Φαινόμενο Τσούμπα τρελαίνει την Τούμπα

Φαινόμενο Τσούμπα τρελαίνει την Τούμπα

Ο Τσούμπα Άκπομ, είναι το επόμενο big thing του ΠΑΟΚ. Ο 24χρονος Άγγλος επιθετικός με τις ικανότητες του έχει τρελάνει τον κόσμο του Δικεφάλου, την διοίκηση, τον Λουτσέσκου, δικαιώνοντας ταυτόχρονα όλους αυτούς που το Γενάρη πήραν την απόφαση να μη φέρουν στην Τούμπα παίκτη τύπου Μπέργκ.

Ο Τσούμπα Άκπομ, από το καλοκαίρι που ήρθε στην Τούμπα ως back up του Πρίγιοβιτς και αν θέλετε και του Καρέλη, περίμενε καρτερικά να πάρει μια συμμετοχή για να συστηθεί στο κοινό του ΠΑΟΚ. Όσο αυτή δεν ερχόταν, λόγω Πρίγιοβιτς, αυτός δούλευε ακόμα πιο σκληρά κάνοντας μέχρι και τον Ράζβαν Λουτσέσκου να τον προσέξει περισσότερο. Στις αρχές Ιανουαρίου ο Δικέφαλος είχε στα χέρια του τη μυθική πρόταση της Αλ Ιτιχάντ για τον Πρίγιοβιτς η δυσαρέσκεια στις τάξεις του κόσμου ήταν εμφανής. Ο βασικός και πιο αποτελεσματικός επιθετικός της ομάδας θα άφηνε την Τούμπα στα μέσα της σεζόν, με τον Δικέφαλο να κυνηγά το πρωτάθλημα. Όμως όλοι λογάριαζαν χωρίς τον… ξενοδόχο, που άκουγε στο όνομα Τσούμπα Ακπόμ.

Ο Άγγλος επιθετικός πήρε την ευκαιρία στα χέρια του και παρότι από το πρώτο παιχνίδι δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα δεν τον πήρε από κάτω. Σ’ αυτό βοήθησε και ο Ράζβαν Λουτσέσκου που σε ρόλο πατέρα-προπονητή, μίλησε μαζί του και τον ηρέμησε. Ο 24χρονος επιθετικός κάνει τρομερά πράγματα εντός αγωνιστικού χώρου και χθες ανάγκασε την Τούμπα να υποκλιθεί και πάλι στις ικανότητές του. Ένα γκολ και μία ασίστ ο απολογισμός για τον 24χρονο στράικερ σε μία βραδιά-ονειρική τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα συνολικά.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με βάση την παρουσία του δικαιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, οι οποίοι μετά τη φυγή του Πρίγιοβιτς δεν πήγαν στην απόκτηση φορ τύπου Μπεργκ καθώς πίστεψαν στο ταλέντο του. Ο Αγγλος φυσικά, τους κάνει να… τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Μπορεί ο Σέρβος επιθετικός να ήταν «killer» εντός περιοχής με εξαιρετικά ποσοστά αποτελεσματικότητας και τεράστια ευχέρεια στο σκοράρισμα όμως ο Ακπόμ προσφέρει πολλά περισσότερα στο παιχνίδι της ομάδας.

Κινείται εκτός περιοχής, τραβώντας πάνω του τους αμυντικούς της αντίπαλης ομάδας, κρατάει με άνεση την μπάλα, αντέχει στην πίεση και μπορεί να ξεφύγει στο ένας εναντίον ενός. Στη μέχρι τώρα παρουσία του στην ομάδα μετράει 19 συνολικά εμφανίσεις με καταγεγραμμένα 888 λεπτά. Έχει πετύχει τέσσερα τέρματα σε 16 τελικές προσπάθειες, έχει 2 ασίστ και τέσσερις χαμένες ευκαιρίες. Στοιχεία που έλειπαν από την επίθεση του ΠΑΟΚ μέχρι τώρα στη σεζόν και ο 24χρονος Λονδρέζος ήρθε να δώσει άλλη διάσταση στο παιχνίδι του Δικεφάλου.

Ο Τσούμπα Άκπομ για τους γνώστες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, θυμίζει πολύ τον Τιερί Αρνί τόσο στον τρόπο με τον οποίο σκοράρει, όσο και στο πως πανηγυρίζει. Ο 24χρονος επιθετικός άλλωστε έμαθε τα μυστικά της μπάλας στις ακαδημίες της Άρσεναλ βλέποντας συχνά τον Γάλλο επιθετικό.

Αν ο Άγγλος φορ συνεχίσει με το ίδιο πάθος και την ίδια αποφασιστικότητα και στα επόμενα παιχνίδια θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο πως το καλοκαίρι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα τον καλέσει για συζητήσεις προκειμένου να του αναπροσαρμόσει το συμβόλαιο του βάζοντας ταυτόχρονα μια μεγάλη ρήτρα που θα φτάνει τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ ήδη έχει αρχίσει να προσελκύει σκάουτερ ομάδων του εξωτερικού κάτι που έγινε και στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ