Ο Άλεφ… αλλάζει και βάζει σε νέα βάση την κουβέντα για την παραμονή του

Ο Άλεφ… αλλάζει και βάζει σε νέα βάση την κουβέντα για την παραμονή του

Η μετάλλαξη του Άλεφ που αποδεικνύεται καθοριστικός στη βελτίωση της ΑΕΚ μέσα στο 2019 και τα δεδομένα σχετικά με το ενδεχόμενο απόκτησής του από τη Μπράγκα, μετά το τέλος του δανεισμού του.

Ένας από τους παίκτες της ΑΕΚ που έχουν παρουσιάσει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο μέσα στο 2019, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του σε σχέση με το πρώτο μισό της σεζόν, είναι ο Άλεφ Σαντάνια. Στα τελευταία παιχνίδια που η ΑΕΚ πηγαίνει… τρένο ο Βραζιλιάνος μέσος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και η παρουσία του στο συγκεκριμένο διάστημα είναι καθοριστική για να «τρέξει» αυτό το σερί νικών ο Δικέφαλος.

Το ξεκίνημά του Άλεφ στη σεζόν πάντως ήταν μάλλον «μουδιασμένο». Αν και πήρε ευκαιρίες από την αρχή της σεζόν, έμοιαζε να είναι μια ταχύτητα πίσω σε σχέση με τους άλλους μέσους του Δικεφάλου, με αποτέλεσμα οι περισσότερες συμμετοχές του να είναι ως αλλαγή.

Όλα αυτά όμως δείχνουν πολύ μακρινά πλέον. Ο Άλεφ έχει καθιερωθεί στις θέσεις του άξονα, παίζοντας αρχικά στο πλευρό του Γαλανόπουλο και αποτελώντας στη συνέχεια τον κεντρικό μέσο, στο 3-5-2 που εφαρμόζει ο Ουζουνίδης. Ο Έλληνας τεχνικός πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του 24χρονου μέσου και έχει δουλέψει εντατικά μαζί του, ώστε να τον μετατρέψει στον χαφ που επιθυμεί.

Το βασικότερο στοιχείο που διέκρινε ο Έλληνας τεχνικός ότι απουσίαζε από τον Άλεφ, ήταν ο δυναμισμός. Αυτό που ζητούσε από την αρχή ο Ουζουνίδης από τον Βραζιλιάνο μέσο ήταν να γίνει πιο aggressive στο παιχνίδι του. Να διεκδικεί με πιο πολύ πάθος την μπάλα και να μην φοβάται να βάλει τα πόδια του στη… φωτιά, όταν χρειαζόταν.

Είναι σαφές πως η βελτίωση του Άλεφ στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι τεράστια. Ο Βραζιλιάνος μέσος έχει μεταλλαχθεί σε έναν σύγχρονο «κόφτη», που υπηρετεί ιδανικά τον ρόλο του κεντρικού μέσου στο 3-5-2. Κερδίζοντας με το σπαθί του μέχρι στιγμής μια θέση στο βασικό σχήμα αλλά και την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Εφόσον ο Άλεφ συνεχίσει στο ίδιο τέμπο, είναι πιθανό να… αναγκάσει την ΑΕΚ να φέρει στο προσκήνιο το θέμα της αγοράς του από την Μπράγκα, από την οποία αποκτήθηκε το καλοκαίρι με τη μορφή δανεισμού. Η συμφωνία της Ένωσης με την Μπράγκα για τον δανεισμό του Άλεφ, περιλαμβάνει και ρήτρα αγοράς, που φτάνει στα 1,7 εκατομμύρια ευρώ. Το παραπάνω ποσό μπορεί ωστόσο να καταβληθεί σταδιακά από την ΑΕΚ, που για να κάνει δικό της τον Βραζιλιάνο μέσο το καλοκαίρι, θα πρέπει να εκταμιεύσει σε πρώτη φάση, ένα ποσό κοντά στις 500.000 ευρώ. Αφού το deal θέλει το συνολικό ποσό να εξοφλείται σε δόσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ