Ολυμπιακός : Ώρα για αυτοκριτική και από τον Λεμονή

Ολυμπιακός : Ώρα για αυτοκριτική και από τον Λεμονή

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής πρέπει ν' αναθεωρήσει πράγματα για να μην παίζουν συνεχώς οι πειραιώτες με τη φωτιά

Ο Ολυμπιακός κέρδισε, έστω και δύσκολα, τον Απόλλωνα με 3-1 και κανείς δεν μπορεί ν’ αμφισβητήσει τη σημασία της συγκεκριμένης νίκης. Οι ερυθρόλευκοι ανέβηκαν ξανά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και πλέον περιμένουν το ματς της ΑΕΚ στη Λιβαδειά.

Το μεγάλο όμως θέμα για την ομάδα του λιμανιού είναι η αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει σε συνδυασμό με τη νοοτροπία των πειραιωτών. Και για τα δύο αυτά θέματα πρέπει ν’ αναλάβει πλέον την ευθύνη ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Ο Τάκης Λεμονής είναι πλέον αρκετό διάστημα (πάνω από δυο μήνες) στον πάγκο των ερυθρόλευκων, ωστόσο υπάρχουν ακόμα σημαντικά θέματα που καλείται να λύσει ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδος.

Όταν μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο ζήτημα για τους ερυθρόλευκους.

Όταν σ’ αρκετές περιπτώσεις οι επιλογές για τη βασική εντεκάδα είναι λανθασμένες κι όταν διαπιστώνει εύκολα κάποιος την έλλειψη συγκέντρωσης, τότε ο προπονητής πρέπει να βρει λύσεις.

Και η αλήθεια είναι πως ο 57χρονος κόουτς της ομάδας του Πειραιά δεν έχει βρει απαντήσεις σ’ αρκετά ερωτήματα που «καίνε» τον Ολυμπιακό.

Σε ότι αφορά τις επιλογές, μπορεί εύκολα να κάνει κάποιος τη σύγκριση του Μποτία με τον Ένγκελς. Η μέρα με τη νύχτα κι όμως ο Λεμονής επέλεξε και πάλι για το βασικό σχήμα τον Μποτία. Ότι και να πει κάποιος είναι λίγο.

Ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή και στο ματς με τον Απόλλωνα. Σημαντικό γεγονός ότι πήρε τη νίκη αλλά δεν μπορεί να συνεχίσει σ’ αυτό το μοτίβο. Αν οι ερυθρόλευκοι μείνουν σ’ αυτά τα αγωνιστικά μονοπάτια, είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα υπάρξει παιχνίδι στο οποίο δεν θα καταφέρουν να πετύχουν την ανατροπή.

Για να βρεθούν όμως λύσεις στα αγωνιστικά θέματα που αφορούν τους πειραιώτες θα πρέπει ν’ αναθεωρήσει κάποια πράγματα και ο προπονητής της ομάδας του λιμανιού. Να μιλήσει με τους συνεργάτες του και να βρει γιατί ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να παρουσιάσει μια σταθερότητα στην απόδοση του.

Είναι ώρα για να κάνει και ο προπονητής των πειραιωτών την αυτοκριτική του. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί μια ομάδα που παίζει συνεχώς με την φωτιά, κάποια στιγμή θα καεί.

Όλοι βλέπουν ότι ο Ολυμπιακός είναι συνεχώς στο όριο της γκέλας και είναι βέβαιο πως ο Λεμονής θα πρέπει να αλλάξει πράγματα στου Ρέντη. Κανείς δεν περίμενε θαύματα όταν ο Έλληνας τεχνικός αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών στα τέλη του Σεπτέμβρη.

Απ’ την άλλη πλευρά όμως κανείς φίλος των ερυθρόλευκων δεν μπορεί να χωνέψει, ότι ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε να κερδίσει Λεβαδειακό και Απόλλωνα στο Καραϊσκάκη. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το δεχθεί κανένας φίλαθλος του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ