Η πώληση της Ξάνθης, ο Ιβάν, η Γκοντσάρεβα και τα 20.000.000 €

Η πώληση της Ξάνθης, ο Ιβάν, η Γκοντσάρεβα και τα 20.000.000 €

Οι πληροφορίες από την Ξάνθη για συμφωνία του Πανόπουλου με τους νέους αγοραστές από το «περιβάλλον Σαββίδη», η ανακαίνιση του «Le Chalet», το πλάνο για προετοιμασίες ρωσικών ομάδων και ο ρόλος της Γκοντσάρεβα στο deal.

Ο Αλέξης Κούγιας το έχει πει ξεκάθαρα, το έχει γράψει σε ανακοινώσεις της Λάρισας και γενικώς κάθε φορά που βρίσκει ευκαιρία, αναφέρεται στο ιδιοκτησιακό καθεστώς συγκεκριμένων ομάδων, που φημολογείται ότι έχουν αλλάξει χέρια, αλλά παρουσιάζονται άλλοι ως «μπροστινοί». Η Ξάνθη είναι μόνιμα σε αυτή τη λίστα. Και τη διατήρησε σε αυτήν και Κώστας Καραπαπάς. Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μετά το τέλος του αγώνα πρωταθλήματος στα Πηγάδια είχε θέσει ερώτημα on camera για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ακριτικής ομάδας. Αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Χρήστος Πανόπουλος δεν είναι, πλέον, το κουμάντο. Και η αλήθεια είναι ότι έχει ξεχαστεί η τελευταία φορά που έκανε οποιαδήποτε παρέμβαση για την Ξάνθη ο… ιστορικός και διαχρονικά λαλίστατος ιδιοκτήτης της.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, αλλά όλα έχουν ως βάση την -κατά ασαφή έως τώρα τρόπο- εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη στη νέα διοικητική τάξη πραγμάτων της Ξάνθης. Εστω και έμμεσα. Μάλιστα, έως και δημοσιεύματα έχουν προκύψει που αναφέρουν ότι ουσιαστικά τα οικονομικά της ακριτικής ΠΑΕ τα χειρίζεται εδώ και καιρό η… Γκοντσάρεβα! Το δεξί χέρι του Ιβάν Σαββίδη. Το πρόσωπο κλειδί στην ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας της Ξάνθης και όχι μόνο.

Οπως προκύπτει, το… περιβάλλον Σαββίδη διαπραγματευόταν το τελικό ποσό που θα λάμβανε ο Πανόπουλος για να πουλήσει. Ο νυν μεγαλομέτοχος φέρεται να είχε ζητήσει περίπου 15.000.000, αλλά όχι μόνο για την ΠΑΕ. Καθώς στο πακέτο έχει βάλει την ομάδα, το γήπεδο, το τετράστερο ξενοδοχείο «Le Chalet», αλλά και τις προπονητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου, οι οποίες έχουν μεγάλη αξία και βρίσκονται σε τέτοιο σημείο, που μπορούν να αξιοποιηθούν ποικιλοτρόπως.

Οι αγοραστές (το… περιβάλλον Σαββίδη, που προαναφέραμε) λέγεται ότι έδωσαν τα χέρια με τον Πανόπουλο και όλα δείχνουν ότι το deal φαίνεται να είναι πολύ κοντά. Εξάλλου ήδη το κουμάντο άλλος φέρεται να το κάνει στην Ξάνθη και όχι ο Πανόπουλος. Με τον Ζήση Βρύζα να αποκαθίσταται σύντομα επαγγελματικά, μετά την απόλυσή του από την ΕΠΟ, καθώς ετοιμάζεται να αναλάβει τα ηνία της «νέας» ΠΑΕ Ξάνθη, ως πρόεδρος. Έμμισθος.

Κλείνοντας, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι η αγοραπωλησία της Ξάνθης φαίνεται ότι έχει συγκεκριμένους στόχους. Για τους εξωαθλητικούς δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Αυτό που σίγουρα προκύπτει ως επιθυμία από τους νέους ιδιοκτήτες, είναι να γίνει η Ξάνθη κέντρο φιλοξενίας ομάδων για την προετοιμασία τους. Κυρίως από τη Ρωσία. Για αυτόν τον λόγο, μάλιστα, έχει ήδη καταρτιστεί σχέδιο πλήρους ανακαίνισης του «Le Chalet» και μετατροπής του σε 5αστερο ξενοδοχείο, η βελτίωση των προπονητικών εγκαταστάσεων, αλλά και η επέκτασή τους.

Είπαμε, οι αφανείς αγοραστές έχουν μεγάλα σχέδια για την Ξάνθη. Ομάδα και πόλη. Και για αυτόν τον λόγο φέρεται το deal να έχει κλείσει κοντά στα 20.000.000 €. Ποσό που δεν το λες και μικρό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ