Αποκάλυψη: Το μυστικό ραντεβού ΑΕΚ – Κρίστιανσεν στην Αθήνα και οι λόγοι της επιλογής του Χιμένεθ

Αποκάλυψη: Το μυστικό ραντεβού ΑΕΚ – Κρίστιανσεν στην Αθήνα και οι λόγοι της επιλογής του Χιμένεθ

Ο Ισπανός τεχνικός βρέθηκε στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα για την ΑΕΚ και φέρεται να μίλησε και με τον Δημήτρη Μελισσανίδη! Η «μάχη» με τον Χιμένεθ και ο λόγος που ο Μανόλο Χιμένεθ είναι το φαβορί.

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι πρώτη λύση της ΑΕΚ για την κάλυψη του κενού που άφησε στον πάγκο της η αποχώρηση του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ο τέως προπονητής της Ενωσης είναι έτοιμος να μπει στο… αεροπλάνο και να πετάξει για την Ελλάδα, για να αναλάβει ξανά την ομάδα της καρδιάς του, με στόχο να σωθεί η χρονιά και με βλέμμα στη διεκδίκηση μέχρι τέλους της δεύτερης θέσης και (κυρίως) την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Εντούτοις, η διοίκηση της ΑΕΚ έχει και το όνομα του Τόμας Κρίστιανσεν σε περίοπτη θέση στη λίστα της. Για την ακρίβεια, οι Κιτρινόμαυροι έχουν ήδη συζητήσει… από κοντά με τον Δανο-Ισπανό πρώην τεχνικό του ΑΠΟΕΛ και της αγγλικής Λιντς, ανταλλάσσοντας απόψεις και σκέψεις για το ενδεχόμενο συνεργασίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του to10.gr, λοιπόν, ο 45χρονος τεχνικός βρέθηκε στην Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα, κάτω από άκρα μυστικότητα, συζήτησε με τους ανθρώπους της ΑΕΚ το ενδεχόμενο να συνεργαστούν, ενώ λέγεται ότι είχε ραντεβού και με τον ίδιο τον Δημήτρη Μελισσανίδη, με σκοπό να φανεί εάν υπάρχει σημείο επαφής και κυρίως εάν ταιριάζουν τα χνώτα τους.

Η συνάντηση έγινε με… καλοκαιρινή προοπτική, καθώς όπως έγραψε από χθες to10.gr, η ΑΕΚ είχε αποφασίσει πως δεν θα πορευτεί με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, πολύ πριν την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, ενώ δεν είχε σταματήσει στιγμή να αναζητά τον ιδανικό αντικαταστάτη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κρίστιανσεν βλέπει με πολύ θετική διάθεση την προοπτική να εργαστεί στην Ελλάδα και σε μία ομάδα πρωταθλητισμού όπως η ΑΕΚ. Μάλιστα, οι δύο πλευρές είχαν κανονίσει να συζητήσουν και πάλι άμεσα για να φιξάρουν την πιθανότητα συνεργασίας του. Επί της ουσίας, για να συζητήσουν λεπτομέρειες για την επόμενη σεζόν και το χτίσιμο της ομάδας.

Η νέα συνθήκη, με την αποχώρηση του Ουζουνίδη επισπεύδει τις επαφές και τις εξελίξεις. Καθώς η ΑΕΚ αναζητά προπονητή άμεσα και όχι για το καλοκαίρι. Οι συζητήσεις με τον Κρίστιανσεν συνεχίζονται και ο ίδιος εμφανίζεται θετικός στο να πιάσει δουλειά ακόμη και από τώρα. Ωστόσο στην Ενωση επικρατεί σκεπτικισμός.

Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Χιμένεθ, που αποτελεί το βασικό αντίπαλον δέος (και… φαβορί) για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ, είναι σε θέση να αναλάβει ακόμη και… χθες την ομάδα και να την οδηγήσει στα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια, δίχως να χρειαστεί «χρόνο προσαρμογής» ή να χρειαστεί να μάθει την ομάδα.

Ο Κρίστιανσεν είναι ένα «φρέσκο» πρόσωπο, με καλό βιογραφικό, φιλόδοξος και γενικώς ταιριάζει στο προφίλ του προπονητή που θα ήθελε ο Μελισσανίδης για τη… νέα ΑΕΚ. Κάποιες φορές, ωστόσο, οι ασφάλεια στις επιλογές είναι πιο σημαντική. Και η ΑΕΚ είναι πιθανό να καταλήξει στη «safe», δοκιμασμένη και (αν μη τι άλλο) επιτυχημένη συνταγή για τον πάγκο της…

Κανείς, όμως, δεν μπορεί να είναι σίγουρος, όταν υπάρχει μία ανοιχτή θέση και δύο ισχυροί υποψήφιοι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ