Σούπερ Λίγκα: Για πρώτη φορά ποδαρικό με αυτογκόλ!

Σούπερ Λίγκα: Για πρώτη φορά ποδαρικό με αυτογκόλ!

Το πέτυχε ο Κλόνταιν Γκίνο του Απόλλωνα στο 3-0 της ΑΕΛ επί του Απόλλωνα και είναι το πρώτο αυτογκόλ στην ιστορία της Α' Εθνικής και της Super League Σουρωτής, που κάνει ποδαρικό!

Στο 5ο λεπτό του αγώνα της ΑΕΛ με τον Απόλλωνα, επιτεύχθηκε το πρώτο γκολ για το 2019. Δεν θα ήταν τόσο μεγάλη είδηση, πέρα από το γεγονός ότι για το γούρι μνημονεύεται σαν καλό ποδαρικό το πρώτο γκολ, αν δεν είχει μια ιδιαιτερότητα.

Το πέτυχε ο Κλόνταιν Γκίνο του Απόλλωνα σε βάρος της ομάδας του και είναι το πρώτο αυτογκόλ στην ιστορία της Α’ Εθνικής και της Super League Σουρωτής, που κάνει ποδαρικό! Ποτέ άλλοτε η χρονιά δεν είχε ξεκινήσει με αυτογκόλ.

Μια μικρή ένσταση σε αυτό μπορεί να υπάρξει μόνο στην περίπτωση ενός γκολ στις 3 Ιανουαρίου του 1965! Τότε στη Νέα Σμύρνη, στο 3ο λεπτό του αγώνα Πανιωνίου – Προοδευτικής, ο Ιντζόγλου σέντραρε και ο Γιώργος Δέδες κινήθηκε προς τη μπάλα μαζί με τον αμυντικό των φιλοξενούμενων Νίκο Φίλιο. Η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, αλλά δεν ήταν δυνατό να αποφανθεί κανείς με σιγουριά ποιος βρήκε τη μπάλα.

Κάποιες εφημερίδες έγραψαν Δέδε, άλλες τον Φίλιο. Με δεδομένο ότι η αμφιβολία δεν θα μπορούσε να διαλυθεί, καθώς ούτε βίντεο δεν υπήρχε, αλλά και μαρτυρίες των παικτών σε τέτοιες φάσεις δεν βοηθούν, ο ιστορικός του ποδοσφαίρου προτίμησε να πιστώσει το γκολ στον Γιώργο Δέδε.

Έτσι η πρωτιά του Κλόντιαν Γκίνο, να πετύχει το πρώτο αυτογκόλ σε ένα ημερολογιακό έτος, είναι γεγονός και γράφεται στην ιστορία.

Πάντως τηρήθηκε και η πρόσφατη παράδοση, το πρώτο γκολ να το πετυχαίνει για έκτη χρονιά στη σειρά επαρχιακή ομάδα. Ωστόσο μόλις για δεύτερη φορά στα τελευταία επτά χρόνια το πρώτο γκολ το πετυχαίνει γηπεδούχος ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ