Μακέντα: «Αισθάνομαι σημαντικός στον Παναθηναϊκό»

Μακέντα: «Αισθάνομαι σημαντικός στον Παναθηναϊκό»

Ο Ιταλός στράικερ τόνισε ότι περνάει καλά στην Ελλάδα, έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση και ξεκαθάρισε ότι τη δεδομένη στιγμή σκέφτεται μόνο το Τριφύλλι.

Είναι ένας από τους πρωταγωνιστές του φετινού Παναθηναϊκού. Το σημείο αναφοράς της «πράσινης» επίθεσης και ένα από τα «βαριά» όπλα του Γιώργου Δώνη.

Ο λόγος φυσικά για τον Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος σε συνέντευξή του σε ιταλική ιστοσελίδα αναφέρθηκε στην παρουσία του στον Παναθηναϊκό, αλλά και στη μεγάλη του αγάπη την Λάτσιο.

Ο 27χρονος στράικερ τόνισε ότι αισθάνεται σημαντικός στον Παναθηναϊκό, γεγονός που του δίνει αυτοπεποίθηση. Παράλληλα, επισήμανε ότι περνάει καλά στην Ελλάδα και ξεκαθάρισε ότι τη δεδομένη στιγμή σκέφτεται μόνο το Τριφύλλι. Ο Μακέντα εξέφρασε επίσης την επιθυμία του να φορέσει κάποια στιγμή στο μέλλον τα χρώματα της Λάτσιο, την οποία όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αγαπάει από μικρό παιδί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Πως είδες την Λάτσιο κόντρα στην Έμπολι;

«Ίσως ήταν λίγο κουρασμένη (σ.σ νίκησε 1-0) αλλά κατάφερε να δώσει συνέχεια σε αυτό που έχει κάνει στα δύο τελευταία παιχνίδια».

Είσαι δηλωμένος λατσιάλε, βρίσκεις χρόνο να παρακολουθείς τα δρώμενα στην Λάτσιο;

«Ναι, όταν έχω χρόνο, μου αρέσει πολύ να παρακολουθώ τα παιχνίδια της Λάτσιο. Παραμένω οπαδός της Λάτσιο».

Στο παρελθόν έχει γίνει λόγος για επαφές σου με την Λάτσιο; Τι έχεις να πεις;

«Πάρα πολλές φορές έχει γίνει λόγος, όμως δεν υπήρχαν ουσιαστικές συζητήσεις. Έτσι, δεν έχω πολλά να πω για αυτό το θέμα δυστυχώς».

Είναι κάτι για το οποίο έχεις μετανιώσει;

«Δεν έχω μετανιώσει για κάτι, όμως μία ημέρα θα μου άρεσε να παίξω στην Λάτσιο. Τώρα είμαι καλά εδώ, προσπαθώ να τα πηγαίνω καλά, αλλά ήμουν πάντα οπαδός της Λάτσιο, πήγαινα στο στάδιο από μικρός. Θα ήταν μεγάλη τιμή για μένα αν πήγαινα εκεί».

Έχεις παίξει με τον Ρονάλντο και εκείνος έχει αφιερώσει όμορφα λόγια για σένα στο παρελθόν. Τι γνώμη έχεις για τη μετακίνησή του στην Γιουβέντους;

«Η μετακίνηση του Ρονάλντο στην Serie A ήταν πολύ καλή για το ιταλικό πρωτάθλημα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι πρωταθλητής, θέλει πάντα να βελτιώνεται και οπουδήποτε αν πήγε, έκανε πάντα τη διαφορά. Ήταν ωραία πρόκληση για εκείνον επειδή το να κάνεις νέο ξεκίνημα από το ιταλικό πρωτάθλημα δεν είναι καθόλου εύκολο, δείχνει όμως πως είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της ιστορίας. Η Γιούβε έκανε ένα πολύ μεγάλο μεταγραφικό χτύπημα».

Μιλάτε καθόλου; Υπάρχει κάποιο περιστατικό που σας συνδέει;

«Όχι, δεν έχουμε πια επαφές επειδή έπαιξα πολύ λίγο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εγώ προερχόμουν από τους μικρούς της Μάντσεστερ και είχα μόλις 4 μήνες στην πρώτη ομάδα μαζί του. Είναι ένα πολύ ταπεινό άτομο, έδινε συμβουλές σε όλους και ήταν πολύ μεγάλη εμπειρία να περάσω τέσσερις μήνες μαζί του. Έχεις μόνο να μάθεις από τον Ρονάλντο…»

Η τέταρτη θέση στο φετινό πρωτάθλημα που θα πάει;

«Ωραία μάχη, αλλά στο τέλος θα κοντραριστούν Λάτσιο, Ρόμα και Μίλαν. Ελπίζω ότι φέτος θα πάρει την 4η θέση η Λάτσιο. Έχει όλα τα όπλα για να πετύχει το στόχο της».

Europa League και Coppa Italia: πού μπορεί να φτάσει η Λάτσιο;

«Το τρόπαιο του Coppa Italia είναι κοντά. Εάν καταφέρει να αποκλείσει την Μίλαν στα ημιτελικά, θα έχει περισσότερες πιθανότητες στον τελικό σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Το Coppa Italia παραμένει ένα σημαντικό τρόπαιο. Στην Ευρώπη αντίθετα, τα πράγματα δεν είναι εύκολα: η επόμενη μάχη θα είναι πραγματικά δύσκολη (σ.σ. παίζει με την Σεβίλλη στους «32» της διοργάνωσης). Πάντως η Λάτσιο έχει εξαιρετικούς παίκτες και μπορεί να κοντράρει όλες τις ομάδες. Δεν είναι αδύνατο, μπορεί να τα καταφέρει».

Πως σου φαίνεται το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Είμαι πραγματικά καλά. Η Αθήνα είναι πανέμορφη, η ομάδα είναι σημαντική. Αισθάνομαι σημαντικός, η ομάδα με κάνει να έχω αυτοπεποίθηση και να νιώθω σημαντικός».

Επιστροφή στην Ιταλία;

«Αυτή τη στιγμή δεν το σκέφτομαι, τώρα σκέφτομαι τον Παναθηναϊκό. Θα ήθελα να συνεχίσω να πηγαίνω καλά όπως κάνω τώρα, μέχρι το τέλος της σεζόν. Μετά θα δούμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ