Ανάλυση: Φλεβάρης «φωτιά» στην κορυφή, μάχη για την 5η θέση και ο… κακός χαμός στην «ουρά»

Ανάλυση: Φλεβάρης «φωτιά» στην κορυφή, μάχη για την 5η θέση και ο… κακός χαμός στην «ουρά»

Η Σούπερ Λίγκα ανακοίνωσε το πρόγραμμα μέχρι το φινάλε της σεζόν και to10.gr αναλύει που θα κριθεί ο τίτλος, πως θα εξελιχθεί η μάχη για την έξοδο στη Ευρώπη και τα «κλειδιά» για τις ομάδες που παλεύουν για να παραμείνουν στην μεγαλη κατηγορία

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ανακοίνωσε στην σημερινή συνεδρίαση το διοικητικού συμβουλίου, το πρόγραμμα του πρωταθλήματος μέχρι και την τελευταία αγωνιστική κι έτσι οι ομάδες γνωρίζουν πλέον τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων.

Από την στιγμή λοιπόν που υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το πρόγραμμα ro10.gr σας αναλύει τα δεδομένα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, για το πώς θα εξελιχθεί η προσπάθεια για κατάκτησης μιας ευρωπαϊκής θέσης και φυσικά σας παρουσιάζει την πολύ μεγάλη μάχη αρκετών ομάδων για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Φλεβάρης – «φωτιά» για τον τίτλο

Ξεκινώντας λοιπόν από την κορυφή γίνεται εύκολα αντιληπτό πως πολλά θα κριθούν τον Φεβρουάριο, καθώς τον επόμενο μήνα υπάρχουν τα ντέρμπι του πρωταθλήματος. Υπάρχουν τα μεγάλα ματς, τα αποτελέσματα των οποίων θα καθορίσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της μάχης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Ο δικέφαλος του Βορρά έχει αυτή την στιγμή διαφορά οκτώ βαθμών από τους ερυθρόλευκους αλλά από την άλλη πλευρά οι πειραιώτες είναι αποφασισμένοι (και το δείχνουν με τα αποτελέσματα στα παιχνίδια τους) πως θα διεκδικήσουν τον τίτλο μέχρι τέλους.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να σταθεί κάποιος στα τρία συνεχόμενα ντέρμπι του πρωταθλήματος για να καταλάβει πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων αγώνων. Την Κυριακή το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το παιχνίδι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι αν ο δικέφαλος του Βορρά χάσει βαθμούς στο ΟΑΚΑ, τότε αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού είναι προγραμματισμένο για τις 10 Φλεβάρη και αν η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων είναι μικρότερη από οκτώ βαθμούς τότε οι ερυθρόλευκοι θα θέλουν μια μεγάλη νίκη στην έδρα του αντιπάλου τους για να διαμορφώσουν νέο σκηνικό, μεγαλύτερης πίεσης στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Είναι επίσης σημαντικό να τονίσουμε πως μετά το ματς της Τούμπας ο Ολυμπιακός έχει να δώσει ένα ακόμα ντέρμπι για το πρωτάθλημα, καθώς οι ερυθρόλευκοι θα υποδεχθούν την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη στις 17 Φεβρουαρίου.

Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού

Ένα στοιχείο που είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να επισημανθεί είναι πως ο Ολυμπιακός έχει να δώσει μέσα στον Φλεβάρη και δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια για το Γιουρόπα Λιγκ. Οι ερυθρόλευκοι είναι η μοναδική ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη και οι μάχες με τη Ντινάμο Κιέβου στις 14 και 21 Φεβρουαρίου είναι φυσικά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την ομάδα του λιμανιού.

Για την μάχη λοιπόν της κορυφής του πρωταθλήματος πολλά θα ξεκαθαρίσουν στα ντέρμπι του Φεβρουαρίου και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι αν οι πειραιώτες καταφέρουν να μειώσουν την διαφορά από την κορυφή μετά τα τρία συνεχόμενα μεγάλα παιχνίδια, τότε η μάχη για την κατάκτηση του τίτλου θα έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και θα πάει μέχρι το φινάλε.

Το σίγουρο είναι πως το πρόγραμμα του Ολυμπιακού είναι κάτι παραπάνω από… φορτωμένο τον επόμενο μήνα, καθώς οι ερυθρόλευκοι έχουν να δώσουν μια σειρά από μεγάλα και δύσκολα ματς.

Η έξοδος στη Ευρώπη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει φυσικά και η προσπάθεια για έξοδο στην Ευρώπη και η ΑΕΚ είναι αυτή την στιγμή τρίτη στην βαθμολογία έχοντας διαφορά εννιά βαθμών από τον πέμπτο Παναθηναϊκο. Ο Ατρόμητος είναι αυτή την στιγμή στην τέταρτη θέση αλλά τα τελευταία αποτελέσματα της ομάδας του Περιστερίου όπως κι αυτά του Παναθηναϊκού που βρίσκεται στην πέμπτη θέση δεν είναι καλά.

Αυτό θέλουν να εκμεταλλευτούν οι ομάδες που είναι κοντά στους πράσινους, όπως η Ξάνθη, ο Παναιτωλικός αλλά και ο Άρης, αν και η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μεγάλη αστάθεια στην απόδοση της.

Πολύ σημαντικό για την πέμπτη θέση της βαθμολογίας είναι το παιχνίδι του Παναιτωλικού με τον Παναθηναϊκό κι αυτό το ξέρουν καλά και οι δύο ομάδες.

Το πρόγραμμα πάντως των πράσινων τον Φεβρουάριο δίνει την δυνατότητα στο τριφύλλι να μαζέψει βαθμούς, αρκεί βέβαια να παρουσιάσει διαφορετική αγωνιστική εικόνα. Ευνοϊκό πρόγραμμα έχει τον Φεβρουάριο και η Ξάνθη ενώ όπως είναι αυτή την στιγμή η κατάσταση, η κατάκτηση της πέμπτης θέσης θα πάει μέχρι την τελευταία αγωνιστική καθώς τέσσερις ομάδες διεκδικού την είσοδο στην πεντάδα.

Το σίγουρο είναι πως Ατρόμητος και Παναθηναϊκός έχασαν πολύτιμο έδαφος στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος, καθώς Περιστεριώτες και πράσινοι δεν βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, χάνοντας βαθμούς.

Χαμός στην ουρά του πρωταθλήματος

Σε ότι έχει να κάνει με την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα η κατάσταση στην «ουρά» του βαθμολογικού πίνακα είναι «εκρηκτική», καθώς υποβιβάζονται τρεις ομάδες και μια θα δώσει μπαράζ. Αυτή την στιγμή ο Απόλλωνας παραμένει τελευταίος με έξι βαθμούς και θα αποχαιρετήσει την κατηγορία, καθώς είναι απίθανο να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

Μετά την Ελαφρά Ταξιαρχία όμως υπάρχουν έξι ομάδες που προσπαθούν να παραμείουν στη κατηγορία. Λεβαδειακός (βρίσκεται σε δύσκολη θέση αλλά πήρε ανάσα με τη νίκη επί του Άρη), ΟΦΗ, Λαμία, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας κα Πανιώνιος προετοιμάζονται για μεγάλες μάχες στην προσπάθεια να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Λαμία έχει πάρει το τελευταίο διάστημα σημαντικούς πόντους και βελτίωσε την θέση της, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης έδωσε και τα τρία ματς με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό και τώρα έχει μπροστά του καλύτερο πρόγραμμα για να μαζέψει βαθμούς και ν’ απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί σε ότι αφορά τις εξελίξεις για την αποφυγή του υποβιβασμού είναι πως οι ομάδες που παλεύουν για παραμονή θα κοντραριστούν και μεταξύ τους και μια νίκη σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί λοιπόν η κατάσταση, ο επόμενος μήνας θα καθορίσει πολλά σε όλα τα «μέτωπα» της Σούπερ Λίγκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ