ΑΕΛ – Άρης: Η ιστορία, το τελευταίο διπλό και η παραίτηση… Αλέφαντου!

ΑΕΛ – Άρης: Η ιστορία, το τελευταίο διπλό και η παραίτηση… Αλέφαντου!

Η τελευταία νίκη του Άρη επί της ΑΕΛ εκτός έδρας, χρονολογείται πριν από πολλά πολλά χρόνια και συγκεκριμένα στις 2 Δεκεμβρίου του 1990. Τότε οι κίτρινοι είχαν νικήσει με σκορ 0-1 στο Αλκαζάρ χάρη σε τέρμα πρώην παίκτη των «βυσσινί», του Μιχάλη Ζιώγα!

Με τρεις νίκες και την ισοπαλία με την ΑΕΚ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια στο γήπεδό της, η ΑΕΛ δείχνει να εκμεταλλεύεται τον παράγοντα έδρα πλέον, καθώς εκεί έχει μαζέψει το 78% των βαθμών της στο πρωτάθλημα. Ένα θετικό αποτέλεσμα πριν από τις επισκέψεις σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ως το τέλος του μήνα, θα είναι για την ΑΕΛ ένα ακόμα βήμα για την παραμονή στην κατηγορία.

Ο Άρης είναι η μια από τις δύο ομάδες χωρίς ισοπαλία εκτός έδρας, έχοντας τρεις νίκες και τέσσερις ήττες. Έχει πετύχει εννέα γκολ εκτός έδρας.

Δεν είναι και λίγα αν σκεφτεί κανείς ότι μόνο ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν βάλει περισσότερα. Ωστόσο τα οκτώ από αυτά είναι στο δεύτερο ημίχρονο. Το μοναδικό του εκτός στο πρώτο ημίχρονο ήταν στη Ριζούπολη. Δεν έχει προηγηθεί ποτέ στο πρώτο ημίχρονο, παρά μόνο δύο φορές στην έδρα του. Στις επτά νίκες ως τώρα, μόνο με τον Λεβαδειακό προηγήθηκε στο ημίχρονο.

Για τελευταία φορά στη Λάρισα οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στις 27 Φεβρουαρίου 2011. Ήταν μόλις το έκτο παιχνίδι στο νέο γήπεδο AEL FC ARENA, αλλά το πρώτο που έληγε ισόπαλο. Ως τότε η ΑΕΛ είχε δύο νίκες και τρεις ήττες.

Βέβαια ο Άρης συνέχιζε την παράδοση που κρατούσε από το Αλκαζάρ, καθώς έφευγε από τη Λάρισα για τρίτη φορά στη σειρά ισόπαλος, ενώ ήταν η πέμπτη ισοπαλία σε έξι επισκέψεις για όλες τις κατηγορίες.

Ο Άρης μπορεί να παίρνει ισοπαλίες, ωστόσο αγνοεί τη νίκη στον «κάμπο» από τις 2 Δεκεμβρίου 1990. Τότε είχε νικήσει 1-0 με γκολ του… Λαρισινού Μιχάλη Ζιώγα. Την επόμενη μέρα παραιτήθηκε ο Νίκος Αλέφαντος, που συμπλήρωνε τέσσερις ήττες στη σύντομη θητεία του στην ΑΕΛ. Από τότε σε δέκα αγώνες η ΑΕΛ έχει πέντε νίκες και άλλοι πέντε έληξαν ισόπαλοι.

Η ιστορία

Νίκες ΑΕΛ: 11

Ισοπαλίες: 18

Νίκες Άρη: 22

Με γηπεδούχο τη ΑΕΛ

Νίκες ΑΕΛ: 9

Ισοπαλίες: 10

Νίκες Άρη: 6

Στον πρώτο γύρο

Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018, 19.15

Άρης – ΑΕΛ 2-0

(71′ σουτ Γιουνές, 75′ σουτ Ντιγκινί)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ