Από τον Γκάμπριτς στον Μίσιτς

Από τον Γκάμπριτς στον Μίσιτς

Ο ΠΑΟΚ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τον Γιόζιπ Μίσιτς. Αυτός θα είναι ο 6ος Κροάτης ποδοσφαιριστής που φοράει τα Ασπρόμαυρα και ο δεύτερος που θα αγωνιστεί στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ο Γιόζιπ Μίσιτς ανοίγει τον «χορό» των μεταγραφών του ΠΑΟΚ την χειμερινή μεταγραφική περίοδο με στόχο, να καλύψει (εν μέρει) την απουσία του Βέρνμπλουμ και να δώσει στον Λουτσέσκου μία ακόμη επιλογή για την μεσαία γραμμή. Ο 24χρονος μέσος που δεν μπόρεσε να βρει τον χρόνο που θα ήθελε στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας έρχεται στην Τούμπα για δείξει πως έχει τις δυνατότητες να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Ο Δικέφαλος του δίνει αυτή την ευκαιρία και όπως λέγεται από το στενό περιβάλλον του Μίσιτς θέλει να την αρπάξει από τα μαλλιά κερδίζοντας, γιατί όχι, ένα νέο συμβόλαιο με τους Θεσσαλονικείς τη νέα χρονιά.

Ο Γιόζιπ Μίσιτς, θα είναι ο 6ος Κροάτης ποδοσφαιριστής που έρχεται στη Θεσσαλονίκη και αγωνίζεται με τα χρώματα του Δικεφάλου. Ο πρώτος που φόρεσε τα Ασπρόμαυρα ήταν στο μακρινό 1991, ο Τόντσι Γκάμπριτς που υπερασπίστηκε την εστία του ΠΑΟΚ τη διετία 1991-93.Το 1992 αγωνίστηκε στον διπλό τελικό κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό με την ομάδα του Πειραιά να φτάνει στην κατάκτηση του τίτλου.

Δυο χρόνια αργότερα ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Γκόραν Μιλάνκο που έπαιξε για ένα χρόνο 1994-95. Ο Μιλάνκο αγωνίστηκε στη μεσαία γραμμή και έπαιξε σε 14 μόλις παιχνίδια πετυχαίνοντας ένα γκολ. Τερματοφύλακας ήταν ο τρίτος κατά σειρά Κροάτης που φόρεσε τα Ασπρόμαυρα. Ο Ντάριο Κρέσιτς που έπαιξε στον ΠΑΟΚ από το 2009-2012, προερχόμενος από τον Πανιώνιο. Για ένα διάστημα ήταν στη σκιά του Κώστα Χαλκιάς.

Το 2012, αποκτήθηκε ο Γκόρντον Σίλντεφελντ ο οποίος ήρθε δανεικός για να βοηθήσει την άμυνα του Δικεφάλου. Αγωνίστηκε σε 15 παιχνίδια ενώ σημείωσε ένα γκολ. Τελευταίος Κροάτης που αγωνίστηκε με τα ασπρόμαυρα, ο Μαρίν Λέοβατς που βρέθηκε στην Τούμπα το 2015 και αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2018. Αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ κάνοντας 65 εμφανίσεις και πετυχαίνοντας 4 τέρματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ