Έτσι κινείται ο Παναθηναϊκός στην υπόθεση Μπεργκ

Έτσι κινείται ο Παναθηναϊκός στην υπόθεση Μπεργκ

Ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται έντονα για την απόκτηση του Μάρκους Μπεργκ και ο Παναθηναϊκός προετοιμάζει το έδαφος προκειμένου να βγει κερδισμένος από την υπόθεση.

Η μεταγραφή του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στην Αλ Ιτιχάντ αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά σήμερα, με τον ΠΑΟΚ πλέον να ψάχνει στην αγορά τον αντικαταστάτη του Σέρβου επιθετικού. Ο παίκτης που έχει ξεχωρίσει ο Δικέφαλος του βορρά είναι ο Μάρκους Μπεργκ, τον οποίο θεωρούν στη Θεσσαλονίκη τον ιδανικό ποδοσφαιριστή για να πάρει τη θέση του «Πρίγιο».

Η περίπτωση του Σουηδού στράικερ δεν είναι τόσο απλή για τον ΠΑΟΚ, καθώς οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να διαπραγματευτούν τόσο με την Αλ Αΐν που ανήκει ο παίκτης, αλλά κυρίως με τον Παναθηναϊκό που διατηρεί ρήτρα σε περίπτωση επιστροφή του Μπεργκ στην Ελλάδα. Οι πράσινοι έχουν υπογράψει ρήτρα ύψους 5 εκατ. ευρώ αν επιστρέψει σε άλλη ελληνική ομάδα, η οποία είναι σε ισχύ μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Αυτό σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ οφείλει να συζητήσει για την απόκτηση του Μπεργκ με το τριφύλλι.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, στον Παναθηναϊκό θέλουν να βγάλουν το καλύτερο δυνατό κέρδος από τη  μεταγραφή του Σουηδού διεθνή στον Δικέφαλο και ήδη ο Νίκος Νταμπίζας «ξεψαχνίζει» κάθε πιθανό (και απίθανο) τρόπο, προκειμένου οι πράσινοι να κλείσουν μια ιδανική συμφωνία. Το μόνο σίγουρο προς το παρόν είναι ότι σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Παναθηναϊκό δεν πρόκειται να συζητήσει καν το ποσό της ρήτρας. Οι Θεσσαλονικείς προτίθενται να δώσουν περίπου 1,5 εκατ. ευρώ συνολικά σε Παναθηναϊκό και Αλ Αΐν, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα περιμένουν να μείνει ελεύθερος ο Σουηδός τον προσεχή Ιούνιο και να τον αποκτήσουν ως ελεύθερο!

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός προετοιμάζει το έδαφος αλλά και το πως θα κινηθεί στις διαπραγματεύσεις με τον ΠΑΟΚ, αφού το δεδομένο είναι πως ο Δικέφαλος θέλει να παρακάμψει τη ρήτρα των 5 εκατ. ευρώ. Οι πράσινοι κοιτάζουν τις παραμέτρους της υπόθεσης Μπεργκ και με δεδομένο πως γνωρίζουν ότι δεν θα πάρουν χρήματα το καλοκαίρι, φέρονται διατεθειμένοι να συζητήσουν μια πρόταση που θα τους αφήνει ικανοποιημένους, είτε με χρήματα είτε με έμψυχα ανταλλάγματα.

Ο Νταμπίζας ενδιαφέρεται για κάποιους παίκτες του ΠΑΟΚ και στις πιθανές συζητήσεις θα εκφράσει την επιθυμία του Παναθηναϊκού να πάρει παίκτες. Εξάλλου είναι κοινό μυστικό πως οι πράσινοι θέλουν να κάνουν δικό τους τον Κάτσε, αλλά και τον Σιαμπάνη. Το ίδιο ισχύει και για τον Μυστακίδη, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορούν να πέσουν κι άλλα ονόματα στο τραπέζι. Σε περίπτωση λοιπόν που ο ΠΑΟΚ τα βρει με τον Μπεργκ αλλά και τους Άραβες τότε ο Παναθηναϊκός θα ακολουθήσει δύο δρόμους στις διαπραγματεύσεις. Είτε θα ζητήσει χρήματα, είτε παίκτες, ή ακόμα και συνδυασμό των δύο, με τον τεχνικό διευθυντή των πράσινων να ψάχνει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος από την υπόθεση του Σουηδού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ