Το «ναι» για Μπεργκ, ο Μπονατίνι που φεύγει, οι προτάσεις για Μποακίε, Σλιμανί και οι 6 ξένοι

Το «ναι» για Μπεργκ, ο Μπονατίνι που φεύγει, οι προτάσεις για Μποακίε, Σλιμανί και οι 6 ξένοι

Ο ΠΑΟΚ πήρε το ΟΚ του Μπεργκ, βρήκε σημείο επαφής με τον Παναθηναϊκό, μιλάει με την Αλ-Αΐν και παράλληλα τρέχει την υπόθεση Μπονατίνι. Ο Μποακίε, ο Σλιμανί και ο παράγοντας «κοινοτικός φορ». Αποφασίζει ο Ιβάν.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε διαδικασία απόκτησης σέντερ φορ. Ολος ο οργανισμός του Δικεφάλου βρίσκεται σε εγρήγορση, ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση και να καλυφθεί επάξια (ή και καλύτερα) το κενό που αφήνει η αποχώρηση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Με τον Μάρκος Μπεργκ και τον Λεονάρντο Μπονατίνι να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος, αλλά να μην είναι οι μοναδικοί υποψήφιοι.

Οι Θεσσαλονικείς δουλεύουν παράλληλα αρκετές περιπτώσεις. Και για να έχουν επιλογές και να αποφασίσουν στην πορεία, αλλά και γιατί δεν γνωρίζουν ποια περίπτωση θα τους «κάτσει». Καθώς η απόκτηση σέντερ φορ και μάλιστα Γενάρη είναι μια δύσκολη διαδικασία.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Μπεργκ, οι Θεσσαλονικείς κάνουν τα σωστά βήματα. Κατ’ αρχάς έχουν μιλήσει με τον ίδιο τον Σουηδό σέντερ φορ και έχουν πάρε το ΟΚ. Ο παίκτης της Αλ Αΐν ενημέρωσε τον ΠΑΟΚ για τις απαιτήσεις του και τα δεδομένα της υπόθεσης, οι δύο πλευρές εκτιμάται ότι θα τα βρουν και για αυτό οι άνθρωποι του Δικεφάλου προχωρούν στα επόμενα βήματα, ώστε να βρουν άκρη, τόσο με την Αλ Αΐν, στην οποία ανήκει ο Μπεργκ, όσο και με τον Παναθηναϊκό, λόγω της περίφημης ρήτρας. Με τους Πράσινους να ικανοποιούνται από τις πρώτες επαφές, καθώς αντιλαμβάνονται ότι ο Δικέφαλος δεν θα προσπαθήσει να τους βγάλει εκτός deal.

ΒΡΗΚΕ ΦΟΡ Η ΓΟΥΛΒΣ, ΦΕΥΓΕΙ Ο ΜΠΟΝΑΤΙΝΙ

Η υπόθεση Μπονατίνι είναι διαφορετική. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός δεν έχει μέλλον στη Γουλβς, καθώς όλα δείχνουν ότι η αγγλική ομάδα βρήκε τον σέντερ φορ που αναζητούσε στη μεταγραφική αγορά του Ιανουαρίου. Όπως αναφέρει σήμερα η «SUN», η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο είναι κοντά στην απόκτηση του πρώτου σκόρερ της Τσάμπιονσιπ, Τάμι Εϊμπραχαμ με δανεισμό από την Τσέλσι. Κάτι που ουσιαστικά βάζει τέλος στην παρουσία του Μπονατίνι στην αγγλική ομάδα. Και φυσικά διευκολύνει κι άλλο την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να κάνει δικό του τον 24χρονο σέντερ φορ.

Από την Αγγλία προκύπτει ότι ο Μπονατίνι είναι προς άμεση παραχώρηση, πλέον, με τη Γουλβς να τον παραχωρεί, είτε με δανεισμό είτε με κανονική μεταγραφή. Με τα ποσά να είναι εξαιρετικά προσιτά για τον ΠΑΟΚ, ειδικά μετά το πλεόνασμα που δημιούργησε η μετακίνηση του Πρίγιοβιτς, αλλά και τα έσοδα από το ποσοστό μεταπώλησης του Γκάρι Ροντρίγκες. Εξάλλου, ο Βραζιλιάνος σέντερ φορ είναι γνώριμος του Μάριο Μπράνκο από την Πορτογαλία. Με τον τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ να έχει άριστες σχέσεις και με την εταιρεία που τον εκπροσωπεί.

ΠΡΟΤΑΘΗΚΑΝ ΜΠΟΑΚΙΕ, ΣΛΙΜΑΝΙ

Κλείνοντας, έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι στον ΠΑΟΚ προτάθηκαν δύο σπουδαίοι επιθετικοί, οι οποίοι θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να εξελιχθούν σε παίκτες διαφοράς για τον Δικέφαλο. Ο πρώτος είναι ο Ρίτσμοντ Μποακίε. Ο διεθνής Γκανέζος σέντερ φορ του Ερυθρού Αστέρα, που επέστρεψε στο Βελιγράδι πριν λίγους μήνες από την Κίνα όπου είχε πωληθεί με 5,5 εκατ. ευρώ. Ο 25χρονος Αφρικανός σκόρερ αποτελούσε και πέρυσι στόχο του ΠΑΟΚ, αλλά η περίπτωσή του είχε θεωρηθεί πολύ ακριβή. Ωστόσο τώρα τα δεδομένα δείχνουν ότι είναι διαφορετικά.

Ένα δεύτερο όνομα που έχει πέσει στο τραπέζι του Δικεφάλου είναι αυτό του εξαιρετικού Ισλάμ Σλιμανί. Ο 30χρονος Αλγερινός στράικερ έχει ενημερωθεί από τη Φενέρμπαχτσε ότι πρέπει να λύσει τον δανεισμό του, η Λέστερ θέλει να τον δώσει εκ νέου και η περίπτωσή του έφτασε στα χέρα της διοίκησης Σαββίδη. Μάλιστα, λέγεται ότι τα οικονομικά δεδομένα της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι πιο… συμφέροντα σε περίπτωση αγοράς του σεσημασμένου σκόρερ της εθνικής Αλγερίας. Για τον οποίο φέρεται να έχουν ρωτήσει η πρώην ομάδα του Σπόρτινγκ Λισαβόνας και δύο ιταλικές ομάδες!

Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ «ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ»

Ο ΠΑΟΚ θέλει να βρει την καλύτερη δυνατή λύση για την επίθεσή του, αλλά έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το ρόστερ του αυτή τη στιγμή είναι αναγκασμένος να πάει σε δύο λύσεις: 1) Ειτε αποκτήσει κοινοτικό επιθετικό, 2) είτε να παραχωρήσει κάποιον ή κάποιους από τους συνολικά 6 ξένους που υπάρχουν στο δυναμικό του! Πρόκειται για τους Ουάρντα, Ζαμπά, Μαουρίτσιο, Σάκχοφ, Χατσερίντι και Μάτος. Με τον Ουκρανό αμυντικό να είναι προς αποχώρηση και τον Αιγύπτιο μεσοεπιθετικό να έχει αρκετές προτάσεις, αλλά χωρίς κανείς εκ των δύο να έχει αποχωρήσει έως τώρα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ένας επιπλέον λόγος αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ ασχολείται με τους Μπεργκ και Μπονατίνι επειδή ο ένας είναι Σουηδός και ο άλλος έχει ιταλικό διαβατήριο. Κάτι που μπορεί να αλλάξει μόνο εάν βρεθεί λύση στο ζήτημα των μη κοινοτικών. Κάτι που φαντάζει πολύ δύσκολο τώρα. Γεγονός που μειώνει τις επιλογές του Δικεφάλου… Οπως και να έχει, πάντως, όσες επαφές κι αν κάνει ο Μπράνκο, την τελική απόφαση θα την πάρει ένας: Ο Ιβάν Σαββίδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ