Η μάχη Κούγια-Σπανού στη Λίγκα και ο Γκαγκάτσης που θυμήθηκε τον… κανονισμό

Η μάχη Κούγια-Σπανού στη Λίγκα και ο Γκαγκάτσης που θυμήθηκε τον… κανονισμό

Σχεδόν 2,5 ώρες οι ομάδες συζητούσαν για τα γήπεδα της Super League και τον αγωνιστικό χώρο της Λάρισας! Η απειλή του Σπανού, η απάντηση του Κούγια και το «τάπωμα» του Αγραφιώτη στον Γκαγκάτση Τζούνιορ.

Οι συνεδριάσεις της Super League θα έπρεπε να καλύπτονται από κάμερες, να πωλούνται σε τηλεοπτικούς σταθμούς και η Λίγκα να καρπώνεται τα έσοδα από τη μετάδοσή τους. Πολύ απλά, διότι όσα συμβαίνουν, όσα λέγονται, όπως λέγονται σε αυτές τις συνάξεις των παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι ανεκτίμητης αξίας. Διαμάντια για το τηλεοπτικό κοινό και ένας μικρός θησαυρός, που θα μπορούσε να αποφέρει σπουδαία έσοδα στη Λίγκα.

Το βασικό θέμα συζήτησης της σημερινής συνεδρίασης, λοιπόν, ήταν το θέμα των αγωνιστικών χώρων στη Super League. Για την ακρίβεια, επί σχεδόν 2,5 ώρες το βασικό θέμα συζήτησης ήταν το γήπεδο της Λάρισας! Με τον ιδιοκτήτη του Ατρόμητου, Γιώργο Σπανό να ζητάει να γίνει επιθεώρηση από τη Λίγκα, πριν την αναμέτρηση της 3ης Φεβρουαρίου μεταξύ της Λάρισας και του Ατρόμητου.

Αυτό το αίτημα του προέδρου της ομάδας του Περιστερίου, αλλά και όσα ειπώθηκαν και από άλλους παράγοντες, έκαναν τον Αλέξη Κούγια να αντιδράσει, καταμετρώντας ενώπιον της Λίγκας όσα πληρώνει ο ίδιος για το γήπεδο και κατηγορώντας την ιδιοκτησία του ΑΕΛ FC Arena και προσωπικά τον Πηλαδάκη για το κακό χάλι του χλοοτάπητα. Ακόμη κι έτσι ο κ. Σπανός απάντησε πως «αν είναι ακατάλληλο εγώ δεν θα παίξω». Μία ατάκα που ξεσήκωσε νέα θύελλα αντιδράσεων, με τις υπόλοιπες ομάδες να αναρωτιούνται «δηλαδή εμείς που παίξαμε, τι είμαστε…».

Για να λήξη η διαφωνία με το εάν πρέπει να γίνει ή όχι επιθεώρηση του αγωνιστικού χώρου, από το προεδρείο της Λίγκας τέθηκε η ιδέα «να γίνει ψηφοφορία», ωστόσο κάτι τέτοιο θεωρείται δίχως ουσία, καθώς ο κανονισμός λέει ότι έχει το δικαίωμα ένα μέλος να ζητήσει εξέταση του γηπέδου πριν τον αγώνα. Όταν αυτό τέθηκε στο τραπέζι ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης απάντησε πως: «Ναι, δεν χρειάζεται να γίνει ψηφοφορία, αφού αναφέρεται στον κανονισμό».

Αυτή η ατάκα του περί «κανονισμού», ωστόσο, χτύπησε ευαίσθητες χορδές. Διότι ο ΠΑΟΚ μόλις πριν λίγο καιρό είχε ψηφίσει με σθένος, κατά του κανονισμού στην υπόθεση της εμβόλιμης αγωνιστικής. Μάλιστα, αυτό του υπενθύμισε και ο διευθύνων σύμβουλος του Ολυμπιακού, Τάκης Αγραφιώτης, ο οποίος απαντώντας στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είπε: «Τώρα το λέει ο κανονισμός; Γιατί μας είπες, όμως, ότι το έλεγε ο κανονισμός και για την εμβόλιμη αγωνιστική και προσπαθήσατε να πάτε κόντρα σε αυτόν;». Με τον Γκαγκάτση να απαντάει κάτι σαν «…εκείνη ήταν μια διφορούμενη υπόθεση» και το θέμα να λήγει, καθώς τα ανεδαφικά επιχειρήματά του έγιναν δεκτά με θυμηδία…

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους αγωνιστικούς χώρους, τώρα, από πλευράς Ολυμπιακού τέθηκε το θέμα των αγώνων του Κυπέλλου, που διεξάγονται με ομάδες Β’ και Γ’ Εθνικής. Αγώνες όπως εκείνος με την Παναχαϊκή και τον Αρη Αβάτου, που διεξήχθησαν σε γήπεδα επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ