ΑΕΚ – ΟΦΗ 1-0

ΑΕΚ – ΟΦΗ 1-0

Σπρώξιμο και πάλι από την ΚΕΔ για την ΑΕΚ στο δύσκολο και φτωχό 1-0 επί του ΟΦΗ. Πέναλτι μαρς αρνήθηκε ο Βρέσκας στους Κρητικούς, ενώ ο Λιβάγια στο 37' πέτυχε το γκολ της νίκης για την Ένωση.

Ο διαιτητής Βρέσκας τα έκανε μαντάρα το ΟΑΚΑ, με τα φαινόμενα της… εξυγίανσης να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους, επηρεάζοντας υπέρ της ΑΕΚ την έκβαση της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ. Η Ένωση επικράτησε με 1-0 της ομάδας του Ηρακλείου, χάρη σε γκολ του Λιβάγια στο 37′, ωστόσο η απόφαση του διαιτητή να μην δώσει το πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ στο 2′, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ήττα των φιλοξενούμενων.

Στο 2′ έγινε η φάση κλειδί στο ματς με τον Χουλτ να ανατρέπει τον Δεληγιαννίδη εντός περιοχής, με τον Βρέσκα να δείχνει παίζεται. Από εκεί και πέρα η Ένωση «επωφελήθηκε» από τον τραυματισμό του Χουλτ και την είσοδο του Αλμπάνη στο 12′, με τον Έλληνα επιθετικό να δημιουργεί το 1-0 του Λιβάγια και να χάνει άλλες δύο καλές φάσεις για να σκοράρει, με το 1-0 να είναι το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Επιστροφή στο 4-2-3-1

Ο Χιμένεθ άλλαξε πολλά πράγματα σε σχέση με το παιχνίδι κυπέλλου. Ο Ισπανός τεχνικός άφησε στην άκρη το 3-5-2 που είχαμε δει στο Περιστέρι, με την Ένωση να παρατάσσεται με ένα 4-2-3-1 και τον Μάνταλο σε ρόλο δεύτερου κεντρικού χαφ, δίπλα στον Σιμόες. Ο Κλωναρίδης ήταν λίγο πίσω από τον Λιβάγια, με τους Γκάλο και Μπογέ στα άκρα.

Το ματς ξεκίνησε με φάση για τον ΟΦΗ πάντως. Στο 2’ ο Δεληγιαννίδης θα μπει στην περιοχή της ΑΕΚ και θα ανατραπεί από τον Χουλτ, με τον ρέφερι της αναμέτρησης να μην καταλογίζει το πέναλτι και να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Η Ένωση απάντησε με την ευκαιρία του Κλωναρίδη στο 4’, ενώ στο 12’ ο Χιμένεθ αναγκάστηκε να διαφοροποιήσει τα πλάνα του, καθώς ο Χουλτ αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού. Ο παίκτης που τον αντικατέστησε ήταν ο Αλμπάνης, με τον τεχνικό της Ένωσης να προχωρά σε εσωτερικές αλλαγές για να καλύψει την απουσία του Σουηδού μπακ.

Κάτι η αλλαγή του Χουλτ, κάτι ο τρόπος που αμυνόταν ο ΟΦΗ, έκαναν την ΑΕΚ να εγκλωβιστεί και να δυσκολεύεται πολύ στη δημιουργία. Που ερχόταν με το… σταγονόμετρο. Στην πρώτη κλασική ευκαιρία της στο παιχνίδι ωστόσο η Ένωση κατάφερε να βρει δίχτυα.

Ο Αλμπάνης θα κάνει μια καταπληκτική προσπάθεια από αριστερά, θα αποφύγει έναν αντίπαλο και θα… σερβίρει στον Λιβάγια, που δεν θα αστοχήσει και στο 37’ θα κάνει το 1-0! Η ΑΕΚ θα πάρει έτσι το προβάδισμα στο ματς και μέχρι το 45’ θα πιέσει και για ένα δεύτερο τέρμα. Όμως οι προσπάθειες των Κλωναρίδη και Αλμπάνη που ακολούθησαν δεν θα βρουν στόχο, με αυτό το 1-0 να είναι το σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Συνέχισε στο ίδιο… τέμπο

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Ένωση εξακολουθούσε να μην είναι καλή και να έχει ζήτημα στο να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του ΟΦΗ. Που μπορεί να μην ήταν σε θέση να απειλήσει, όμως αμυνόταν καλά και είχε κλείσει τους χώρους στον Δικέφαλο.

Ο Χιμένεθ συνέχισε να ανακατεύει την τράπουλα, περνώντας στο παιχνίδι τον Κρίστισιτς αντί του Κλωναρίδη, με στόχο να απελευθερωθεί ο Μάνταλος. Που ήρθε σε έναν πιο προωθημένο ρόλο. Όμως και πάλι η ΑΕΚ παρέμενε προβληματική, με την μοναδική αξιόλογη στιγμή της να είναι ένα γυριστό του Αλμπάνη που πέρασε άουτ.

Κάπως έτσι το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους, με την ΑΕΚ να επιστρέφει στις νίκες για το πρωτάθλημα παρότι δεν έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης και να στρέφει πλέον όλη την προσοχή της, στο μεγάλο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Το κλειδί: Η απόφαση του Βρέσκα να μην υποδείξει το πέναλτι στη φάση του 2’, μιας και αν ο ΟΦΗ έκανε το 0-1 εκεί θα μιλούσαμε για ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι.

Το 10άρι: Ο Χρήστος Αλμπάνης. Ο Έλληνας εξτρέμ έκανε την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα της ΑΕΚ, δείχνοντας αναγεννημένος μετά την έλευση του Μανόλο Χιμένεθ στην ομάδα.

Γιατί κόουτς: Ο Χιμένεθ δεν μπήκε στη διαδικασία να αναζητήσει έναν άλλο τρόπο ανάπτυξης για την ομάδα του, βλέποντας πως τα άκρα της ΑΕΚ ήταν εντελώς κλεισμένα. Με αποτέλεσμα οι φάσεις να έρχονται με το σταγονόμετρο για την Ένωση.

Στον πάγκο: Ο Λούκας Μπογέ. Ο Αργεντινός είχε κάποιες προσπάθειες που έδειξαν την εξαιρετική τεχνική του, όμως ξανά έλειψε από το παιχνίδι του η ουσία.

ΑΕΚ-ΟΦΗ 1-0

Γήπεδο: OAKA
Διαιτητής: Γιώργος Βρέσκας
Βοηθοί: Κούλα Χασάν, Δημήτρης Νατζιόπουλος
Γκολ: 37’ Λιβάγια,
Δοκάρια:
Κίτρινες: 56’ Νάστος, 64’ Κυριακίδης, 76’ Λιβάγια, 78’ Σιμόες
Κόκκινες:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ