Παναθηναϊκό: «Θέμα» στην άμυνα, αφλογιστία στην επίθεση

Παναθηναϊκό: «Θέμα» στην άμυνα, αφλογιστία στην επίθεση

Ο ΠΑΟ έκλεισε τον πρώτο γύρο έχοντας τη δεύτερη καλύτερη επίθεση και τώρα είναι τέταρτος. Τρομερό πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία.

Η παραγωγή φάσεων και η αποτελεσματικότητα έχει μειωθεί σημαντικά στον Παναθηναϊκό σε σχέση με το εντυπωσιακό ξεκίνημα. Οι «πράσινοι» αν εξαιρέσουμε το ματς με την Ξάνθη, όπου έκαναν αρκετές φάσεις στο δεύτερο μέρος  και σημείωσαν δύο γκολ, έχουν πρόβλημα εντός του 2019 στο γκολ.

Με τη Λαμία εκτός έδρας, δημιούργησαν κλασικές φάσεις, τόσο στο ματς κυπέλλου, όσο και σ’ αυτό το πρωταθλήματος, κυρίως μετά το 60’, αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Μετά τα πρώτα οκτώ επίσημα παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός μόνο με τον Απόλλωνα, τον οποίο συνέτριψε 5-1. Εκτός απ’ αυτόν τον αγώνα και την Ξάνθη, πέτυχε περισσότερα από ένα γκολ μόνο στα ματς κυπέλλου με Ιεράπετρα, Κισσαμικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το «τριφύλλι» έκλεισε τον πρώτο γύρο (τα 14 ματς που έγιναν) έχοντας τη δεύτερη καλύτερη επίθεση, πίσω από τον ΠΑΟΚ και τώρα είναι στη τέταρτη θέση με 26 γκολ (όσα έχει και ο Ατρόμητος), πίσω από τους δύο «Δικεφάλους» και τον Ολυμπιακό. Εντός του 2019 σε πέντε αγώνες (πρωτάθλημα και κύπελλο), ο Παναθηναϊκός έχει τέσσερα γκολ υπέρ (δύο με Ξάνθη κι από ένα με Λαμία στη ρεβάνς, ΑΕΛ) και πέντε κατά (δύο από Ξάνθη, δύο στα ματς εκτός με Λαμία κι ένα με ΑΕΛ)…

Στα πρώτα οκτώ παιχνίδια του με Ξάνθη, Λαμία, ΑΕΛ, Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης, Πανιώνιο και Παναιτωλικό στο κύπελλο, ο Παναθηναϊκός είχε 15 γκολ. Σχεδόν δύο γκολ μέσο όρο ανά αγώνα. Στα υπόλοιπα 14 ματς έχει σημειώσει 17 γκολ. Μέσο όρο 1,2 γκολ…

Τρύπα στην άμυνα

Μην νομίζει κανείς ότι το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο στην επίθεση. Αμυντικά ο Παναθηναϊκός έχει σοβαρά θέματα εδώ και καιρό. Είτε αφορά τη συνολική αμυντική λειτουργία είτε προσωπικά λάθη. Στο εντυπωσιακό ξεκίνημα που είχε ο Παναθηναϊκός στα ματς που αναφέραμε με Ξάνθη, Λαμία, ΑΕΛ, Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης, Πανιώνιο και Παναιτωλικό στο κύπελλο (επτά νίκες μία ισοπαλία στην Τρίπολη ο απολογισμός σ’ αυτά τα ματς), το παθητικό του ήταν τέσσερα γκολ. Δεχόταν 0,5 γκολ ανά αγώνα. Παραβίασαν την εστία του Λαμία, ΑΕΛ, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα. Στα υπόλοιπα τέσσερα κράτησε το μηδέν.

Μόνο στο 2019, ωστόσο, σε πέντε ματς όπως τονίσαμε, έχει πέντε γκολ παθητικό. Πόσα γκολ έχει δεχθεί, λοιπόν, συνολικά στα υπόλοιπα 14 ματς μετά το καλό ξεκίνημα;  16 γκολ! Είχε 4 γκολ σε 8 ματς και στα υπόλοιπα 14, δέχθηκε τετραπλάσιο αριθμό γκολ. Από 0.5 μέσο όρο, το παθητικό ανά αγώνα εκτοξεύθηκε στο 1,14 γκολ. Μόνο η Λαμία στη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ και ο Ατρόμητος δεν σκόραραν. Γκολ εναντίον του σημείωσαν οι ΠΑΟΚ (2 γκολ), ΟΣΦΠ (1), Απόλλων (1), Άρης (1), ΟΦΗ (3), Λαμία (δύο γκολ σε δύο ματς εκτός), Ξάνθη (2), ΑΕΛ (1), Ιεράπετρα (2), Κισσαμικός (1).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ