Κρίστινσον: «Είναι διασκεδαστικό το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, θερμόαιμοι οι Ελληνες οπαδοί»

Κρίστινσον: «Είναι διασκεδαστικό το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, θερμόαιμοι οι Ελληνες οπαδοί»

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ, Εγκμουντουρ Κρίστινσον, μίλησε σε ιστοσελίδα της πατρίδας του για την εμπειρία του στην Λάρισα αλλά και γενικότερα για τις εντυπώσεις του από το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον κόσμο που το παρακολουθεί.

Ο Εγκμουντουρ Κρίστινσον ήρθε το καλοκαίρι στην χώρα μας και τη Λάρισα και από την πρώτη στιγμή πήρε τα γάντια σπίτι του. Ο Ισλανδός, 15 φορές διεθνής με την χώρα του, μίλησε στην ιστοσελίδα «visir.is» της πατρίδας του για την μέχρι τώρα πορεία της Λάρισας στο πρωτάθλημα, τις εντυπώσεις από την ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα αλλά και για την εθνική του ομάδα.

«Είμαστε στην Αθήνα τις τελευταίες μέρες και υπάρχει ενθουσιασμός για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Όλοι είναι ενθουσιασμένοι για να παίξουν σε αυτά τα μεγάλα ματς. Πήραμε ένα καλό σκορ απέναντι στον Παναθηναϊκό παρόλο που παίζαμε με παίκτη λιγότερο από τα πρώτα λεπτά», δήλωσε αρχικά ο Κρίστινσον.

«Υπάρχουν λίγοι ιστορικοί σύλλογοι στην Ελλάδα, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, οι οποίοι είναι οι μεγαλύτεροι σύλλογοι, έχουν τα περισσότερα χρήματα, τις καλύτερες ομάδες και έχουν δείξει στην Ευρώπη ότι πρόκειται για εξαιρετικές ομάδες. Η Λάρισα έχει κερδίσει τίτλους αλλά είναι στο γκρουπ μετά από αυτές τις μεγάλες ομάδες. Οι άνθρωποι εδώ γνωρίζουν πολύ καλά τα παιχνίδια εναντίον της Ρέικιαβικ (σ.σ. είχε αντιμετωπίσει την Λάρισα στα προκριματικά του Europa League το 2010)».

Όσον αφορά τους οπαδούς ο Κρίστινσον λέει: «Είναι πολύ διασκεδαστικό, είναι πολύ θερμόαιμοι οι άνθρωποι εδώ και υπάρχει συχνά μεγάλη αναστάτωση στα παιχνίδια αλλά και γύρω από τα παιχνίδια. Η αστυνομία αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα για να πάρει τον έλεγχο των οπαδών, αλλά είναι υπέροχο να παίζεις σε μια τέτοια ατμόσφαιρα».

«Κάποιος πρέπει να είναι προετοιμασμένος για μια τέτοια ατμόσφαιρα, είναι απολύτως μοναδικό να παίζεις τέτοια παιχνίδια όπως στη Στοκχόλμη (σ.σ. όταν έπαιζε στη Χάμαρμπι, το ντέρμπι με την ΑΙΚ είχε πολύ μεγάλη έχθρα).

Η διαφορά του ολλανδικού (σ.σ. πριν την Λάρισα αγωνιζόταν στην Εξέλσιορ) με το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Αυτό είναι ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο, το ολλανδικό είναι πιο τεχνικό και η έμφαση δίνεται στην εξάσκηση. Περισσότερη έμφαση στην τεχνολογία αντί στον αγώνα. Στην Ελλάδα υπάρχει περισσότερη θερμότητα στα παιχνίδια».

Γιατί επέλεγε την Λάρισα:

«Ένας από τους βασικούς λόγους που ήρθα εδώ είναι ότι το τεχνικό τιμ έδωσε μεγάλη έμφαση στο να με πάρει. Είχα κάποιες προσφορές αλλά μετά τη διαπραγμάτευση με τη Λάρισα ήμουν αποφασισμένος. Μου είπαν ότι θα παίζω σε όλα τα παιχνίδια κάτι που ήταν πολύ θετικά. Κάθε παίκτης απολαμβάνει να νιώθει την εμπιστοσύνη, όχι μόνο τους τερματοφύλακες αλλά και τους παίκτες σε όλες τις θέσεις. Αισθάνεσαι καλά και παίρνεις αυτοπεποίθηση αν νιώθεις την εμπιστοσύνη του προπονητή και τότε παίζεις καλύτερα».

Όσο για την Εθνική του ομάδα:

«Η πολιτική μου είναι να παραμείνω στην εθνική ομάδα. Το προπονητικό τιμ δουλεύει καλά μαζί μου, είχαμε μια καλή κουβέντα στις τελευταίες εθνικές ομάδες. Τώρα εξαρτάται από σένα αν παίξεις καλά με την ομάδα σου και στη συνέχεια πάρεις την ευκαιρία στην εθνική.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ