Παναθηναϊκός: Η ζωή χωρίς τον Παϊρότζ

Παναθηναϊκός: Η ζωή χωρίς τον Παϊρότζ

Στον Παναθηναϊκό προχωρούν το πλάνο που ξεκίνησαν το καλοκαίρι, με τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους. Ποτέ δεν βασίστηκαν στα «θα» του Ταϊλανδού. Τι προβλέπει το πρότζεκτ για το καλοκαίρι.

Η αλήθεια είναι ότι στον Παναθηναϊκό δεν έπεσαν από τα σύννεφα με την απόφαση του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ να μην εμπλακεί τελικά στην ΠΑΕ και φυσικά να μην βάλει χρήματα.

Από τα τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου, είχε γίνει αντιληπτό, ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Ταϊλανδό επιχειρηματία. Ο Γιάννης Αλαφούζος βιάστηκε να ανακοινώσει στις 9/10/18 την υπογραφή συμφωνητικού για τη μεταβίβαση του 50% των προσωπικών του μετοχών, περίπου 43%-44% της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Μία συμφωνία που υπεγράφη στις 6/10/18 και προέβλεπε μέχρι το τέλος εκείνου του μήνα να βάλει ο Πιεμπονγκσάντ ένα σεβαστό ποσό. Άλλες πηγές έκαναν λόγο για τρία εκατ. ευρώ, άλλες για τα μισά χρήματα της ΑΜΚ ύψους δέκα εκατ. ευρώ, που έκλεισε τη Δευτέρα 21/1/19.

Όλο αυτό το διάστημα υπήρχαν διαρροές από τον μεγαλομέτοχο για τον Ταϊλανδό, ότι έχει εξαφανιστεί, ότι έχει βάλει ελάχιστα χρήματα 700.000-1.000.000 κι ότι δύσκολα τελικά θα προκύψει συμπαίκτης. Κακό στο image του Ασιάτη έπαιξε επίσης και η ιστορία της Μουσκρόν. Το ίδιο διάστημα οι Νταμπίζας, Δώνης με τον διευθυντή Κώστα Κωνστάντο προχωρούσαν το πρότζεκτ του καλοκαιριού, χωρίς να βασίζονται σε εκατομμύρια που βρίσκονται στον δρόμο… Ήταν μία λογική κίνηση. Θα μπορούσε, άλλωστε, να προκληθεί τεράστια ζημιά αν στηρίζονταν κι έκαναν διάφορες κινήσεις με υποθετικά ευρώ.

Να σημειωθεί ότι και οι τρεις, Νταμπίζας, Δώνης, Κωνστάντος, είχαν επαφές με τον Πιεμπονγκάντ, τον Αβραάμ Γκραντ και συνεργάτες τους, αλλά ποτέ δεν είχαν ξεκάθαρη εικόνα. Ο Παϊρότζ με τον γιο του Πιτ και τον Γκραντ, μάλιστα, είχαν επιθεωρήσει το Κορωπί και την Παιανία. Γιατί έκανε πίσω και το θέμα συντηρήθηκε δέκα μήνες το γνωρίζει ο Ασιάτης και ο Αλαφούζος. Ο τελευταίος, ωστόσο, να ξεκαθαρίσουμε πως με την στάση του να ανοίξει ΑΜΚ στέρησε κάθε δικαιολογία από τον Ταϊλανδό.

Γι’ αυτό ενδεχομένως να τράβηξε και τόσο πολύ. Όπως να ξεκαθαρίσουμε ότι στην κατάσταση που ήταν και βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, δεν θα… κακόπεφταν δέκα εκατ. ευρώ από τον Ταϊλανδό. Το θέμα είναι αν θα έκλειναν τρύπες και αν σκόπευε ο Ασιάτης να δυναμώσει την ομάδα ή απλά την έβλεπε ως μία άλλη Μουσκρόν… Δυστυχώς, δεν έδειξε όλο αυτό το διάστημα όχι είχε κάψα να αναλάβει τον Παναθηναϊκό. Άλλους στόχους είχε…

Δεν έχει άλλη επιλογή ο Αλαφούζος
Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως την περσινή σεζόν. Ο ίδιος πρέπει να εξηγήσει τι συνέβη με την υπόθεση του Πιεμπονγκσάντ και δεν έβαλε τα χρήματα, αλλά κυρίως πρέπει να διατηρήσει στη ζωή τον σύλλογο. Πέρσι ο Αλαφούζος τακτοποιούσε τις οφειλές προς την εφορία, αλλά στους παίκτες και στους πιστωτές δεν έδινε χρήματα. Μόνο όταν έφτανε η κατάσταση στο αμήν (σ.σ. Βέμερ, Ταυλαρίδης, Τελάντερ, Αμβούργο, Κάλιαρι) έδινε το ποσό που χρειαζόταν.
Τα αποτελέσματα γνωστά. Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε άδεια, είχε κι έχει ακόμα περιορισμό μεταγραφών και ξεκίνησε τον πρωτάθλημα με -6. Η αλήθεια είναι ότι συνεχώς φέτος βάζει χρήματα. Ό,τι υποσχέθηκε στους Νταμπίζα, Δώνη το έχει τηρήσει. Αν επέλεγε να πράξει ό,τι και πέρσι θα ήταν προδοσία. Ανέλαβαν σε μία δύσκολη εποχή, με μπάτζετ μεσαίας ομάδας και αυτό που ήθελαν και θέλουν είναι να υπάρχει σχετική ομαλότητα.

Χρέη, άδεια
Ο Παναθηναϊκός δεν νοείται για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν να μην πάρει άδεια. Υπάρχουν μέτωπα που είναι ανοιχτά, όπως των Ρινάλντι, Στραματσόνι, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τηρούνται οι διακανονισμοί. Υπάρχουν κι άλλες δύσκολες υποθέσεις φυσικά, οι οποίες δεν έχουν διαρρεύσει και δίνεται μάχη να τακτοποιηθούν. Το χρέος του Παναθηναϊκού αυτή τη στιγμή το γνωρίζει μόνο ο Αλαφούζος και στενοί του συνεργάτες. Με το χαμηλό μπάτζετ που έχει φέτος η ομάδα λογικά έχει πετύχει να ισοσκελίσει έσοδα έξοδα. Και με τα χρήματα που βάζει έξτρα ο Αλαφούζος, το χρέος μειώνεται. Μοιάζει απίθανο να έχει πέσει, πάντως, κάτω από τα 30-35 εκατ. ευρώ.

Πιθανή πώληση
Χωρίς επενδυτή, χωρίς συμπαίκτη, Πιεμπονγκσάντ, Γιαννακόπουλος, όπως κι αν λέγεται αυτός, ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν θα πρέπει να περιμένει το καλοκαίρι αύξηση του μπάτζετ. Στα επίπεδα του «τριφυλλιού». Το να πάει από τα 5,5 εκατ. ευρώ μεικτά, που είναι τώρα, στα 6,5-7 εκατ. ευρώ δεν λέει και τίποτα.
Ο Νταμπίζας σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στην Τότεναμ, που ούτε πουλάει ούτε αγοράζει. Είναι νωρίς να ειπωθεί το παραμικρό για το ρόστερ, αλλά με τα έως τώρα δεδομένα, βάση συμμετοχών και κόστους, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε να αποχωρήσουν κάποια μεγάλα συμβόλαια.

Για παράδειγμα, αυτά των Μουνιέ, Οικονόμου, ενδεχομένως ο Κουλιμπαλί, που αναμένεται η απάντησή του στην πρόταση ανανέωσης του «τριφυλλιού», ο Άλτμαν (ανάλογα πόσο θα βοηθήσει). Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, δεν θέλει η ομάδα του να χάσει βασικό στέλεχος. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι «πράσινοι» ούτε χρήμα μπορεί να δώσουν, ούτε προοπτική πρωταθλήματος για να κρατήσει έναν νεαρό που ίσως να έχει καλή οικονομικά πρόταση. Γι’ αυτό δεν πρέπει να αποκλείσουμε το καλοκαίρι πώληση για να επιβιώσει ο Παναθηναϊκός, έστω κι αν είναι αντίθετοι οι Νταμπίζας, Δώνης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ