Προπονητής με ημερομηνία λήξης

Προπονητής με ημερομηνία λήξης

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μετράει αντίστροφα για την απομάκρυνσή του. Τα δύο «όχι» του Κάναντι, το σενάριο για «μεταβατικό προπονητή» και επιλογή «αλά Πέδρο Μαρτίνς» για το καλοκαίρι και ο παράγοντας «Κύπελλο».

Η κακή εικόνα της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ δημιούργησε νέους τριγμούς στη σχέση του Μαρίνου Ουζουνίδη με το κοινό της Ενωσης. Και παράλληλα άνοιξε ξανά την κουβέντα για τον προπονητή της Ενωσης. Μια θέση που ο Ελληνας τεχνικός κατέχει από το καλοκαίρι, αλλά επί της ουσίας εδώ και καιρό είναι κοινά αποδεκτό και ο γνωρίζει και ο ίδιος πως εργάζεται έχοντας πάνω του τη σφραγίδα «με ημερομηνία λήξης».

Δεν είναι μυστικό ότι η ΑΕΚ βγήκε στην αγορά για προπονητή δύο φορές τη φετινή σεζόν και δεν κατάφερε να βρει αυτό(ν) που ήθελε. Είτε γιατί δέχθηκε αρνήσεις, είτε γιατί δεν βρήκε εναλλακτικές λύσεις που να καλύπτουν τα «θέλω» του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ακόμη κι έτσι, όμως, όλη η ΑΕΚ, ως οργανισμός, γνωρίζει ότι το μέλλον του Ουζουνίδη είναι προδιαγεγραμμένο. Ακόμη κι αν καταφέρει να αντέξει έως το καλοκαίρι (πράγμα εξαιρετικά δύσκολο, με βάση το πώς παίζει η ΑΕΚ, αλλά και όσα προηγήθηκαν, με την κάκιστη εικόνα της στην Ευρώπη), οι Κιτρινόμαυροι αναζητούν τον επόμενο.

ΤΑ ΔΥΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΚΑΝΑΝΤΙ

Πριν ακόμη μπει το 2019, η ΑΕΚ είχε επαφή της ΑΕΚ με τον Νταμίρ Κάναντι. Στην πρώτη μεγάλη κρίση με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, μετά την απογοητευτική εικόνα στους ομίλους του Champions League και το ολοστρόγγυλο «μηδέν» της βαθμολογικής συγκομιδής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο Αυστριακός είχε αρνηθεί ευγενικά την κρούση των Κιτρινόμαυρων και είχε ενημερώσει ότι δεν είχε διάθεση να αφήσει μεσούσης της περιόδου τον Ατρόμητο.

Ο καιρός πέρασε, η ΑΕΚ συνέχισε να χωλαίνει, ο Ουζουνίδης συνέχισε να μην βρίσκει λύσεις και ο Κάναντι βρέθηκε και πάλι στο στόχαστρο της Ενωσης στις αρχές του 2019. Αυτή τη φορά με πιο φορτική διάθεση και επιμονή από τους Κιτρινόμαυρους.

Σύμφωνα με απόλυτα ακριβείς πληροφορίες ο Κάναντι έκανε ραντεβού με άνθρωπο της Ενωσης, το οποίο οργάνωσε Ελληνας ατζέντης που λειτούργησε ως μεσάζοντας για λογαριασμό της ομάδας του Δημήτρη Μελισσανίδη. Σε αυτή τη συνάντηση, λοιπόν, ο τεχνικός του Ατρόμητου άκουσε και πάλι την πρόθεση της ΑΕΚ να συνεργαστεί μαζί του. Από τώρα, άμεσα. Και πάλι, όμως, η απάντησή του δεν άλλαξε. Ευχαρίστησε θερμά για το τιμητικό ενδιαφέρον, μίλησε με θερμά λόγια για την προσέγγιση της Ενωσης, αλλά η τελική του απόφαση δεν άλλαξε.

Μάλιστα, δεν άλλαξε παρά το γεγονός ότι η θέση στον πάγκο της Φορτούνα Ντίσελντορφ φαίνεται ότι έκλεισε οριστικά για τον Αυστριακό, καθώς η γερμανική ομάδα ξεκίνησε να νικάει, ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη και ανανέωσε το συμβόλαιο του προπονητή της, Φρίντχελμ Φούνκελ!

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ

Εάν ο Κάναντι είχε δεχθεί να πει το μεγάλο «ναι», ο Μαρίνος θα είχε ήδη απομακρυνθεί. Αλλά αυτή τη στιγμή η διοίκηση της ΑΕΚ βρίσκεται σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι. Με… τρεις επιλογές. Χωρίς να μπορεί κανείς με σιγουριά να αναφέρει τις… πιθανότητες που έχει να πραγματοποιηθεί η κάθε περίπτωση.

1) Να πορευτεί με τον Ουζουνίδη έως το τέλος και να τον αφήσει να τελειώσει τη δουλειά που ξεκίνησε. Σενάριο που συγκεντρώνει κάποιες πιθανότητες, ειδικά εάν δεν βρεθεί διάδοχη κατάσταση. Ωστόσο, για να μπορέσει η ΑΕΚ να αλλάξει την εικόνα της, είναι πιθανό να απαιτείται ένα ηλεκτροσόκ, που δύσκολα μπορεί να το επιφέρει ο νυν τεχνικός. Ο οποίος, εκτός των άλλων, έχει χάσει το έρεισμά του σε σημαντικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας του.

2) Πρόσληψη «προσωρινού» προπονητή και έρευνα αγοράς από τώρα για τον επόμενο. Τακτική που ακολούθησε πέρυσι ο Ολυμπιακός, με αποτέλεσμα να βρει τον Πέδρο Μαρτίνς, να τον φέρει στην Ελλάδα αρκετούς μήνες πριν την έναρξη της σεζόν και να παρουσιάζει φέτος ένα πολύ διαφορετικό και βελτιωμένο πρόσωπο. Μια σκέψη που αρέσει στην Ενωση, καθώς ήδη υπάρχουν προπονητές που αρέσουν και ενδιαφέρουν, οι οποίοι, όμως, για διάφορους λόγους, δεν μπορούν (ή δεν θέλουν) να αναλάβουν τώρα.

3) Η τρίτη σκέψη αφορά στην απομάκρυνση του Ουζουνίδη και την άμεση πρόσληψη προπονητή και για την επόμενη χρονιά. Κάτι που για κάποιους θα ήταν ιδανικό, αλλά δεν είναι σαφές εάν μπορεί να γίνει στην πράξη. Καθώς, όπως προαναφέραμε, η ΑΕΚ έχει προπονητές που θα ήθελε να προσλάβει, αλλά προς το παρόν αυτοί δεν είναι διαθέσιμοι ή δεν θέλουν να δουλέψουν μεσούσης της περιόδου.

Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟ

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης συνηθίζει να μη λαμβάνει παρορμητικές αποφάσεις. Αλλά παρότι προσέφερε αμέριστη στήριξη στον Ουζουνίδη (σ.σ. τον χαρακτήρισε «κορυφαίο Ελληνα προπονητή τον Οκτώβριο), παρενέβη στα αποδυτήρια για να τον βοηθήσει και γενικώς έκανε υπομονή αρκετό καιρό, αντιλαμβάνεται ότι πλέον το πλήρωμα του χρόνου έχει φτάσει. Και κάτι πρέπει να γίνει, ώστε η ΑΕΚ να αλλάξει εικόνα και κυρίως να γίνει ανταγωνιστική έναντι των βασικών αντιπάλων της.

Το βασικό ζητούμενο για την ΑΕΚ, πλέον, είναι να κατακτήσει τον μοναδικό στόχο που της έχει απομείνει. Και αυτός δεν είναι άλλος από το Κύπελλο Ελλάδος. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν το πιο δύσκολο έργο από όλους. Αντιμετωπίζουν τον Ατρόμητο, σε δύο παιχνίδια-φωτιά. Μια ομάδα που έχει δύο νίκες (στο ΟΑΚΑ!) και μία ισοπαλία με την Ενωση στα τελευταία τρία μεταξύ τους παιχνίδια! Εάν ο Μελισσανίδης θεωρήσει ότι η ΑΕΚ μπορεί να αποκλείσει τον Ατρόμητο με τον Ουζουνίδη, μπορεί να τον κρατήσει. Εάν τα πράγματα στο πρώτο παιχνίδι (07/02) δεν πάνε καλά και η Ενωση «ζοριστεί», τότε μπορεί τα πράγματα να γίνουν πιο απλά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ