Μάρκο Λιβάγια : Tα μάγια του τίτλου

Μάρκο Λιβάγια : Tα μάγια του τίτλου

Ηγέτης: αυτός που έχει τα προσόντα αρχηγού. Αλλιώς: Μάρκο Λιβάγια. Στη φετινή πορεία της ΑΕΚ με στόχο το πρωτάθλημα ο Κροάτης φορ αποδεικνύεται παίκτης- κλειδί

Η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως λέει ένα αρχαίο ελληνικό ρητό και ο Μάρκο Λιβάγια δεν θα σταματήσει να σκοράρει φέτος μέχρι να πείσει και τον πλέον δύσπιστο και τον τελευταίο φίλαθλο που τον αμφισβήτησε στην αρχή της σεζόν, όταν ακόμα δεν είχε βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. (Πέρασαν 11 παιχνίδια για να βάλει το πρώτο το γκολ με την κιτρινόμαυρη).

Σήμερα στο 52′ της εκτός έδρας αναμέτρησης της ΑΕΚ κόντρα στον Λεβαδειακό (2-0), σκόραρε και πάλι, βγήκε τετ-α-τετ μετά από εξαιρετική συνεργασία με τον Σέρχιο Αραούχο και με υπέροχο πλασέ άνοιξε το σκορ για την Ένωση (1-0). Βρήκε δίχτυα για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Πλατανιάς, Λεβαδειακός).

Ο 24χρονος φορ, ο πολυτιμότερος παίκτης των τριών περασμένων αγωνιστικών (πιθανόν και αυτής) έφτασε τα 7 γκολ (συν 4 ασίστ) σε συνολικά 22 παιχνίδια με την φανέλα της ΑΕΚ, ισοφαρίζοντας έτσι το ρεκόρ καριέρας του που ήταν πέρυσι με την Λας Πάλμας όπου σε 26 συμμετοχές, σε όλες τις διοργανώσεις, είχε 7 γκολ και 3 ασίστ.

Ο Μάρκο Λιβάγια εξελίσσεται στον φύσει και θέσει ηγέτη της ΑΕΚ στη φετινή πορεία πρωταθλητισμού της. Έχει ταλέντο κι έχει κι αυτό το σπάνιο κουράγιο να το ακολουθεί. Ο Λιβάγια το ακολουθεί από τα 18, από την Ίντερ, ακόμα κι αν εκεί δεν βρήκε τα φωτεινά μονοπάτια που επιθυμούσε. Το ακολούθησε και στις Τσεζένα, Αταλάντα, τους επόμενους σταθμούς της καριέρας του.

Το 2014, μετακόμισε στην Ρούμπιν Καζάν. Ούτε η Ρωσία έμελλε να γίνει το περιβάλλον που θα τον αγκάλιαζε. Όμως προστάτεψε αυτό που ήταν εκ φύσεως: ταλαντούχος επιθετικός. Προστάτεψε το ταλέντο του και δεν έπαψε να το ακολουθεί. Η επιστροφή στην Ιταλία ήταν μονόδρομος. Αυτή τη φορά για την Έμπολι. Έπειτα πήγε στην Ισπανία, φόρεσε την φανέλα της Λας Πάλμας.

Εκεί πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν του, μέχρι φέτος! Στην ΑΕΚ σκοράρει, νιώθει σημαντικός, απαραίτητος. Συνεργάζεται άψογα με τον Αραούχο, παθιάζεται, κι αφήνεται στα συναισθήματα που γεννά ο ίδιος στους οπαδούς της Ένωσης. Τι κι αν βρισκόμαστε στην 13η στροφή του πρωταθλήματος; Ο Κροάτης έχει ήδη ξεπεράσει εαυτόν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ