Αποκάλυψη: Απειλές, χαρισμένα χρωστούμενα, ποσοστά και κλιμακούμενο συμβόλαιο 4,5 χρόνων για Σολδάνο

Αποκάλυψη: Απειλές, χαρισμένα χρωστούμενα, ποσοστά και κλιμακούμενο συμβόλαιο 4,5 χρόνων για Σολδάνο

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει τη μεταγραφή του Φράνκο Σολδάνο και to10.gr αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης, του συμβολαίου του Αργεντινού φορ, αλλά και τις απειλές προς τον παίκτη.

«Αν δεν δεις τον παίκτη να υπογράφει και να παρουσιάζεται, τίποτε δεν είναι σίγουρο». Φράση που αποτελεί ένα από τα βασικά κλισέ των μεταγραφών και ειδικά αυτών που αφορούν ποδοσφαιριστές από τη Λατινική Αμερική και δη την Αργεντινή. Οπου όλα είναι ρευστά, οι εμπλεκόμενοι πολλοί και γενικώς τα πράγματα περιπλέκονται με τρομακτική ευκολία και… συνέπεια, με τις ομάδες και τους ατζέντηδες να κάνουν συχνά «επικίνδυνα παιχνίδια». Πόσο μάλλον όταν η μεταγραφική σου επιλογή είναι ένας 24χρονος, από τα πιο καυτά ονόματα της αγοράς στην Αργεντινή, που μένει ελεύθερος! Με τον Φράνκο Σολδάνο, ωστόσο, να ετοιμάζεται εν τέλει για το ταξίδι στην Ελλάδα, μετά από ένα ατελείωτο σίριαλ, με πολλά επεισόδια.

Ο Ολυμπιακός είναι κοντά στο να ολοκληρώσει και τυπικά τη μετακίνηση του Αργεντινού επιθετικού της Ουνιόν Σάντα Φε, όπως έχει αποκαλύψει to10.gr. Ένα εγχείρημα δύσκολο, δαιδαλώδες, αλλά και με λεπτές ισορροπίες, καθώς το περιβάλλον στην Αργεντινή δεν είναι αυτό που θα χαρακτήριζε κανείς υγιές ή… ακίνδυνο. Και αυτή ήταν μία παράμετρος που οι Ερυθρόλευκοι είχαν λάβει εξ αρχής υπόψη, προσφέροντας στον Σολδάνο όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις πως ό,τι γίνει και ό,τι κάνει ο ίδιος, ο σύλλογος θα είναι δίπλα του και θα του προσφέρει τα πάντα. Μία περίπτωση που θα μπορούσε, εάν είχε εξελιχθεί διαφορετικά, να θυμίζει και… Αλαν Πουλίδο, χωρίς και τις δικαστικές διαμάχες, αλλά με όλο το υπόλοιπο «επικίνδυνο» σκηνικό.

Πώς έφτασε ο Ολυμπιακός στο να «κλειδώσει» την περίπτωση του Σολδάνο; Κατ’ αρχάς οι Ερυθρόλευκοι τα βρήκαν σε όλα με τον ποδοσφαιριστή και τον δικηγόρο του. Βήμα που ήταν το σημαντικότερο από όλα, καθώς χωρίς τον παίκτη, δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 24χρονος σέντερ φορ έχει συμφωνήσει για συμβόλαιο 4,5 χρόνων με τον Ολυμπιακό, με κλιμακούμενες απολαβές, που συνολικά θα φτάσουν περίπου τα 2.000.000, χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους επίτευξης στόχων. Συμφωνία εξαιρετική για τον Ολυμπιακό, αλλά και για τον παίκτη, που παίρνει αύξηση της τάξης του 50% σε σχέση με την αμοιβή του στην Ουνιόν, αλλά πολύ λιγότερα από όσα του προσέφεραν οι Μεξικανικές ομάδες που τον ήθελαν!

Η ΡΗΤΡΑ

Το συγκεκριμένο συμβόλαιο, δε, δεν περιλαμβάνει καμία ρήτρα αποδέσμευσης, καθώς ο Ολυμπιακός δεν επιθυμούσε να… καθορίσει τιμή πώλησης. Εξάλλου, δεν είναι μυστικό ότι στον Πειραιά θεωρούν πως ο Σολδάνο μπορεί να εξελιχθεί σε σπουδαία επένδυση για τον σύλλογο και να εκτοξεύσει την υπεραξία του. Οπότε δεν υπήρχε λόγος να μπει… πλαφόν στο «πόσο κάνει». Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Ολυμπιακός εκτοξεύει την αξία των ποδοσφαιριστών του. Και το ίδιο σκοπεύει να κάνει και με τον Σολδάνο, εφόσον αποδώσει τα αναμενόμενα.

TA ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ

Ένα σημείο κλειδί στην ολοκλήρωση της συμφωνία μεταξύ του Ολυμπιακού και της Ουνιόν ήταν η απόφαση του Σολδάνο να παραιτηθεί από ένα σημαντικό ποσό που του χρωστούσε η ομάδα του. Και το οποίο λέγεται ότι έφτανε τις 100.000 €. Δείγμα του πόσο πολύ θέλει να παίξει ποδόσφαιρο στην Ευρώπη και την ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού, που τον κυνηγάει από το καλοκαίρι.

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Από εκεί και πέρα, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός πράγματι αφήνει ένα ποσοστό στην Ουνιόν, το οποίο ωστόσο θα αφορά σε ποσό που θα προκύψει μετά το πρώτο 1.500.000 € της επόμενης μεταγραφής. Εάν δηλαδή οι Πειραιώτες πουλήσουν μελλοντικά τον Σολδάνο με 10.000.000 €, η Ουνιόν θα πάρει 15% από τα 8.500.000 €. Οι Ερυθρόλευκοι, πάντως, αποκτούν και το μεγαλύτερο ποσοστό από το 25% που έχει στην κατοχή του ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Για την ακρίβεια, λέγεται το ότι ο Ολυμπιακός θα έχει συνολικά το 75-80% των δικαιωμάτων, με τα υπόλοιπα να μοιράζονται σε παίκτη και Ουνιόν.

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ

Για το τέλος αφήσαμε το σημαντικότερο σκέλος της μεταγραφής του Σολδάνο στον Ολυμπιακό. Μια μεταγραφή που πέρασε από χίλια κύματα, αλλά τελικά όλα δείχνουν ότι ολοκληρώνεται θετικά, καθώς οι Ερυθρόλευκοι έκαναν όλες τις σωστές κινήσεις που απαιτούνταν. Κινήσεις που κυρίως προκάλεσαν ένα πολύ σημαντικό αίσθημα ασφάλειας στον ποδοσφαιριστή. Διότι, όπως προαναφέραμε, η κατάσταση στην Αργεντινή είναι… περίπλοκη. Όπως και οι ιδιοκτήτες των ομάδων, αλλά και το περιβάλλον τους. Η Ουνιόν κοστολογούσε με 4.500.000 € τον Σολδάνο πριν έξι μήνες και τώρα των χάνει με λιγότερο από το 20% των χρημάτων. Κάτι που προκάλεσε πολλές προστριβές με τον παίκτη. Και απειλές, βεβαίως. Αλλά επειδή υπήρχε η ομπρέλα του Ολυμπιακού, το συγκεκριμένο θέμα «έσβησε» γρήγορα και ο Σολδάνο ετοιμάζεται για νέες ποδοσφαιρικές περιπέτειες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ