Δεν χάνει ο ΠΑΟΚ με ξένους διαιτητές!

Δεν χάνει ο ΠΑΟΚ με ξένους διαιτητές!

Μια από τις μεγάλες διαφορές της φετινής χρονιάς σε σχέση με άλλα χρόνια είναι οι ρέφερι από το εξωτερικό στα ντέρμπι με τους οποίους ο Δικέφαλος μετράει έξι νίκες και μια ισοπαλία σε 7 ματς!

Ο μπασκετικός Ολυμπιακός (έχανε με 40-25) δεν κατέβηκε να παίξει στο δεύτερο ημίχρονο του ημιτελικού του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ θεωρώντας ότι τον «σφάζουν» οι διαιτητές. Οι πράσινοι είναι η πιο ευνοημένη ομάδα στην Ελλάδα στο μπάσκετ τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά και ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει λίγα διαιτητικά δωράκια όλα αυτά τα χρόνια. Απλά η εύνοια προς το τριφύλλι είναι πιο σκανδαλώδης.

Είναι το αντίστροφο από ότι στο ποδόσφαιρο. Εκεί τα κόζια ήταν αλλιώτικα τα τελευταία 20+ χρόνια. Εκεί ο Ολυμπιακός από το 1996 και μετά έπαιζε συχνά πυκνά και όποτε χρειάζονταν με +3 παίκτες… Είχε ομαδάρες, αλλά είχε και επικές διαιτησίες. Όχι ότι ο Παναθηναϊκός (ειδικά τη σεζόν 2009-10 και όχι μόνο…) και η ΑΕΚ (ειδικά πέρυσι…) δεν σπρώχτηκαν σε πολλές περιπτώσεις. Και τίτλους πήραν με την εύνοια της διαιτησίας… Αλλά οι ερυθρόλευκοι είχαν τη μερίδα του λέοντος.

Το κόζια άρχισαν να αλλάζουν τα τελευταία δύο χρόνια με την εξυγίανση που κοροϊδεύουν στον Ολυμπιακό, αλλά υπάρχει διαφορά. Τεράστια. Όχι ότι έχουν στρώσει εντελώς τα πράγματα (σε αυτό θα βοηθήσει περισσότερο από του χρόνου το VAR), αλλά υπάρχει διαφορά από το παρελθόν.

Λάθη συνεχίζουν να γίνονται (και θα γίνονται πάντα) αλλά γίνονται υπέρ και κατά όλων.

Μια από τις μεγάλες διαφορές της φετινής χρονιάς σε σχέση με άλλα χρόνια είναι οι ρέφερι από το εξωτερικό στα ντέρμπι, με τους οποίους ο ΠΑΟΚ μετράει έξι νίκες και μια ισοπαλία σε 7 ματς!

Για την ακρίβεια μόνο ο Δικέφαλος έχει νίκες με ξένους διαιτητές και καμιά άλλη ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ είχε πρωτοστατήσει στο αίτημα για ξένους διαιτητές (όπως κάνει τώρα ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ!) από τον Μάρτιο του 2016 μετά τη σφαγή από τον Παπά στον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Το σκορ ήταν 1-2, αλλά ο απίθανος Παπάς δεν έδωσε καθαρό πέναλτι στον Μακ στο 89’ σε ανατροπή από τον Καπίνο. Ο κόσμος μπήκε στο γήπεδο και διέκοψε το ματς και ξεκίνησε μια επανάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΟΚ ζήτησε ξένους διαιτητές για να κατέβει στη ρεβάνς, το αίτημά του δεν εισακούστηκε, δεν κατέβηκε και τιμωρήθηκε και με -3 βαθμούς για το πρωτάθλημα της σεζόν 2016-17. Στην πορεία δικαιώθηκε για τους ξένους διαιτητές, παρά τα λάθη που κάνουν κι αυτοί…

Τη 19η αγωνιστική, ο Δανός διαιτητής Τίνγκααρντ ήταν αρνητικός σε βάρος του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (1-1), αλλά ακόμη και έτσι (με την άδικη αποβολή του Ζαμπά στο 32’) ο Δικέφαλος παρέμεινε αήττητος με ξένους διαιτητές.

Την περασμένη Κυριακή (10/2) κερδίζοντας με 3-1 τον Ολυμπιακό στην Τούμπα με διαιτητή τον Ισπανό Χιλ Μανθάνο έφτασε τις έξι νίκες με ρέφερι από το εξωτερικό ενώ έχει και μια ισοπαλία, αυτήν με την ΑΕΚ.

Το φοβερό είναι ότι πέραν του ΠΑΟΚ καμιά άλλη ομάδα δεν έχει νίκη με ξένους διαιτητές!!!

Μήπως αυτό μας λέει κάτι για όσα έχουν γίνει στο παρελθόν;

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των ελληνικών ομάδων με ξένους διαιτητές από τον περσινό τελικό του Κυπέλλου μέχρι τώρα είναι τα εξής:

Τελικός Κυπέλλου: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-2 (Διαιτητής ο Ισπανός Μπορμπαλάν)

4η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0 (Διαιτητής ο Φινλανδός Γκεστράνιους)

5η αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1 (Διαιτητής ο Ελβετός Σαν Φενταγί)

6η αγωνιστική: ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1 (Διαιτητής ο Δανός Κριστόφερσεν)

7η αγωνιστική: Άρης – ΠΑΟΚ 1-2 (Διαιτητής ο Ιταλός Ντοβέρι)

8η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0 (Διαιτητής ο Δανός Μάαε)

9η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0 (Διαιτητής ο Αυστριακός Ντράχτα)

10η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1 (Διαιτητής ο Ελβετός Γιάκοτετ)

19η αγωνιστική: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1 (Διαιτητής ο Δανός Τίνγκααρντ)

20η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-1 (Διαιτητής ο Ισπανός Μανθάνο)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ