Χρήστος Δημόπουλος: «Μικρός ήμουν Ολυμπιακός αλλά έγινα ΠΑΟΚ!»

Χρήστος Δημόπουλος: «Μικρός ήμουν Ολυμπιακός αλλά έγινα ΠΑΟΚ!»

Ο Χρήστος Δημόπουλος μίλησε για το παρόν αλλά και για το παρελθόν του ΠΑΟΚ.

Ο Χρήστος Δημόπουλος υπήρξε ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς του ΠΑΟΚ τη δεκαετία του ’80. Ο παλαίμαχος άσος του Δικέφαλου μίλησε στον «FAIR PLAY FM 96,1» για την πορεία του φετινού ΠΑΟΚ, για τα ματς με την Παναχαϊκή και τον Αστέρα Τρίπολης που ακολουθούν, αλλά και για το πρωτάθλημα του 1985.

Για την αγάπη των Πελοποννήσιων για τον ΠΑΟΚ: «Η Πελοπόννησος αγαπάει τον ΠΑΟΚ. Δεν έχει και πολλές ακαδημίες εκεί για να εξαπλωθεί πολύ το… ασπρόμαυρο στοιχείο. Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει κάτι και με συνεργαζόμενα τμήματα υποδομών…».

Για το παιχνίδι με την Παναχαϊκή στο Κύπελλο: «Θα περάσει ο ΠΑΟΚ δεν το συζητάμε αυτό. Το θέμα είναι ότι ο κόσμος θα πάει εκεί να δει τον ΠΑΟΚ, μπορεί να πάω και εγώ. Δεν είναι η Παναχαϊκή που ήταν πέρσι, υπάρχουν προβλήματα στην διοίκηση. Τουλάχιστον θα πάμε να δούμε τον ΠΑΟΚ. Θα κριθεί η πρόκριση από το πρώτο κιόλας παιχνίδι, δεν θα χρειαστεί η Τούμπα».

Για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης: «Άμα περάσει ο ΠΑΟΚ και από κει αλώβητος θα το πάρει το πρωτάθλημα. Βασικά από την αρχή της χρονιάς λέμε ότι θα το πάρει, γιατί αν δεν το πάρει και φέτος θα πάψουμε να ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο. Ο Αστέρας τώρα με τον Παράσχο έχει 4 στα 4. Είναι καλή ομάδα και ο Παράσχος τους συμμάζεψε, γιατί νομίζω ότι ο Παντελίδης φθάρθηκε. Γενικά όλες οι ομάδες έχουν πρόβλημα στην συγκεκριμένη έδρα. Είναι δύσκολο το γήπεδο. Να δώσω ένα παράδειγμα, εγώ σαν ποδοσφαιριστής δεν μπορούσα να παίξω στο γήπεδο του ΟΦΗ, εκεί κάναμε και την πρώτη μας ήττα όταν πήραμε το πρωτάθλημα το 1985. Αυτήν την στιγμή όμως ο ΠΑΟΚ έχει την καλύτερη ομάδα και μπορεί να πάρει το παιχνίδι. Ο Αστέρας έχει καλούς παίκτες αλλά ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερους και θα επικρατήσει. Θα είναι δύσκολο αλλά νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ αν παίξει μπάλα θα το πάρει το παιχνίδι, παρότι τώρα τελευταία είναι κουρασμένη ομάδα, δεν μπορούν να περπατήσουν».

Για τις μεταγραφές που πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ: «Αυτήν την στιγμή για το ελληνικό πρωτάθλημα δεν θέλει μεταγραφές. Απλά έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου για παράδειγμα αν τραυματιστεί ο Πρίγιοβιτς να πάρουμε έναν δεύτερο επιθετικό να υπάρχει; Ο Άκπομ δεν είναι παίκτης που βάζει την μπάλα στα δίχτυα. Θέλεις έναν έμπειρο επιθετικό να βάζει την μπάλα στα δίχτυα όταν δεν μπορεί ο Πρίγιοβιτς, γιατί έχει παίξει και πολλά παιχνίδια. Στις άλλες θέσεις είναι καλυμμένος πιστεύω».

Για το αν ο ΠΑΟΚ ευνοείται από τη διαιτησία όπως διαμαρτύρονται κάποιες ομάδες: «Αστεία πράγματα… Είναι χαζός ο διαιτητής στην Λαμία στο χέρι του Βιεϊρίνια. Δώστο το πέναλτι ρε αγόρι μου! Γιατί αν το έδινε θα έχανε ο ΠΑΟΚ; Ίσως να κέρδιζε και πιο εύκολα! Τώρα έχουν να μιλάνε με αυτήν την απόφαση. Είναι αστείο να μιλάνε οι ομάδες της Αθήνας για διαιτησία. Τον ΠΑΟΚ μόνο σε αυτήν την φάση τον ευνόησε και έχουν να λένε…».

Για το περιστατικό με τον διαιτητή Τζήλο: «Αυτά έχουν ξαναγίνει παλιά. Είναι κρίμα για το παιδί που έφαγε ξύλο…»

Για το πως θα νιώθει ο εκάστοτε Έλληνας διαιτητής μετά από αυτό το περιστατικό: «Το θέμα είναι να μας σφυρίξει 50-50, όχι να είναι τρομοκρατημένος. Γιατί και οι ξένοι δεν κάνουν λάθη; Εγώ θυμάμαι παιχνίδια με Δανούς που έκαναν λάθη αλλά δεν μπορούσαμε να διαμαρτυρηθούμε. Με τους ξένους τώρα, αν οι παράγοντες θέλουν να πλησιάσουν τους διαιτητές θα το κάνουν και θα έχουμε τα ίδια. Έτσι έχουν μάθει, δεν τους αρέσει το 50-50, έχω έδρα πρέπει να με σφυρίξει».

Για τις ομάδες των Αθηνών: «Ο Παναθηναϊκός έχει πιάσει ταβάνι πιστεύω, ίσως στην συνέχεια να πάει λίγο χειρότερα. Την ΑΕΚ δεν την περίμενα τόσο κακή, να μην μαζέψει ούτε έναν βαθμό στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όσο αναφορά τον Ολυμπιακό, τώρα αρχίζει και ανεβαίνει. Είναι επικίνδυνη ομάδα ο Ολυμπιακός».

Για το πρόγραμμα με τα συνεχόμενα ντέρμπι που ακολουθεί για τον ΠΑΟΚ: «Θέλει προσοχή. Τι να το κάνεις αν κερδίσεις την Τρίπολη και χάσεις από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα; Αν στα ντέρμπι ο ΠΑΟΚ φέρει τρεις ισοπαλίες η διαφορά φτάνει ήδη στους έξι βαθμούς. Στα τρία ντέρμπι πρέπει να κάνει δύο νίκες και μία ισοπαλία, μια νίκη με ΑΕΚ ή Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και νίκη με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα για να μην έχει χασούρα. Στα παιχνίδια με ΑΕΚ και Ολυμπιακό θα κριθεί, αν τα πάρει πιστεύω τελείωσε. Έχει παίξει την καλύτερη μπάλα και θα το πάρει το πρωτάθλημα, εκτός αν γίνει καμία ανατροπή το 2019».

Για το τι θυμάται από την φιέστα που έγινε στην Τούμπα στο δεύτερο πρωτάθλημα το 1985: «Ήταν 45.000 ΠΑΟΚτσήδες μέσα στο γήπεδο. Σε όλο το πρωτάθλημα στον δεύτερο γύρο ήταν 45.000 στην Τούμπα και όχι μόνο στην Τούμπα. Από 5 χιλιάδες είχαμε στην Καβάλα, στην Πάτρα, γιατί είχαν καταλάβει ότι πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Βλέπω στην NOVA το πρωτάθλημα που πήρε ο ΠΑΟΚ τότε και βλέπω κάτι γκολ που είχα βάλει και λέω που τα βρήκαν αυτά; Εγώ τα έψαχνα καιρό. Θυμάμαι οπού πηγαίναμε ήθελαν να μας κερδίσουν για να μην πάρουμε το πρωτάθλημα».

Για το συμβάν της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό πριν τον αγώνα κυπέλλου με την Λάρισα: «Τα έχω πει 1000 φορές. Εγώ ποτέ δεν ήμουν προδότης. Όποια φανέλα φορούσα την τιμούσα. Είχα κλείσει την πενταετία και μου έγινε πρόταση ανανέωσης από τον Καλαφάτη με 7 εκατομμύρια ενώ ο Παναθηναϊκός μου έδινε 20. Εγώ τους είχα πει αλλά εκείνοι δεν έδιναν περισσότερα. Εγώ θα πω μία κουβέντα, πέντε χρόνια έπαιξα στον ΠΑΟΚ, πέντε χρόνια τίμησα την φανέλα, πήραμε πρωτάθλημα μετά από τόσο καιρό και βγήκα πρώτος σκόρερ. Έπαιξα μέχρι τελευταία στιγμή για να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα. Κοιτάξτε τα γκολ τα δικά μου στον δεύτερο γύρο, έβαλα δύο γκολ στην Λάρισα από κει πήραμε τη φόρα. Ο κόσμος δεν είναι χαζός, για αυτό όταν μιλάω εγώ ή ο αδερφός μου λένε ο φονιάς και ο φονιάς που τους καθάριζε μέσα στο γήπεδο…».

Για το αν ήταν ο ΠΑΟΚ το σημαντικότερο κομμάτι της καριέρας του: «Δεν χρειάζεται να το πούμε αυτό. Από τον ΠΑΟΚ ξεκίνησα 20 χρονών παιδάκι. Στο ντεμπούτο μου παίξαμε με την Παναχαϊκή αλλά τραυματίστηκα. Πιτσιρικάς ήμουν Ολυμπιακός και στο πρώτο παιχνίδι όταν παίξαμε στην Τούμπα τους έβαλα δύο γκολ. Μέσα από την καριέρα μου έγινα ΠΑΟΚ και ακόμα είμαι».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ