Ο ΠΑΟΚ των ρεκόρ πάει φουλ για τον τίτλο

Ο ΠΑΟΚ των ρεκόρ πάει φουλ για τον τίτλο

Η ασπρόμαυρη ΠΑΕ καταγράφει τα ρεκόρ που μετράει η φετινή ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει φέτος φουλ για το 3ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Σε 20 αγώνες, έχει 18 νίκες και δύο ισοπαλίες, με 56 κερδισμένους βαθμούς στο γήπεδο, 54 στο βαθμολογικό πίνακα (επειδή ξεκίνησε με -2 βαθμούς τη χρονιά), 40 γκολ ενεργητικό, όντας η καλύτερη επίθεση και εννιά γκολ παθητικό, όντας η δεύτερη καλύτερη άμυνα. Η παραπάνω πρόταση περιγράφει συνοπτικά την πορεία του Δικεφάλου στη φετινή Super League Σουρωτή. Μία πορεία που αρχίζει να αποκτά ιστορικές διαστάσεις.

Με μία εξαιρετική εμφάνιση ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε του Ολυμπιακού και επικράτησε με το άκρως τιμητικό για τους φιλοξενούμενους 3-1 και διέλυσε κάθε αμφιβολία για την κορυφαία ομάδα της χώρας, παίρνοντας παράλληλα και ένα σημαντικό προβάδισμα τίτλου.

Οι επιδόσεις όμως της ομάδας του Ράζβαν Λουτσέσκου έχουν αποκτήσει πλέον ιστορική σημασία. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του να μείνει αήττητος μετά τις πρώτες 20 αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Ο Δικέφαλος έσπασε ένα ιστορικό ρεκόρ που κρατούσε ο ΠΑΟΚ του Λες Σάνον τη σεζόν 1972-73, ο οποίος είχε καταφέρει να πάρει τις 19 πρώτες αγωνιστικές 16 νίκες και τρεις ισοπαλίες, πριν κατέβει στον Πειραιά και γνωρίσει μία άδικη ήττα από τον Ολυμπιακό, με τον διαιτητή Φακή να κάνει… όργια.

Ο Ολυμπιακός έμελλε να είναι και ο αντίπαλος κόντρα στον οποίο θα έσπαγε το ιστορικό ρεκόρ της μεγάλης ομάδας της δεκαετίας του ‘70 . Με το ντέρμπι της Κυριακής ο ΠΑΟΚ έφτασε τις 18 νίκες και τις δύο ισοπαλίες στα πρώτα 20 παιχνίδια της σεζόν και έγραψε ένα νέο κεφάλαιο στο βιβλίο της ιστορίας του.

Παράλληλα ο Δικέφαλος τρέχει και άλλα δύο απίθανα σερί. Πρώτον έχει 24 σερί εντός έδρας νίκες, την φετινή (11) και την περσινή σεζόν (13) αθροιστικά. Πέρυσι έχασε μόνο στα δικαστήρια στην Τούμπα! Πρώτα από τον Ολυμπιακό που δεν βγήκε στο γήπεδο να παίξει επικαλούμενος τον υποτιθέμενο τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία και μετά από την ΑΕΚ ελέω Κομίνη και του γκολ του Βαρέλα που πρώτα μέτρησε, μετά ακυρώθηκε, μετά μέτρησε αλλά η Ένωση αρνήθηκε να ολοκληρώσει την αναμέτρηση επικαλούμενη τρομοκράτηση των παικτών της από την είσοδο του Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με όπλο στη ζώνη του.

Τελευταία ήττα στην Τούμπα ήταν τον Μάιο του 2017 από τον Παναθηναϊκό για τα Play Offs της Super League Σουρωτή.

Τέλος ο ΠΑΟΚ έχει ένα να χάσει στο πρωτάθλημα, ανεξαρτήτου έδρας από πέρυσι (4/3/2018) στην Τρίπολη, με το κοντέρ να μετράει 25 παιχνίδια χωρίς ήττα (23 νίκες και δύο ισοπαλίες), χωρίς να υπολογίζεται η ήττα στα χαρτιά από την ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ