Ζιλ Ντίας: Μια τέλεια λύση

Ζιλ Ντίας: Μια τέλεια λύση

Ο Ολυμπιακός τα βρίσκει με τη Μονακό για την απόκτηση του 22χρονου διεθνούς Πορτογάλου ακραίου επιθετικού, που αποτελεί τον «τέλειο παίκτη» στο πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς και τον φέρνει στην Αθήνα.

Ξεκινάμε από το βασικό: Ο Ολυμπιακός κάνει προσπάθειες να αποκτήσει άμεσα ακραίο επιθετικό. Αριστεροπόδαρο. Που να αγωνίζεται και στις δύο πλευρές. Ενα μεγαλύτερο κορμί από τους παίκτες που διαθέτει τώρα ο Ολυμπιακός στη συγκεκριμένη θέση, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, αλλά και με γκολ στο παιχνίδι του. Έναν παίκτη σαν τον Ζιλ Μπαστιάο Ντίας. Ή καλύτερα, τον ίδιο τον Πορτογάλο εξτρέμ της Νότιγχαμ, για τον οποίο υπήρχε έντονο ενδιαφέρον και το περασμένο καλοκαίρι από τους Ερυθρόλευκους. Αλλά τώρα ήρθε η ώρα να προκύψει… γάμος.

Δεν είναι μυστικό ότι ο Ζιλ Μπαστιάο Ντίας αποτελεί τον παίκτη που θα ήθελε στα χέρια του ο Πέδρο Μαρτίνς. Ενας παίκτης που ταιριάζει απόλυτα στον παίκτη που… δεν έχει ο Ολυμπιακός. Ο 22χρονος Πορτογάλος εξτρέμ αποτελεί ειδική περίπτωση. Κλασικός αριστεροπόδαρος, λάτρης της δεξιάς πλευράς, γρήγορος, τεχνίτης, με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, με λατρεία στο ένας εναντίον ενός, αλλά και με κορμί που προσφέρει λύσεις και στα… ψηλά. Με μπόι 1,83 μ., ο διεθνής με όλες τις «μικρές» της Πορτογαλίας εξτρέμ, είναι ο παίκτης που ταιριάζει εντυπωσιακά στο αγωνιστικό πλάνο του προπονητή του Ολυμπιακού. Διότι διαφέρει από όλους τους υπόλοιπους.

Από τους Ποντένσε, Φετφατζίδη, Ναουέλ, λόγω… ύψους, από τους Λάζαρο και Μασούρα λόγω χαρακτηριστικών. Ενας παίκτης που ο Ολυμπιακός δεν έχει. Και θέλει να τον αποκτήσει, για να ανεβάσει επίπεδο την ποιότητά του. Αλλά και να βάλει κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι του. Διότι στο μυαλό του προπονητή των Πειραιωτών, ο Ζιλ Ντίας έχει ήδη ρόλο. Σημαντικό, καίριο, ουσιώδη. Για αυτό Ο Ολυμπιακός θα δώσει τη μάχη του για να τον φέρει το συντομότερο στην Ελλάδα.

Ο Μαρτίνς τον θέλει. Ο (νέος προπονητής της Νότιγχαμ Φρόρεστ) Μάρτιν Ο’Νίλ από την άλλη θέλει άλλου τύπου, πιο… βρετανικού στιλ, ακραίους επιθετικούς. Και για αυτόν τον λόγο ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε διαδικασία να τον εντάξει στο δυναμικό του. Σε διαδικασία να κάνει ό,τι δεν κατάφερε το καλοκαίρι. Μια προσπάθεια που έχει δύο σημαντικές παραμέτρους προς συζήτηση. Αλλά που επί της ουσίας είναι εμπόδια που θα υπερκεραστούν. Αμεσα κιόλας.

Η πρώτη περάμετρος έχει να κάνει με το να θέλει ο ποδοσφαιριστής να παίξει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και τους Πειραιώτες. Μια παράμετρος που ουσιαστικά έχει φύγει από το τραπέζι, μετά τα όσα εντυπωσιακά έχουν πετύχει φέτος οι Ερυθρόλευκοι στην Ευρώπη, αλλά και μετά τα όσα έχει ακούσει ο ποδοσφαιριστής, τόσο από τον Μαρτίνς όσο και από τους συμπατριώτες του που αγωνίζονται στην ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού. Και πλέον θέλει να παίξει μπάλα στην Ελλάδα.

Η ΜΟΝΑΚΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ!

Η δεύτερη παράμετρος αφορά στο γεγονός ότι η Μονακό, από την οποία είναι δανεικός ο Ντίας στη Νότιγχαμ, θα πρέπει να συναινέσει στη μετακίνησή του στους Ερυθρόλευκους. Και εδώ είναι πιθανό να υπάρχει ένα ζήτημα, καθώς οι Μονεγάσκοι δείχνουν να κάνουν δεύτερες σκέψεις για τον ποδοσφαιριστή τους. Σκέψεις που αφορούν την παραμονή του στο δικό τους ρόστερ, καθώς έχουν ανάγκη ενίσχυσης, ώστε να ξεφύγουν από την προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα του Σαμπιονά.

Είναι σαφές ότι από τη στιγμή που το όνομα του Ντίας είναι… διαθέσιμο, ο Ολυμπιακός έχει κάνει ήδη τις απαραίτητες κινήσεις, ώστε να καταστεί… άμεσα κάτοικος Πειραιά. Και σε αυτό παίζει ρόλο ο εκπρόσωπος του Πορτογάλου εξτρέμ, ο περίφημος Ζόρζε Μέντες. Ο κορυφαίος ατζέντης του πλανήτη είναι αυτός που κλήθηκε να κανονίσει το ζήτημα και να πείσει τη Μονακό, πως η προοπτική να μείνει ο παίκτης στο Πριγκιπάτο και να μην παίζει, είναι μία εκδοχή που δεν αποδέχεται. Και θα πιέσει ώστε να τελειώσει άμεσα η μετακίνησή του στους Ερυθρόλευκους. Αμεσα, επαναλαμβάνουμε.

5.000.000 € ΑΓΟΡΑ, 20.000.000 € ΟΨΙΟΝ!

Βεβαίως, για τη Μονακό ο ποδοσφαιριστής αποτελεί επένδυση. Και είναι ξεκάθαρο ότι υπολογίζεται ως παίκτης που μπορεί να της αποφέρει σημαντικά κέρδη. Αυτός είναι ο λόγος που η Μονακό είχε πληρώσει 5.000.000 € τον Ιανουάριο 2015 στην Μπράγκα, για να τον αποκτήσει. Και μάλιστα σε μία χρονιά που ο Ντίας όχι μόνο δεν είχε αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα του πορτογαλικού συλλόγου, αλλά είχε μόνο δύο συμμετοχές με τη… Β’ ομάδα της! Αυτός είναι και ο λόγος που ο περσινός δανεισμός του στη Φιορεντίνα είχε οψιόν αγοράς ύψους 20.000.000 €. Ούτε είναι τυχαίο γεγονός ότι παρόμοια οψιόν υπάρχει και στον φετινό δανεισμό, στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να γίνει αντιληπτό κάτι πολύ σημαντικό για τη νέα μεταγραφική… άφιξη του Ολυμπιακού.  Μόλις ο Ζιλ Ντίας έρθει στην Ελλάδα θα πρόκειται για περίπτωση παίκτη που «έρχεται και παίζει». Διότι ο Ντίας είναι… γεμάτος συμμετοχές τη φετινή σεζόν στη Νότιγχαμ. Συγκεκριμένα, έχει συνολικά 23 συμμετοχές με τη Φόρεστ στην εξαιρετικά επίπονη και απαιτητική Championship και μάλιστα σε μία από τις καλές ομάδες της κατηγορίας, που κυνηγάει μία από τις θέσεις των πλέι οφ ανόδου. Αλλά και με τρεις συμμετοχές στην Εθνική Ελπίδων της Πορτογαλίας, για τα προκριματικά του Euro U-19 2019.

Βεβαίως, για να «χωρέσει» ο Ντίας στο ρόστερ, είναι σαφές ότι κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει αποχώρηση ακραίου επιθετικού από τους Ερυθρόλευκους. Με τον Ματίας Ναουέλ να είναι ο πρώτος επιλαχών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ