Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: «Την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη δεν τους ακουμπά κανείς». Βελέζ Κανείς Μόσταρ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Δίωξη στον Κούγια, επειδή χαρακτήρισε «Φιλιππινέζα του Σαββίδη» τον Γραμμένο

Πρώτη φορά ασκείται πειθαρχική δίωξη για τοποθέτηση κάποιου παράγοντα σε διοικητικό συμβούλιο.

Δίωξη στον Κούγια, επειδή χαρακτήρισε «Φιλιππινέζα του Σαββίδη» τον Γραμμένο | to10.gr

Μπαράζ πειθαρχικών διώξεων σε βάρος του μεγαλομετόχου της Λάρισας, Αλέξη Κούγια, από τον αναπληρωτή ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Γιώργο Λαϊνη. Σήμερα (18/01) του ασκήθηκε και τέταρτη! Ο λόγος; Επειδή φέρεται στο τελευταίο ΔΣ της Λίγκας να χαρακτήρισε: «Φιλιππινέζα του Σαββίδη» τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Ευάγγελο Γραμμένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα αυτή είναι η πρώτη φορά που ασκείται δίωξη για τοποθέτηση παράγοντα σε συμβούλιο. Η εν λόγω απόφαση φέρνει σε δεινή θέση και την ΠΑΕ ΑΕΛ που κινδυνεύει με αφαίρεση ενός βαθμού επειδή ο κ. Κούγιας είναι υπότροπος.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 9 Ιανουαρίου, ο Αλέξης Κούγιας έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Ευάγγελο Γραμμένο, ζητώντας την εξαίρεση του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Γιώργου Λαΐνη αναφορικά με τις εις βάρος του διώξεις, κάνοντας λόγο για μεροληπτική συμπεριφορά!

Αναλυτικά η δίωξη:

«Από τον Aναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος του Μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ κου Α. Κούγια, για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 20Α παρ.1, 2 και 3γ,δ, 25 παρ. 1 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Αναλυτικά η επιστολή του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ στον πρόεδρο της ΕΠΟ με την οποία ζητεί την εξαίρεση του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα σε ό,τι έχει σχέση με τον ίδιο:

«Όπως σας είναι γνωστό, στις 15.10.2018 ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων κ. Γεώργιος Λαΐνης, Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, άσκησε σε βάρος του δεύτερου εξ ημών δύο πειθαρχικές διώξεις για το πειθαρχικό αδίκημα των δημόσιων δυσμενών κρίσεων εξαιτίας δηλώσεών μου μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ – ΠΑΕ ΑΕΛ, όπου οι πάντες, όχι μόνον οι φίλαθλοι αλλά και οι δημοσιογράφοι όλων των MME, αναγνώρισαν ότι η ομάδα μας έχασε άδικα το παιχνίδι εξαιτίας των εσφαλμένων και σίγουρα όχι λόγω ανθρώπινου λάθους διαιτητικών αποφάσεων, για τις οποίες, μη μπορώντας να τις εξηγήσουμε εμείς αλλά και το σύνολο των δημοσιογράφων και ο αθλητικός κόσμος παγκοσμίως, υποβάλαμε σχετική μηνυτήρια αναφορά, για να διερευνηθεί μέσω της άρσης τηλεφωνικών επικοινωνιών και της μελέτης του στοιχήματος το ενδεχόμενο της εκ προθέσεως αλλοίωσης του αποτελέσματος του αγώνα.

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, ενεργώντας μεροληπτικά σε βάρος του δεύτερου εξ ημών, χωρίς να προβεί σε καμία ενέργεια επεξεργασίας και διερεύνησης του πρόδηλα αληθούς περιεχομένου των επίμαχων δηλώσεων και χωρίς έστω να καλέσει προς παροχή εγγράφων ή προφορικών εξηγήσεων τον δεύτερο εξ ημών, άσκησε εντελώς προκλητικά και αντίθετα προς τους κανονισμούς όχι μία αλλά δυο πειθαρχικές διώξεις σε βάρος του δεύτερου εξ ημών, μολονότι όλες οι επίμαχες δημόσιες δηλώσεις διατυπώθηκαν την ίδια ημερομηνία και αφορούσαν το ίδιο θέμα, με αποτέλεσμα να ο δεύτερος εξ ημών να κινδυνεύσω με εξοντωτικές χρηματικές ποινές στο τριπλάσιο, αφού οι διώξεις ήσαν δύο αντί για μία και η δεύτερη περιείχε την επιβαρυντική περίσταση της υποτροπής.

Η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ ήταν να συνεκδικάσει τις ασκηθείσες διώξεις, να απορρίψει τη μια εξ αυτών ως νόμω αβάσιμη, διότι δεν έθιγε τα πρόσωπα που ορίζει ο Πειθαρχικός Κώδικας, και τελικώς να επιβάλει μία αλλά εξοντωτική ποινή ύψους 30.000 ευρώ, η οποία ουδέποτε θα είχε προκληθεί, αν δεν υπήρχαν οι μεροληπτικές πειθαρχικές διώξεις του κου Λαΐνη. Κατά της ως άνω απόφασης ο δεύτερος εξ ημών άσκησα έφεση και έχω την πεποίθηση ότι θα δικαιωθώ από την Επιτροπή Εφέσεων, δεδομένων των αποδεικτικών στοιχείων που τεκμηριώνουν την αλήθεια των επίμαχων δηλώσεων.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Αναπληρωτής Άσκησης Δίωξης μερολήπτησε σε βάρος του δεύτερου εξ ημών, αφού υπό την ιδιότητά του ως Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών το Δεκέμβριο του 2015 προέβη, εξυπηρετώντας αδιευκρίνιστους σκοπούς, στην πρωτοφανή ενέργεια να ανακαλέσει με διάταξή του το καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, στο οποίο ο δεύτερος εξ ημών είχα υπαχθεί ως μοναδικός ουσιαστικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση koriopolis, και μάλιστα με μια παράλογη και κωμική αιτιολογία που αποδεικνύει μεροληψία προς το
πρόσωπό μου.

Ειδικότερα, ο κ. Λαΐνης επικαλέστηκε καταρχάς τη συνεχιζόμενη ενασχόλησή μου με το ποδόσφαιρο, παραβλέποντας όμως ότι ακριβώς αυτή η ενασχόλησή μου και η επιθυμία μου να ασχολούμαι και στο μέλλον, ήταν η αιτία που ενεπλάκην ως μάρτυρας στην υπόθεση, ως ιδιοκτήτης τότε της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ και εν συνεχεία της ΠΑΕ ΑΕΛ, συνεχίζοντας έτσι με κίνδυνο της ζωής μου και προσωπικό κόστος έναν τεράστιο αγώνα κάθαρσης του ποδοσφαίρου από τα κακοποιά στοιχεία, ενώ, αν είχα σκοπό να αποχωρήσω, δεν θα είχα κάνει καμία καταγγελία και δεν
θα είχα δώσει καμία κατάθεση.

Περαιτέρω, ο κ. Λαΐνης επικαλέστηκε την ύπαρξη προστριβών μου στο χώρο του ποδοσφαίρου, αναφερόμενος σε επεισόδιο που έλαβε χώρα στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών την 2-12-2015, για το οποίο όμως η αλήθεια είναι ότι εγώ δέχθηκα φραστική και σωματική επίθεση από τον τότε πρόεδρο του ΑΟ Χανίων και τότε κατηγορούμενο στην υπόθεση koriopolis Ηρακλή Νύκταρη,
επειδή προηγουμένως, όπως ο ίδιος ομολόγησε σε συνέντευξή του, η ΠΑΕ ΑΕΛ είχε καταγγείλει σε ανακοίνωσή της ότι η ομάδα του «έστησε» αγώνα με την ΠΑΕ Τρίκαλα, και μάλιστα ο άνθρωπος αυτός που δήλωσε δημόσια ότι θα με χτυπά κάθε φορά που με συναντά, σήμερα είναι κατηγορούμενος λόγω αυτής της επίθεσης σε βάρος μου στο Ζ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (15.1.2019).

Επίσης, ο κ. Λαΐνης επικαλέστηκε ότι δήθεν δεν συνεργαζόμουν με την αστυνομία κατά τις μετακινήσεις μου, ενώ η αλήθεια είναι ότι τα δρομολόγιά μου καθημερινά από και προς τα δικαστήρια είναι δεδομένα και γνωστά και ότι η αστυνομία με είχε αφήσει ανυπεράσπιστο, αφού δέχθηκα επίθεση μέσα στο φυλασσόμενο χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα
Αθηνών.

Ενώ λοιπόν θα έπρεπε να έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας του δεύτερου εξ ημών, προκειμένου να μην αποτελέσω θύμα επιθέσεων, εκβιασμών και διασυρμού από τους επικίνδυνους κακοποιούς της υπόθεσης koriopolis, η ως άνω διάταξη του Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών κου Λαΐνη ήρε το καθεστώς προστασίας μου και με άφησε έρμαιο στη διάθεση κάθε κακοποιού, με αποτέλεσμα στη δίκη koriopolis τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό να καταθέσω εντελώς απροστάτευτος και φοβισμένος μπροστά στους κατηγορουμένους και τους ιδιαίτερα σωματώδεις φίλους τους.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω ζητούμε δια της παρούσας αίτησής μας από σήμερα και στο εξής να απέχει ο ως άνω Εισαγγελικός Λειτουργός από την επεξεργασία οποιασδήποτε πειθαρχικής υπόθεσης ή αναφοράς που μας αφορά, καθόσον τα ανωτέρω γεγονότα θεμελιώνουν υπόνοιες μεροληπτικής άσκησης των καθηκόντων του σε βάρος μας».

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από