Ο Λοντίγκιν, η εθνική Ρωσίας, η Ελλάδα και η πίεση της Ζενίτ

Ο Λοντίγκιν, η εθνική Ρωσίας, η Ελλάδα και η πίεση της Ζενίτ

Ο νέος γκολκίπερ του Ολυμπιακού, Γιούρι Λοντίγκιν, μίλησε για τον λόγο που δεν επέλεξε να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδος, αλλά και για τον ρόλο που έπαιξε η Ζενίτ.

Ο Γιούρι Λοντίγκιν είναι μισός Ρώσος (από πατέρα) και μισός Ελληνας (από μητέρα). Εντούτοις, πριν από 5,5 χρόνια, επέλεξε να αγωνιστεί με τη φανέλα της Εθνικής Ρωσίας και όχι με εκείνη της Ελλάδος. Μία απόφαση που δεν ήταν εύκολη και η οποία προάκυψε μετά από αρκετές πιέσεις που δέχθηκε από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Συγκεκριμένα, η ρωσική ομάδα είχε ξεκαθαρίσει στον Λοντίγκιν ότι εάν αποδεχόταν την κλήση της Εθνικής Ελλάδος, δεν θα ολοκληρωνόταν η μεταγραφή του από την Ξάνθη, καθώς θα λογιζόταν ως ξένος στο ρωσικό πρωτάθλημα. Με τον νέο γκολκίπερ του Ολυμπιακού να αναφέρεται στη συγκεκριμένη υπόθεση σε δηλώσεις του πριν την έναρξη του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά, μιλώντας στη Nova, ανέφερε: «Υπήρχε μεγάλο θέμα. Με φέρνετε έξι χρόνια πίσω. Υπήρχε ένα μεγάλο θέμα τότε που δεν το ήξερα εγώ στην αρχή. Μετά το έμαθα γιατί με πήρε τηλέφωνο ο Τάκης Φύσσας που ήταν στην Εθνική και μου είπε ότι ο Φερνάντο Σάντος με καλεί στην ομάδα και με χρειάζεται. Αλλά είχα ένα “στοπ” από τη Ρωσία. Η Ζενίτ μου είπε ότι αν τυχόν πάω δεν πρόκειται να αγωνίζομαι στην ομάδα γιατί θα λογιζόμουν ως ξένος. Για τον λόγο αυτό και για το καλό της καριέρας μου αποφάσισα να μην πάω. Ήταν δύσκολη απόφαση, αλλά δεν είχα άλλη επιλογη».

Αξίζει κλείνοντας να σημειωθεί πως ο 28χρονος Λοντίγκιν έχει αγωνιστεί συνολικά 11 φορές με την Εθνική Ρωσίας, με το ντεμπούτο του να γίνεται στις 19 Νοεμβρίου του 2013, έξι μήνες αφόρου ξεκίνησε να αγωνίζεται στη Ζενίτ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ