Superleague: Ο Τζούρτζεβιτς και το επιθετικό κρεσέντο των καθαρόαιμων!

Superleague: Ο Τζούρτζεβιτς και το επιθετικό κρεσέντο των καθαρόαιμων!

Τι κάνουν την εφετινή σεζόν οι επιθετικοί των μεγάλων ομάδων, τα καθαρόαιμα κανόνια πρώτης διαλογής.

Για τα κανόνια δεύτερης διαλογής, to10.gr είχε γράψει εδώ και μέρες. Για τα γκολ του Γέντρισεκ της Ξάνθης. Του Κόντε του ΠΑΣ Γιάννινα. Για τα σερί τους σε διαδοχικές αγωνιστικές. Τα κανόνια πρώτης διαλογής, όμως, τι κάνουν άραγε;

Μιλάμε για τους επιθετικούς των μεγάλων ομάδων. Για εκείνους, όμως, που αγωνίζονται μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Καθαρόαιμα φορ, δηλαδή, για τους οποίους μάλιστα έχει γίνει και πολύ μεγάλη κουβέντα τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Για την προσφορά τους. Για την ποιότητά τους. Ακόμη και για την επόμενη ημέρα τους. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές στις τέσσερις μεγάλες ομάδες, που έχουν καταφέρει να πετύχουν σερί σκοραρίσματος; Κι αν ναι, πόσων αγωνιστικών;

Ο Τζούρτζεβιτς του Ολυμπιακού έχει σκοράρει στα τελευταία δύο ματς. Κόντρα σε Κέρκυρα για το πρωτάθλημα, κόντρα στον Κισσαμικό για το Κύπελλο. Υπάρχουν κι άλλοι, αλλά είναι ο μοναδικός που μπορεί στο επόμενο ματς της ομάδας του, με τον Απόλλωνα, να μεγαλώσει αυτό το σερί. Και να το κάνει μέσα σε μόλις μία εβδομάδα. Εχει κι αυτό τη σημασία του.

Οι άλλοι τρεις, δύο της ΑΕΚ και ένας του Παναθηναϊκού, δεν έχουν τέτοια δυνατότητα αυτή την αγωνιστική. Μπορεί στο μέλλον, οπως στο μέλλον μπορεί να βρεθεί και κάποιος φορ περιοχής του ΠΑΟΚ, ο Πρίγιοβιτς ή ο Κουλούρης δηλαδή, που θα χτίσει σερί σκοραρίσματος.

Κατά τα άλλα:

– Ο Λιβάγια είναι ο μοναδικός που έχει καταφέρει να πετύχει διαδοχικά γκολ σε αγώνες πρωταθλήματος. Όχι με τη βοήθεια του Κυπέλλου, δηλαδή. Μάλιστα, είναι εντυπωσιακό ότι το έκανε σε δύο ντέρμπι. Με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Σε απόσταση δύο εβδομάδων, βέβαια, γιατί υπήρχε η διακοπή της Εθνικής, αλλά δεν παύει να είναι σερί.

– Ο Αραούχο είναι ο δεύτερος καθαρόαιμος επιθετικός της ΑΕΚ που έχει πετύχει κάτι τέτοιο. Είχε σκοράρει στο 0-7 επί του Απόλλωνα στη Λάρισα και τρεις ημέρες αργότερα πέτυχε το γκολ της νίκης για την ομάδα του στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου.

– Ένα τέτοιο σερί, μικρό βέβαια, είχε δημιουργήσει και ο Μολίνς του Παναθηναϊκού. Σκοράροντας στο 1-1 με τη Λαμία εκτός έδρας και στη συνέχεια στο νίκη με 2-1 επί της Αναγέννησης στην Καρδίτσα.

Και οι τρεις συγκεκριμένοι, βέβαια, για να βρουν γκολ σε τρίτο σερί ματς, θα πρέπει να το δημιουργήσουν στη συνέχεια. Μόνο ο Τζούρτζεβιτς έχει τη δυνατότητα να το πετύχει τώρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ