Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Τέσσερις ήττες απο τον ΠΑΣ ο Παναθηναϊκός μέσα στο ΄21- Ναι, αλλά υπάρχει μια σταθερότητα
NEWS:
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μποροβήλος: «Η σημερινή απόφαση μας πωρώνει, θα συνεχίσουμε πιο δυνατά»

Ο Γιώργος Μποροβήλος, πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, τοποθετήθηκε ραδιοφωνικά μετά την αθώωση τόσο αυτού όσο και του Δημήτρη Μπάκου σχετικά με το σκάνδαλο Koriopolis.

Μποροβήλος: «Η σημερινή απόφαση μας πωρώνει, θα συνεχίσουμε πιο δυνατά» | to10.gr

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, σήμερα (18/1) αποφάσισε την αθώωση μεταξύ άλλων και των Γιώργου Μποροβήλου και Δημήτρη Μπάκου του Αστέρα Τρίπολης. Ο πρόεδρος των Αρκάδων, αμέσως μετά, φανερά ανακουφισμένος μίλησε στη συχνότητα του τοπικού Arcadia 93.8 για τις σκέψεις και τα συναισθήματά του μετά την απόφαση αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Μποροβήλος για:

Τα συναισθήματα αλλά και το πώς ήταν η ζωή του τα τελευταία 8 χρόνια:«Σίγουρα αυτό που έχει σημασία είναι ο χρόνος, ο οποίος ήταν πολύς και από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε. Ανεξάρτητα από το όποιο γεγονός οφείλω να ευχαριστήσω τους δικαστές οι οποίοι απέδειξαν πραγματικά ότι είναι αμερόληπτοι και έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους, όμως δεν έχω την ίδια εικόνα και για τη δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη, για να διευκρινίσω τι εννοώ, δεν μπορεί να απονέμεται μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην ουσία εμείς εκτίσαμε μία ποινή από ένα αδίκημα όχι απλά δεν κάναμε, αλλά ούτε καν υπήρχε. Για όποιον είχε διαβάσει τη δικογραφία ήταν μια αστεία υπόθεση. Τηλέφωνα μεταξύ τρίτων ατόμων που ενέπλεκαν τον ΑΣΤΕΡΑ, για να μη κάνουμε ένα άλλο τηλεφωνικό δικαστήριο και είχε ως αποτέλεσμα όλο αυτό που κράτησε οκτώ χρόνια.

Τέλος πάντως, ας πάμε στη λογική του τέλος καλό όλα καλά αλλά πραγματικά πολλοί άνθρωποι όλα αυτά τα χρόνια έχτισαν καριέρες πάνω σ’ αυτό, έστησαν κρεμάλες. Ήταν άνθρωποι οι οποίοι τώρα σε ένα πολύ μικρό μονόστηλο στην τελευταία σελίδα ίσως θα αναφερθούν, αν αναφερθούν. Εν πάση περιπτώσει, αυτό που είναι τόσο σημαντικό για εμάς είναι ότι τόσο ο κύριος Μπάκος όσο κι εγώ αποδειχθήκαμε αθώοι στην ελληνική κοινωνία. Θέλω να θυμίσω πως ο ΑΣΤΕΡΑΣ το 2011 εξετάστηκε από τα πειθαρχικά δικαστήρια και με πρόεδρο τον τότε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου , τον κύριο Λεοντή αθωώθηκε ομόφωνα και γι’ αυτό δεν υπήρχε καμία πειθαρχική ποινή. Δηλαδή, η ομάδα έπαιξε κανονικά στην Ευρώπη, στο πρωτάθλημα και δεν είχε καμία μα καμία απολύτως επίπτωση. Αν είχαμε κάποια ποινή θα υπήρχαν επιπτώσεις. Όμως, έμενε το ποινικό κομμάτι το οποίο έστω αργά μας δικαιώνει κι αυτό και δεν μένει παρά να είμαστε απολύτως ευχαριστημένοι».

Το αν θα κινηθούν με κάποιον τρόπο κατά των ΜΜΕ που έχτισαν τις σκευωρίες προς το πρόσωπό τους; «Σε πρώτη φάση απολαμβάνουμε αυτό που δικαιούμεθα και θα ασχοληθούμε με αυτό στον καιρό του. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πραγματικά πάρα πολλοί προκατέλαβαν την υπόθεση, έχτισαν καριέρες, έκαναν εκπομπές πάνω σ’ αυτό. Εγώ, όμως, σας θυμίζω είχα την τύχη να κριθώ από τους καθ’ ύλην αρμοδίους που ήταν οι ομάδες και μετά την ιστορία του 2011 εξελέγη ομόφωνα τέσσερις φορές αντιπρόεδρος στη Λίγκα, εκ των οποίων η μία μεγάλη πλειοψηφία και πρόεδρος της Λίγκας αλλά και πρώτος αντιπρόεδρος της ΕΠΟ. Αυτά ήταν για εμένα σημαντικά παράσημα, γιατί δείχνει ότι ο κόσμος του ποδοσφαίρου που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το τι ακριβώς συμβαίνει μου έδωσε την υψίστη τιμή να είμαι μέσα στη διοίκηση της Λίγκας όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτό λοιπόν για μένα ήταν σημαντικό για μένα αλλά και για τη δική μου ομάδα. Η συμμετοχή του ΑΣΤΕΡΑ στα κέντρα αποφάσεων και της Ελλάδας και της Ευρώπης δεδομένου ότι ήμουν μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικών Ομάδων της Ευρώπης ήταν για μένα πραγματικά βάλσαμο διότι ήταν απαντήσεις σε όλους αυτούς τους συκοφάντες που προσπαθούσαν με το ζόρι να κατασκευάσουν σκευωρίες».

Η σημερινή απόφαση θα σας πωρώσει; «Βεβαίως και θα μας πωρώσει και θα συνεχίσουμε πιο δυνατά. Ο ΑΣΤΕΡΑΣ έχει δώσει τις εξετάσεις του Πανελλαδικά, είναι μια ομάδα που μπορεί να έχει λίγο κόσμο στο γήπεδο, όμως, δεν θα βρεις φίλαθλο σ’ ολόκληρη την Ελλάδα ανεξάρτητα από την πρώτη του συλλογική προτίμηση, να μη συμπαθεί πάρα πολύ την ομάδα μας. Είναι μια ομάδα η οποία τυγχάνει καθολικής αποδοχής στα αθλητικά δρώμενα της Ελλάδας και στα ποδοσφαιρικά κι αυτό είναι που μας γεμίζει περηφάνια.

Δεν είναι ώρα για κακίες. Εγώ θα πω πως όλοι αυτοί που κατασκεύασαν όλο αυτό το φιάσκο να είναι καλά στην υγεία τους αυτοί κι η οικογένειά τους, γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν το τι σημαίνει το να κατηγορίες για τόσα πολλά χρόνια έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να αμυνθεί, δεν έχει όπλα άμυνας. Αντίθετα έχει οικογένεια, έχει παιδιά στα Πανεπιστήμια… Αντίθετα υπέστη ένα μπούλινγκ το οποίο δεν ξέρω αν μπορεί να επανορθωθεί με αυτή την πραγματικά πολύ σημαντική απόφαση.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Μπάκο και τον κύριο Καϋμενάκη που από την πρώτη στιγμή που προέκυψε αυτό το ψέμα, αυτό το φιάσκο ήταν δίπλα μου, με στήριξαν. Όχι απλά με στήριξαν, διέδιδαν προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτό θα αποτελέσει για εμάς μία ασπίδα στα βέλη που δέχεται η ομάδα».

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από