Το πρώτο βίντεο του Μαρτίνς για την Τούμπα

Το πρώτο βίντεο του Μαρτίνς για την Τούμπα

Ο Πορτογάλος ανέλυσε στο Ρέντη τον τρόπο επίθεσης του ΠΑΟΚ, εξήγησε στους παίκτες του πώς πρέπει να αμυνθούν, αλλά και τι πρέπει να κάνουν για να «εξολοθρεύσουν» τα όπλα του Δικεφάλου.

Οσο καλός ή κακός είναι ο αντίπαλός σου, σε όποια έδρα κι αν αγωνίζεσαι, όποια κι αν είναι η βαθμολογική διαφορά, όποιες συνθήκες (εξωποδοσφαιρικές) κι αν σου ετοιμάζουν, πάντα τα ντέρμπι δεν έχουν καμία σχέση με τα υπόλοιπα παιχνίδια. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για παιχνίδια που σε μεγάλο βαθμό κρίνουν την εξέλιξη ενός ολόκληρου πρωταθλήματος. Την κατάκτησή του.

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στην Τούμπα για να πάρει αυτό που θεωρεί ότι δικαιωματικά του αξίζει. Πηγαίνει να δείξει πάλι ότι είναι καλύτερος από τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτή τη φορά έχει την πίεση του αποτελέσματος. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο ΠΑΟΚ δέχθηκε 25 τελικές από τους Ερυθρόλευκους, έκανε… μισή επιθετική ενέργεια και πήρε τη νίκη από ένα σοβαρό αμυντικό λάθος των Πειραιωτών (σ.σ. αυτογκόλ Βούκοβιτς).

Στο μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς δεν χωρούν τέτοια λάθη, ενόψει του μεγάλου αγώνα της Τούμπας. Στο μυαλό του Πορτογάλου τεχνικού δεν υπάρχει η λέξη «λάθος». Και αυτό ξεκαθάρισε και στη σημερινή ουσιαστική έναρξη της προετοιμασίας του Ολυμπιακού, ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής. Καθώς το πρόγραμμα περιλάμβανε αμυντική τακτική, πάνω σε βίντεο με επιλεγμένες φάσεις από παιχνίδια του ΠΑΟΚ.

Ο Μαρτίνς ασχολήθηκε εντατικά με την ανάπτυξη του δικεφάλου, έδειξε στους ποδοσφαιριστές του τι κάνουν σε κάθε περίπτωση, πώς κινούνται οι παίκτες του Δικεφάλου, όλοι μαζί σε φάση επίθεσης/πίεσης, αλλά και ο καθένας ξεχωριστά. Δίνοντας παράλληλα οδηγίες για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν οι παίκτες του τους κινδύνους που θα προσπαθήσει να τους δημιουργήσει η γηπεδούχος ομάδα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός γνωρίζει καλά ότι ο Ολυμπιακός θα βγάλει αρκετές φάσεις και μπορεί να βάλει πάνω από ένα γκολ στην Τούμπα, αλλά επειδή δεν θέλει… εκπλήξεις, ασχολείται πολύ έντονα με την οργάνωση της άμυνάς του, απαιτώντας από τους παίκτες του να αποφύγουν τα λάθη και να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί.

Βεβαίως, το… μάθημα για το ντέρμπι της Τούμπας δεν τελείωσε. Αυτό ήταν μόνο το πρώτο μέρος. Στην προπόνηση του Σαββάτου ο Πορτογάλος τεχνικός ενημέρωσε πως θα ασχοληθεί με την επιθετική τακτική του Ολυμπιακού και τον τρόπο που οι Ερυθρόλευκοι θα προσπαθήσουν να βρουν χώρους για να φτάσουν έως τα… δίχτυα του Πασχαλάκη. Είπαμε, άλλωστε, ότι δεν θέλει να αφήσει τίποτε στην τύχη, αντιθέτως, θέλει η ομάδα του να είναι προετοιμασμένη για όλα. Και να αποδείξει μέσα στον αγωνιστικό χώρο πως είναι η καλύτερη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ