Οι μύχιοι πόθοι, η ζώνη της μιζέριας και η διαφορά στη διαχείριση μιας αποτυχίας και μιας ιστορικής επιτυχίας

Οι μύχιοι πόθοι, η ζώνη της μιζέριας και η διαφορά στη διαχείριση μιας αποτυχίας και μιας ιστορικής επιτυχίας

Ο ΠΑΟΚ κατακτά δίκαια το πρωτάθλημα, αλλά αντί να το χαρεί, αναδύει αλαζονεία και αμετροέπεια, προσπαθώντας να μηδενίσει την αξία των αντιπάλων του. Εως και βοηθός του Λουτσέσκου βρίζει δημόσια και ειρωνεύεται, δείχνοντας ότι η διαχείριση του πρώτου τίτλου μετά από 34 χρόνια, είναι δύσκολη υπόθεση.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και ειλικρινή… εκτίμηση παρακολουθούμε τους «φίλους» του Ολυμπιακού από τις άλλες ομάδες να κόπτονται για το πώς θα διαχειριστεί η ομάδα του Πειραιά τον δεύτερο συνεχόμενο χαμένο τίτλο της. Με τις αναλύσεις να μην έχουν μεγάλη ποικιλία και να αναφέρουν με εντυπωσιακές λεπτομέρειες, πώς  ο Ολυμπιακός θα καταβαραθρωθεί και πώς θα πέσει στην ανυποληψία. Πώς θα μικρύνει (!!!) ως ομάδα, πώς θα εξελιχθεί σε «σάκο του μποξ» για τους νέους πρωταθλητές. Και γενικά, πως θα κάνει να δει ξανά πρωτάθλημα 20 χρόνια. Και βάλε θα συμπληρώναμε…

Ολη αυτή η ιστορία είναι πολύ διασκεδαστική. Κυρίως επειδή εξωτερικεύει τους μύχιους πόθους όλων εκείνων που ελπίζουν να συμβούν όλα όσα «αναλύουν». Τους ευσεβείς πόθους ότι ο Ολυμπιακός θα καταστραφεί, θα μπει στη ζώνη μιζέριας που σε άλλους είναι γνωστή και δημοφιλείς. Εάν αυτό πιστεύουν/εύχονται βαθιά μέσα τους, καλά κάνουν και το λένε. Ο καθένας, άλλωστε, κρίνεται. Και κρίνει.

Από την άλλη, βεβαίως, είναι πολύ πιο τίμιο για τον κάθε παράγοντα, προπονητή, ποδοσφαιριστή, οπαδό, δημοσιογράφο να πει τον πόνο του και να βρίσει τον Ολυμπιακό για όσα έχει υποφέρει από τους ερυθρόλευκους όλα αυτά τα χρόνια, παρά αυτή η κωμωδία που παρακολουθούμε από το βράδυ της Κυριακής. Είναι πολύ πιο τίμιο για τον «Χ» φίλο (ασχέτως ιδιότητας) του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, όλων να εξωτερικεύσει τις βαθύτερες σκέψεις και τα «θέλω» του, από το να προσπαθεί να καταλάβει/προβλέψει τι θα… πάθει ο Ολυμπιακός.

Θα ήταν πιο σοβαρό για τον ίδιο τον ΠΑΟΚ να ασχοληθεί με το πώς θα διαχειριστεί ο ίδιος, ως σύλλογος, ως οργανισμός, ως νοοτροπία το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια, παρά να αναρωτιέται εάν ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να διαχειριστεί τον δεύτερο συνεχόμενο χαμένο δικό τίτλο. Είναι κατά τι παράταιρο και σίγουρα όχι φρόνιμο για τις μεγάλες βλέψεις που έχει η ομάδα του Ιβάν Σαββίδη.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ/ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Από την άλλη, βέβαια, είναι κατανοητό να ισχυρίζεται κάποιος ότι ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερο πρόβλημα. Όχι γιατί έχασε δύο σερί πρωταθλήματα, αλλά επειδή κάθε απώλεια για τους Ερυθρόλευκους, είναι μη αποδεκτή. Και λόγω αυτού του δόγματος, πάντα αντιδράει και επιστρέφει. Αντίθετα για τον ΠΑΟΚ είναι η συνήθεια. Σε αντίθεση με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, που είναι κάτι καινούριο. Κάτι που δημιουργεί έκσταση, ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα, που δύσκολα μπορείς να το διαχειριστείς. Και να μην ξεφύγεις, να μην υποπέσεις σε ατοπήματα.

Ο ΠΑΟΚ, που αυτοανακηρύχθηκε πρωταθλητής και πέρυσι, παρά το γεγονός ότι έχασε τον τίτλο από την ΑΕΚ, λόγω δικών του λαθών και εξαιτίας των οπαδών του (σ.σ. ξεκάθαρη παραδοχή αυτού το γεγονός ότι γέμισε την Τούμπα με… δίχτυα στο φετινό ντέρμπι), φέτος πανηγυρίζει δίκαια. Αλλά την ίδια στιγμή αντί να πανηγυρίζει και να χαίρεται επί της ουσίας για ό,τι πέτυχε, βγάζει «πόνο», βρίζει, καταριέται, επαίρεται και υπόσχεται «δυναστείες»… Υπόσχεται πράγματα που δεν γνωρίζει. Πράγματα που δεν συνάδουν με την 93χρονη ιστορία του. Κατακτά δίκαια το φετινό πρωτάθλημα, αλλά αντί να το χαρεί, αναδύει αλαζονεία και αμετροέπεια, προσπαθώντας να μηδενίσει την αξία των αντιπάλων του.

Και αυτού του είδους οι συμπεριφορές είναι κακός οιωνός. Όταν νομίζεις ότι το πάπλωμα είναι πιο μακρύ από τα πόδια σου, είτε σε αναγκάζουν οι καταστάσεις να μαζέψεις τα πόδια είτε παθαίνεις κρυολόγημα. Και σε αυτού του είδους τα κρυολογήματα, η αλαζονεία δεν είναι ένα από τα χάπια που συνίσταται από τους γιατρούς. Ούτε η μεγαλομανία…

Η ΔΗΛΩΣΗ-ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ

Ο Ιβάν Σαββίδης, σε αυτά τα 7 χρόνια που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ, έχει καταλάβει τον σύλλογο, τη λογική του και τη νοοτροπία του. Η δήλωση που έκανε σήμερα, προσπαθώντας να ηρεμήσει οπαδούς, παίκτες, προπονητές και… οικείους του, είναι μια σαφής απόδειξη πως όλα τα παραπάνω ισχύουν. Εξάλλου είναι γνωστό ότι ο ΠΑΟΚ λειτουργεί υπό συγκεκριμένο καθεστώς. Υπάρχει ο ιδιοκτήτης και υπάρχουν και μια σειρά από «παραμάγαζα», με συγκεκριμένους «αρχηγούς» μέσα στην ομάδα. Αυτή η δήλωση του Σαββίδη μπορεί να είναι καλώς οιωνός για τον ΠΑΟΚ. Αλλά μπορεί και να είναι για τα μάτια του κόσμου. Όπως άλλωστε και όσα είπε ο γιος του για τον λόγο που δεν επετράπη στον Μαρινάκη η είσοδος στα αποδυτήρια της Τούμπας.

ΟΙ ΥΒΡΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΗΘΟΥ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Ακόμη και ο βοηθός του Λουτσέσκου ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης μήνυμα, στο οποίο…αποχαιρετά τον Ολυμπιακό! Ο βοηθός του Λουτσέσκου, Ματέο Σπαταφόρα, λέει bye bye στον Ολυμπιακό! Και τον καλεί να επιστρέψει τη νέα χρονιά με… χαρτιά τουαλέτας. Εάν ο οργανισμός ΠΑΟΚ επιτρέπει στους υπαλλήλους του να λειτουργούν-μιλούν-δημοσιεύουν απόψεις ωσάν κοινοί χούλιγκαν, τότε όλα τα παραπάνω έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζονται. Και σε τέτοιες περιπτώσεις η πτώση μπορεί να είναι πολύ οδυνηρή. Ψυχραιμία και σύνεση, λοιπόν. Και κυρίως σεβασμό στον αντίπαλο. Διότι τέτοιες συμπεριφορές «χωριάτη» δεν ταιριάζουν σε έναν πρωταθλητή. Κι εάν ο ΠΑΟΚ δεν φροντίσει να συνετίσει τον περίγυρό του, τότε αυτομάτως μπαίνει στη ζώνη της συκοφαντίας και της μικρότητας. Οικειοθελώς και συνειδητά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ