«Παιχνίδι» με Λύρατζη ο Παναθηναϊκός

«Παιχνίδι» με Λύρατζη ο Παναθηναϊκός

Ο Νταμπίζας έχει ανοίξει δίαυλο με την πλευρά του 19χρονου δεξιού μπακ του ΠΑΟΚ, που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, όπως και ο Σιαμπάνης.

Ο Παναθηναϊκός έχει στόχο να προωθήσει στο μέλλον πολλά παιδιά από την Ακαδημία του, αλλά δεν θα πει όχι και σε ελληνόπουλα από τις Ακαδημίες άλλων ομάδων.

Το καλοκαίρι πήρε τους Καμπετσή, Βέργο, Παντελάκη, οι οποίοι είχαν εξελιχθεί στον Ολυμπιακό και τώρα το βλέμμα πέφτει στον ΠΑΟΚ. Εκτός από τον Μάριο Σιαμπάνη, το τριφύλλι έχει ξεκινήσει παιχνίδι και με τον Λευτέρη Λύρατζη. Τον 19χρονο δεξιό μπακ του «Δικεφάλου», ο οποίος όπως και ο συμπαίκτης του μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και δεν ανανεώνει.

Ο Λύρατζης γεννήθηκε στις 22/2/2000 στην Καβάλα. Σε δύο μήνες κλείνει τα 19 του χρόνια και θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας στη θέση του δεξιού μπακ. Χρησιμοποιεί εξίσου καλά και τα δύο πόδια και μπορεί να παίξει τόσο ως δεξί χαφ όσο και αριστερό χαφ. Στη Θεσσαλονίκη, μάλιστα, τον βάφτισαν «νέο Μάτος». Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις Κρηνίδες Καβάλας (εκεί ξεκίνησε και ο Γ.Χ. Γεωργιάδης) και στον ΠΑΟΚ πήγε το 2012. Ήταν βασικός κι εκ των αρχηγών σε όλα τα τμήματα υποδομής, ενώ βρέθηκε και στα εθνικά συγκροτήματα. Μέτρησε 14 συμμετοχές στην Κ17, 4 στην Κ18 και ήδη έχει 9 αγώνες στην Εθνική Κ19. Εκεί που βρίσκεται και ο Εμμανουηλίδης με τον Χριστογεώργο.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν έχει βρει χώρο στον ΠΑΟΚ. Αν και πρόσφατα στο ματς κυπέλλου με τον Αήττητο Σπάτων έκανε ντεμπούτο με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αγωνιζόμενος ως αλλαγή για 23 λεπτά. Στις διαπραγματεύσεις του ατζέντη του για ανανέωση, πάντως, υπάρχει απόσταση. Όχι μόνο στο οικονομικό, αλλά κυρίως σε ό,τι αφορά εγγυημένο χρόνο συμμετοχής. Αν δηλαδή θα υπολογίζεται ουσιαστικά. Το δεύτερο κομμάτι δεν μπορεί να το βρει κι αυτό του το προσφέρει ο Παναθηναϊκός, που δείχνει έμπρακτα ότι θα στηριχθεί σε ελληνόπουλα. Σίγουρα ο Νταμπίζας δεν μπορεί να του δώσει τα χρήματα του ΠΑΟΚ, αλλά έχει τη δυνατότητα να του προσφέρει ένα πλάνο, όπου θα μπορέσει ο νεαρός παίκτης να εξελιχθεί και να κερδίσει στο μέλλον τα χρήματα που αξίζει.

Ο μάνατζερ

Ο Νταμπίζας, λοιπόν, δεδομένα συζητάει για την απόκτηση του Λύρατζη, ο οποίος από την 1η Ιανουαρίου μπορεί να υπογράψει, όπου επιθυμεί. Με την πλευρά του παίκτη, άλλωστε, έχει ήδη ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού. Μάνατζερ του 19χρονου δεξιού μπακ είναι ο Σάκης Τζήκας, ο οποίος πρόσφατα έκλεισε στο «τριφύλλι» και τον 20χρονο Πάνο Αρμενάκα. Με τις έως τώρα πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό ο Παναθηναϊκός να κλείσει από τώρα για το καλοκαίρι και τον Λύρατζη.

Στη θέση του δεξιού μπακ, άλλωστε, εκτός του Γιόχανσον, μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο Κουλιμπαλί, που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει συζήτηση. Ο Παναθηναϊκός θα ήθελε να κρατήσει έναν εκ των δύο ξένων και τη δεύτερη θέση να την καλύψει Έλληνας. Είτε λοιπόν θα ανανεώσει ο Αφρικανός και θα δίνει προσπάθεια να πουληθεί ο Γιόχανσον είτε θα μείνει ο Σουηδός (που είναι και το πιο πιθανό) και θα πλαισιωθεί από ελληνόπουλο. Ενδεχομένως τον Λύρατζη… Ή, ένα δικό του παιδί από την Ακαδημία. Το ίδιο γραφείο μάνατζερ, βέβαια, εκπροσωπεί και τον Μαρτίνς στον Ολυμπιακό, αλλά ο Παναθηναϊκός, όπως έχουμε αναφέρει και το προηγούμενο διάστημα, με το πρότζεκτ που έχει ξεκινήσει, στέλνει μηνύματα σε όλα τα εγχώρια ταλέντα, ότι το «τριφύλλι» είναι η πλέον ιδανική επιλογή για την καριέρα τους. Και δύσκολα θα χάσει ελληνόπουλο που δεν θα θέσει ως προτεραιότητα το οικονομικό.

Σε ό,τι αφορά τον Σιαμπάνη, η υπόθεση είναι άκρως ελεγχόμενη από τον Νταμπίζα. Ο 19χρονος γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, επίσης διεθνής με την Ελπίδων, είναι σχεδόν κλεισμένος για το καλοκαίρι, που λήγει το συμβόλαιό του. Εκπροσωπείται, άλλωστε, από τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Νταμπίζα. Απλώς θα γίνει μία προσπάθεια ν’ αποκτηθεί τώρα. Κι επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα να πληρωθεί ο «Δικέφαλος», υπάρχει το σενάριο να δώσει ο Παναθηναϊκός ένα ποσοστό μεταπώλησης. Αν συμφωνήσουν οι Θεσσαλονικείς, ο Σιαμπάνης θα έρθει τώρα, αλλιώς πάει για Ιούνιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ