναι και το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του βραβείου. Ως έκπληξη αντιμετωπίζεται η απουσία του 21χρονο αμυντικού μέσου της Νάπολι, Αμαντού Ντιαγουαρά.

Η συμπερίληψη του Καμαρά στη λίστα έρχεται ως επιβράβευση της ραγδαίας ανόδου και των εκπληκτικών εμφανίσεών του κυρίως το τελευταίο εξάμηνο, στη διάρκεια του οποίου είδε την αξία του να εκτοξεύεται και ομάδες από την Premier League και την Bundesliga να τον τοποθετούν στη μεταγραφική λίστα τους. Με τη φανέλα των Πειραιωτών έχει καταγράψει συνολικά 22 εμφανίσεις και έχει πετύχει δύο γκολ, όντας σταθερά στα βασικά πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι:

Καλύτερος παίκτης με καταγωγή από Γουινέα που αγωνίζεται στο εξωτερικό:

Ναμπί Κεϊτά (Λίβερπουλ)

Φρανσουά Καμανό (Μπορντό)

Μοχάμεντ Μαντί Καμαρά (Oλυμπιακός)

Οι υποψήφιοι για τον καλύτερο παίκτη που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γουινέας:

Αμπντουλαγέ Παγέ Καμαρά (Χορόγια)

Λουνσενί Καλισά (Γουακρίγια)

Ιμπραϊμα Σορί Ουλαρέ (Γουακρίγια)

Καλύτερος ξένος που παίζει στη Γουινέα:

Καντίμ Εντιαγέ (Χορόγια, Σενεγάλη)

Σουλεϊμάν Μπαϊγί (Χάφια, Σενεγάλη)

Σεμπέ Μπαφούρ (Χορόγια, Γκάνα)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ