ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης: Η υπεροχή της Ενωσης και οι αριθμοί

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης: Η υπεροχή της Ενωσης και οι αριθμοί

Η ιστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες όπως τις παρουσιάζει η Σούπερ Λίγκα.

Με στόχο να ζευγαρώσει τις νίκες της επί του Αστέρα Τρίπολης στη σεζόν, η ΑΕΚ υποδέχεται την ομάδα της Αρκαδίας στο «Σπύρος Λούης». Κάτι τέτοιο έχει να συμβεί εδώ και δέκα χρόνια. Μόνο την περίοδο 2008-09 η ΑΕΚ νίκησε δύο φορές τον Αστέρα. Ήταν και η τελευταία φορά που τον νίκησε σε τρία διαδοχικά παιχνίδια, κάτι που θα συμβεί αν τον νικήσει και τώρα.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε εντυπωσιακά από τα Γιάννινα και έφτασε τα τέσσερα παιχνίδια χωρίς να έχει δεχτεί γκολ. Μόνο ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερη άμυνα από αυτή στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ όμως έχει δεχτεί γκολ μόνο σε τέσσερα παιχνίδια, ενώ ο ΠΑΟΚ σε έξι. Μάλιστα και τα τέσσερα αυτά παιχνίδια δεν τα κέρδισε. Τα 11 «μηδενικά» που έχει κρατήσει η ΑΕΚ είναι η καλύτερη επίδοση της σεζόν ως τώρα.  Και τις εννέα νίκες της δηλαδή τις πέτυχε χωρίς να δεχτεί γκολ.

Μάλιστα κοντεύει ένας χρόνος, από τότε που η ΑΕΚ νίκησε αγώνα που δέχτηκε γκολ. Από τις 4 Φεβρουαρίου 2018, όταν νίκησε στο Καραϊσκάκη τον Ολυμπιακό, έκανε 17 νίκες χωρίς να δεχτεί γκολ (υπολογίζουμε και τον μηδενισμό 3-0 με τον ΠΑΟΚ).

Ο Αστέρας Τρίπολης φρέναρε και μαζί τελείωσε και ο… μήνας του μέλιτος του Γιώργου Παράσχου. Μετά από τέσσερις νίκες στη σειρά, η ομάδα της Τρίπολης ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ στην έδρα της με 3-0. Είναι η μοναδική ήττα του Αστέρα στα έξι τελευταία πρωταθλήματος.

Η ιστορία

Νίκες ΑΕΚ: 9

Ισοπαλίες: 3

Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 7

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ

Νίκες ΑΕΚ: 6

Ισοπαλίες: 1

Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 2

Στον πρώτο γύρο

Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2018, 21.30

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 0-1
(33’ πέναλτι Μάνταλος)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ