ΑΕΚ: Έφτιαξε την άμυνα της, έφτιαξε τη μοίρα της

ΑΕΚ: Έφτιαξε την άμυνα της, έφτιαξε τη μοίρα της

Δύο μήνες έχει να δεχθεί γκολ στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ και... επέστρεψε.

Ο Εζεκίελ Πόνσε βάζει γκολ ασταμάτητα. 12 στο σύνολο έχει φτάσει μέχρι σήμερα. Ο Μάρκο Λιβάγια από κοντά σε αποτελεσματικότητα και δημιουργία. Ο Τάσος Μπακασέτας είναι ξανά εδώ σε νέο ρόλο, ο Πέτρος Μάνταλος ανανεωμένος και απελευθερωμένος επιθετικός χαφ.

Μετρά 4 γκολ στα Ιωάννινα η ΑΕΚ, 3 με τον Αστέρα Τρίπολης και 2 με τον Πανιώνιο. Αν συνυπολογίσουμε και τα 5 με τον Κισσαμικό η επίθεση έχει σκοράρει 14 γκολ σε 4 ματς μέσα στο 2019.

Η άμυνα την ίδια ώρα δεν έχει δεχθεί ούτε ένα στο πρωτάθλημα. Και δεν δέχθηκε ούτε τον Δεκέμβρη. Το τελευταίο γκολ που είδε να δέχεται η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα ήταν στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό στην ήττα με 2-1.

Εκτοτε μόνο στο Κύπελλο σκόραρε αντίπαλος, στο 1-1 με τον Κισσαμικό. Μετά το ματς με τον Παναιτωλικό η ΑΕΚ, κέρδισε 2-0 την Ξάνθη, 2-0 την Λαμία, έμεινε στο 0-0 στη Λάρισα και ακολούθησε το 3Χ3 στο πρωτάθλημα το 2019.

Η ΑΕΚ ξεκινά την αντεπίθεση της από την άμυνα λοιπόν. Έχει να δεχθεί γκολ εδώ και δύο μήνες από εκείνο το ματς στο Αγρίνιο που είχε φέρει τον Μαρίνο Ουζουνίδη πολύ κοντά στην πόρτα της εξόδου και τους ανθρώπους της Ενωσης στην… αγορά για διάδοχο.

Όμως το μομέντουμ τώρα λέει «ΑΕΚ» και ο προπονητής της με την αλλαγή διάταξης βοήθησε (έστω και καθυστερημένα) να βελτιωθεί η εικόνα και τα αποτελέσματα. Το 3-5-2 ταιριάζει, φέρνει αποτελέσματα, ομορφαίνει την ΑΕΚ. Μα πάνω από όλα διασφαλίζει πολλά στην άμυνα. Και κάπως έτσι από το μηδέν στην άμυνα ξεκινούν όλα…

Η τριάδα των στόπερ, ο κόφτης και οι δύο επιθετικοί χαφ είναι αυτό που τελικά «πάει» περισσότερο στην ΑΕΚ. Και ότι και αν λένε ειδικοί και αναλυτές, η ουσία είναι τα αποτελέσματα. Το μηδέν στην άμυνα και οι νίκες. Κάτι που θα χρειαστεί και στα επόμενα δύσκολα ματς.

Μεθαύριο με τον ανεβασμένο Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, την Κυριακή στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και ακολούθως στο εκτός έδρας ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, πριν υποδεχθεί τον επικίνδυνο ΟΦΗ στην έδρα της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ