Ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο

Ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο

Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν έχει καλή παράδοση στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά πάει για το ντέρμπι με τον αέρα του αήττητου σερί που έχει χτίσει.

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι του 2019 ολοκληρώνει χρονικά την 19η αγωνιστική με τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει εκτός έδρας στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που θα είναι καθοριστικό στην εξέλιξη του πρωταθλήματος και για τις τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Ο ΠΑΟΚ είναι στο +14 από την ΑΕΚ και στο +5 από τον Ολυμπιακό, ο οποίος όμως έχει παίξει ήδη το παιχνίδι του για την 19η αγωνιστική. Αν ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ φύγει αλώβητος από το ΟΑΚΑ, τότε θα βρεθεί πιο κοντά στον τίτλο και ίσως θα πρέπει να αναζητούμε την αγωνιστική, που θα πάρει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Όπως σημειώνεται στο σάιτ της Super League, η ΑΕΚ έχει κάνει τέσσερις νίκες με την είσοδο του 2019, ενώ έχει από τον Δεκέμβρη και μετά έξι νίκες και μια ισοπαλία. Μάλιστα σε αυτά τα επτά παιχνίδια δεν έχει δεχτεί γκολ, έχοντας πετύχει 14. Αυτά τα επτά παιχνίδια δεν είναι άγνωστο επίτευγμα για την ΑΕΚ. Όταν πήγε στην Τούμπα τον Σεπτέμβρη δεν είχε δεχτεί γκολ σε 10 παιχνίδια, ξεκινώντας το σερί της από τον περασμένο Μάρτη. Εκεί δέχτηκε δύο γκολ από τον ΠΑΟΚ και το σερί σταμάτησε. Αυτά τα 10 παιχνίδια (συμπεριλαμβάνεται και η νίκη χωρίς αγώνα στην Τούμπα) χωρίς να δεχτεί γκολ είναι ρεκόρ στην ιστορία της στην Α’ Εθνική.

Ο ΠΑΟΚ τρέχει τώρα το δικό του σερί με εννέα νίκες μετά την ισοπαλία στο Περιστέρι. Μάλιστα στο Περιστέρι σταμάτησε ένα σερί 13 νικών, από τον περασμένο Μάρτιο, αμέσως μετά το μηδενισμό από την ΑΕΚ. Αυτές οι 13 νίκες είναι ρεκόρ στην ιστορία του ΠΑΟΚ στην μεγάλη κατηγορία.

Οι 18 αγωνιστικές χωρίς ήττα είναι σπουδαίο επίτευγμα για τον ΠΑΟΚ, αλλά σήμερα μπορεί να ισοφαρίσει και το απόλυτο ρεκόρ του χωρίς ήττα στο ξεκίνημα. Στο μακρινό 1972-73 είχε 16 νίκες και τρεις ισοπαλίες, μέχρι που έχασε από τον Ολυμπιακό στο 20ο παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε στον πρώτο γύρο με 2-0, με δύο γκολ του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, αφού η ΑΕΚ είχε κερδίσει πέντε διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος (μαζί με εκείνο που πήρε στα δικαστήρια πέρυσι στην Τούμπα και έκλεψε τον τίτλο από τον ΠΑΟΚ). Αυτές τις πέντε νίκες της ΑΕΚ διέκοψαν μόνο οι δύο νικηφόροι τελικοί Κυπέλλου του Δικέφαλου του Βορρά, στον Βόλο του 2017 με 2-1 και στο ΟΑΚΑ πέρυσι με 2-0.

Στα τελευταία εννέα επίσημα παιχνίδια δεν έχουν ισοπαλία, με την τελευταία να είναι το 0-0 τον Μάιο του 2016 στο Μαρούσι. Από τότε η ΑΕΚ έχει πέντε νίκες και ο ΠΑΟΚ τέσσερις, τις τρεις στο Κύπελλο.

Στο «Σπύρος Λούης» ο ΠΑΟΚ νίκησε στον τελικό Κυπέλλου το Μάιο, αλλά για το πρωτάθλημα έχει πέντε ήττες και δύο ισοπαλίες στα επτά τελευταία. Έχει να νικήσει επτά χρόνια, από τις 29 Ιανουαρίου 2012, 0-2 τότε (16’ Γεωργιάδης, 66’ Αθανασιάδης).

Αυτή είναι και η μοναδική νίκη του ΠΑΟΚ στην έδρα της ΑΕΚ στα τελευταία 19! Η ΑΕΚ έχει 14 νίκες στο διάστημα αυτό, ενώ υπάρχουν και τέσσερις ισοπαλίες.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Νίκες ΑΕΚ: 59

Ισοπαλίες: 32

Νίκες ΠΑΟΚ: 36

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΗΝ ΑΕΚ

Νίκες ΑΕΚ: 46

Ισοπαλίες: 10

Νίκες ΠΑΟΚ: 7

ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0

(29′ σουτ Πρίγιοβιτς, 59′ σουτ Πρίγιοβιτς)»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ