Σέρτζιο Ολιβέιρα: Ο «Δράκος» που ήρθε να φωλιάσει στην Τούμπα

Σέρτζιο Ολιβέιρα: Ο «Δράκος» που ήρθε να φωλιάσει στην Τούμπα

Ο Σέρτζιο είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, με τον 26χρονο μέσο να χτίσει το δικό του παραμύθι, σε ηλικία μόλις 10 ετών, στο οποίο είχε πολλούς... Δράκους, αλλά και αρκετές μετακομίσεις.

Ο Δικέφαλος τράνταξε για τα καλά το μεταγραφικό παζάρι, καθώς έφερε στη Θεσσαλονίκη τον Σέρτζιο Ολιβέιρα προκειμένου να του δώσει το κάτι παραπάνω, που έψαχνε από το καλοκαίρι στη θέση των χαφ.

Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής έφτασε το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Μακεδονία κι από εκεί στο ξενοδοχείο για ξεκουραστεί καθώς στη συνέχεια θα υποβληθεί σε εξετάσεις και ακολούθως θα υπογράψει το συμβόλαιο συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ.  Ο 26χρονος μέσος έρχεται με τη μορφή του δανεισμού στο Δικέφαλο κι αν καταφέρει να ικανοποιήσει τους Ασπρόμαυρους τότε η διοίκηση του Ιβάν Σαββίδη θα ενεργοποιήσει την ρήτρα απόκτησης του.

Ποιος όμως είναι ο Σέρτζιο Μιγκέλ Ρέλβας Ντε Ολιβέιρα, όπως είναι το πλήρες όνομα του Πορτογάλου μέσου. Ο 26χρονος μέσος γεννήθηκε στην πόλη Paços de Brandão στις 2 Ιουνίου του 1990. Τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο τα έκανε σε ηλικία οκτώ ετών στην τοπική ομάδα της περιοχής του. Από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι κατέχει το τόπι και πολύ σύντομα παρά το νεαρό της ηλικίας του θα έκανε το άλμα. Αυτό δεν άργησε να έρθει. Όταν έγινε 10χρονών, σκάουτερ της Πόρτο, εντόπισαν τον Ολιβέιρα τον οποίο παρακολουθούσαν στενά.  Οι Δράκοι τον ενέταξε στα τμήματα υποδομής τους  και σε ηλικία 17 ετών, έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής, που φόρεσε την φανέλα της Πόρτο πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα.

Ένα μήνα μετά το ντεμπούτο του υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Πορτογάλους να βάζουν ως ρήτρα αγοράς του το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Ολιβέιρα που έψαχνε παιχνίδια στα πόδια του το 2010 παραχωρήθηκε αρχικά στην Μπέιρα Μαρ και στη συνέχεια στο Βέλγιο με την φανέλα της Μαλίν και η επιστροφή στην Πορτογαλία για τον εκ νέου δανεισμό του στην Πεναφιέλ.

Το 2013 ακολούθησε ο δανεισμό στην Πάσος Φερέιρα, με την οποία σε μια διετία κατέγραψε 65 συμμετοχές, με έξι γκολ και δύο ασίστ. Το όνομα του εκτοξεύτηκε στη Νάντ του Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ με το που ανέλαβε την ομάδα της καρδία του πήρε μαζί του στην Πόρτο και τον Ολιβέιρα. Ο 26χρονος μέσος τα δύο τελευταία χρόνια έχει 44 εμφανίσεις, έξι γκολ και πέντε ασίστ. Οι πολλές μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι είχε ως αποτέλεσμα ο Πορτογάλος μέσος να μην μπορεί να βρει μια θέση στο αρχικό σχήμα της Πόρτο.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Δικεφάλου αποτελεί στέλεχος των Εθνικών ομάδων της Πορτογαλίας καθώς έχει περάσει απ’ όλα τα κλιμάκια μέχρι και την ανδρών. Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2018, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του αγωνιζόμενος στην φιλική αναμέτρηση τ με την Κροατία, ενώ έχει άλλες τρεις συμμετοχές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ