Πλατανιάς – Ατρόμητος 1-3

Πλατανιάς – Ατρόμητος 1-3

Ο Ατρόμητος βρέθηκε να χάνει με 1-0 στο ημίχρονο αλλά έκανε μεγάλη ανατροπή παίρνοντας σημαντική νίκη επί του Πλατανιά με 3-1, στα Περιβόλια.

Ατρομητάρα και στα Χανιά! Ο Βασιλακάκης θα θυμάται το ματς μάλλον για όλη του τη ζωή. Εδώ θα το θυμόμαστε όλοι εμείς για τις γκολάρες που έβαλε. Ο Ουάρντα για να θυμίζει σε όλους αυτό που έγραφε η φανέλα του όταν έκανε το 1-2. «Ο Ατρόμητος είναι οικογένεια». Ο Γιαννιώτης για το πέναλτι που έπιασε. Και ο Πλατανιάς γιατί αυτό το 1-3 στην έδρα του ήρθε μετά από εξαιρετική εμφάνιση, μέχρι το 1-1. Αν όχι τώρα, πότε θα πάρει βαθμό;
Το πρώτο ημίχρονο στα Περιβόλια είχε ολοκληρωθεί με τον Πλατανιά να έχει δέκα τελικές. Οι εφτά στην εστία. Οι οχτώ μέσα από την περιοχή. Με γκολ από το 22′, με τον Ενσικουλού από ασίστ του Ντεβέσα. Με εμφάνιση όχι του τελευταίου απέναντι στον τέταρτο και μέχρι πρότινος πρωτοπόρο. Αλλά με εμφάνιση που θα ζήλευε ένας πρωτοπόρος.
Η ομάδα των Χανίων ήταν επιβλητική, καταπληκτική αν μιλάμε μόνο για εκείνη, με εικόνα νικητή. Απέναντι σε έναν Ατρόμητο που τα είχε χαμένα. Που, όμως, ακόμη δεν είχε χάσει. Κι αυτό διότι στο 33′ ο Γιαννιώτης σταμάτησε τον Ντεβέσα από το 2-0.
Κυρίως, όμως, το έκανε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όταν με καταπληκτικό τρόπο απέκρουσε το πέναλτι του Μπούτνικ. Αυτό ήταν. Λες και κάποιο ηλεκτρικό ρεύμα πέρασε από το γήπεδο. Σοκάροντας τους γηπεδούχους και ταυτόχρονα ξυπνώντας τους φιλοξενούμενους.
Ο Ατρόμητος άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο. Ο Πλατανιάς να ξεμένει από μπαταρία, όπως φώναζε ο προπονητής του, ο Ρόκα, στον Κοροβέση από το πρώτο ημίχρονο. Και στο 61′ ο Βασιλακάκης πέτυχε ίσως και το γκολ της χρονιάς. Με ψαλιδάκι, αλά Πελέ από την απόδραση των 11, ισοφάρισε σε 1-1.
Το ματς είχε πια αλλάξει μορφή. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ουάρντα εκμεταλλεύτηκε το λάθος Βάντερσον και Στάμου, κάνοντας το 1-2. Ανατρέποντας το σκορ, ανατρέποντας την ίδια τη βραδιά, με όσα είχαν γίνει στα Περιβόλια. Στο 76′, λοιπόν, ο Βασιλακάκης θέλησε ίσως να ξεπεράσει και τον εαυτό του. Δύσκολο. Αλλά το πάλεψε, με το καταπληκτικό σουτ στο γάμα έξω από την περιοχή. 1-3 και τέλος. Με τον Ατρόμητο να μένει σε απόσταση μιας νίκης από την κορυφή και τον Πλατανιά στον πάτο. Στο -5 από την προτελευταία θέση.
Το κλειδί: Χωρίς αμφιβολία η απόκρουση του πέναλτι από τον Γιαννιώτη στο 48′. Δεν ήταν απλώς μια καθοριστική επέμβαση που δεν άφησε να γίνει το 2-0. Αλλά ήταν και μία καταπληκτική επέμβαση, με το δεξί χέρι στη δυνατή εκτέλεση του Μπούτνικ. .
Το 10άρι: Θοδωρής Βασιλακάκης. Τα γκολ του θα μπορούσαν να μπουν σε ταινίες. Το ένα, όπως είπαμε, έχει μπει. Αυτό το ψαλιδάκι, στο τέλος της σεζόν, πολύ δύσκολα δεν θα είναι το γκολ της χρονιάς.
Στον πάγκο: Ο Ντεβέσα βγήκε στο 59′. Μάλλον και λίγο εκνευρισμένος. Από τότε μέχρι το τέλος ο Πλατανιάς δέχτηκε τρία γκολ, πιθανότατα ήταν και το διάστημα που ο Πλατανιάς κράτησε την μπάλα λιγότερο από κάθε άλλη στον αγώνα. Ο Ρόκα είχε μάλλον μια ατυχή έμπνευση, αν δεν αγνοούμε κάτι.
Γιατί κόουτς: Ο Κάναντι, λέει, στο ημίχρονο άφησε τους παίκτες του να τα βρουν μόνοι τους. Το έκαναν. Ο ίδιος είχε τολμήσει μόνο το εξής. Να βγάλει από τον αγωνιστικό χώρο τον αρνητικό Ούμπιδες. Δύσκολα το κάνεις…

 

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης.

 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Γήπεδο: Περιβόλια
Διατητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος, Βασίλειος Λάμπρου
Τέταρτος:  Άγγελος Ευαγγέλου
Γκολ: 22′ Ενσικουλού / 61′ Βασιλακάκης, 71′ Ουάρντα, 76′ Βασιλακάκης
Κόκκινες:
Κίτρινες: Ντικαμονά, Μπούτνικ, Ενσικουλού, Αγγελόπουλος, Παπανικολάου / Γιαννούλης, Ρισβάνης, Μάντσον, Ουάρντα
Πλατανιάς (Μανουέλ Ρόκα): Κοκκαλάς, Στάθης, Ντικαμονά (88′ Ραχμάν), Δημούτσος (76′ Παπανικολάου), Σκαρντοβέλι, Ντίντακ, Αγγελόπουλος, Στάμου, Κοροβέσης, Ενσικουλού, Ντεβέσα (59′ Στανισάβλιεβιτς) Μπούτνικ
Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον (83′ Καρασαλίδης), Ούμπιδες (46′ Μπουσούλατζιτς), Βασιλακάκης, Ντιγκινί, Ουάρντα (90′ Μενσά), Ντάουντα

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ