Οι τελικές που (δεν) έγιναν δείχνουν πρόβλημα στην επίθεση

Οι τελικές που (δεν) έγιναν δείχνουν πρόβλημα στην επίθεση

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε στη Λαμία με επιθετικό στυλ, έχοντας Μουνιέ, Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη και Μακέντα, αλλά τα νούμερά του στο επιθετικό τρίτο ήταν απογοητευτικά.

Ήταν μία από τις ελάχιστες φορές στο φετινό πρωτάθλημα που ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν είχε περισσότερες τελικές από τον αντίπαλό του, αλλά τελείωσε τον αγώνα με τις μισές. 12 τελικές προσπάθειες για τη Λαμία κατέγραψε η στατιστική, μόλις 6 για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έκανε την πρώτη του στο 30’, στη μεγάλη ευκαιρία του Φεντερίκο Μακέντα.

Αυτή, μάλιστα, ήταν η μία από τις δύο τελικές που έκανε ο Ιταλός στο ματς του «ΔΑΚ Λαμίας». Και οι δύο μεγάλες ευκαιρίες. Και οι δύο χαμένες, όπως χαμένο ήταν και εκείνο το τετ α τετ απέναντι στην Ξάνθη. Ο Ιταλός δείχνει να περνάει αγωνιστική… κρίση, χάνοντας γκολ τα οποία δεν μας είχε συνηθίσει να τα χάνει. Τα έβαζε και χάριζε βαθμούς.

Όμως δεν είναι μονάχα ο Μακέντα. Ο Παναθηναϊκός ατύχησε στη Λαμία να έχει σε πολύ άσχημη βραδιά και τους δύο πιο σημαντικούς παίκτες όσον αφορά την επιθετική του ανάπτυξη. Τον Χατζηγιοβάνη και τον Μπουζούκη, οι οποίοι είχαν κολλημένους παίκτες πάνω τους κάθε φορά που έρχονταν σε επαφή με την μπάλα, δεν βρήκαν χώρους για να δημιουργήσουν και πολύ περισσότερο για να εκτελέσουν.

Είναι χαρακτηριστικό πως δεν κατάφεραν να φτάσουν ούτε σε μία τελική προσπάθεια και όταν μιλάμε για παίκτες που ψάχνουν συνεχώς την επαφή με την αντίπαλη εστία, αντιλαμβανόμαστε πως ο Παναθηναϊκός είχε πολύ μεγάλο πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι. Αν μάλιστα δούμε και τον τέταρτο της επιθετικής τετράδας, τον Μουνιέ, γίνεται ακόμα πιο απλοϊκό. Μηδέν και ο Γάλλος.

Ο Δώνης, δηλαδή, παρέταξε μια ομάδα που είχε από τη μέση και μπροστά Χατζηγιοβάνη, Μπουζούκη, Μουνιέ και Μακέντα και οι τέσσερις ποδοσφαιριστές του είχαν συνολικά μόλις δύο τελικές προσπάθειες, αυτές του Μακέντα ο οποίος τις «σπατάλησε». Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο του πρόβλημα, που έφερε ακόμα μία «γκέλα» στο συγκεκριμένο γήπεδο για τους «πράσινους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ