Ο Λάζαρος, η ΑΕΚ και το… σύμπαν του Κοέλιο

Ο Λάζαρος, η ΑΕΚ και το… σύμπαν του Κοέλιο

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έχει «πληγώσει» 31 διαφορετικούς αντίπαλους, όμως η Ένωση δεν βρίσκεται ανάμεσά τους. Αύριο (17/02) έχει την ευκαιρία να υλοποιήσει κάτι που θέλει πολύ, έχοντας το... σύμπαν με το μέρος του.

Συγκυρία, το αποτέλεσμα που προκύπτει από τη σύμπτωση γεγονότων σε μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Γεγονότα προς μία κατεύθυνση, έναν «αποδέκτη». Σαν να του κλείνει η μοίρα το μάτι. Το σύμπαν του… Πάολο Κοέλιο συνωμότησε για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπολο τον Φλεβάρη ήδη δις. Απομένει ακόμα μία…

Την Τρίτη (12/02) αναδείχθηκε «καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής» για το 2018 από τους συναδέλφους του. Από τα μέλη του ΠΣΑΠ. Δικαίως. Ήταν τα 16 γκολ του, οι 4 ασίστ, συνολικά η συνεισφορά του στον αγώνα αντοχής της ΑΕΚ για επιστροφή στην κορυφή μετά από 24 ολόκληρα χρόνια χρόνια. Η συνεισφορά του και στην επιστροφή στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Αυτά έφεραν το βραβείο στα χέρια του. Ένας αδιαμφισβήτητος MVP που επιβραβεύτηκε όπως ορίζει η συμπαντική νομοτέλεια. Επιβραβεύτηκε από εκείνους που βρήκε απέναντι ή πλάι του στον αγωνιστικό χώρο.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, πιο συγκεκριμένα στις 6 Φλεβάρη, έλαβε τέλος η δικαστική του διαμάχη με τους Κιτρινόμαυρους. Δικαιώθηκε. Δικαιώθηκε μετά από επτά ολόκληρους μήνες. Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, επιβεβαίωσε το αυτονόητο: ο Λάζαρος ως ελεύθερος επέλεξε να φορέσει τα Ερυθρόλευκα. Να πιάσει Λιμάνι. Κάλλιο αργά παρά ποτέ λένε. Μιας και τον Ολυμπιακό αγαπούσε από μικρός.

Ο έμπειρος άσος άφησε πίσω του μια σειρά από νομικές διαδικασίες στις οποίες βρήκε απέναντί του την πρώην ομάδα του, που ζητούσε την τιμωρία του. Προφανώς όχι και η πιο ευχάριστη κατάσταση στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστής. Αλλά ο 33χρονος εξτρέμ έχει αποδείξει ότι έχει γερό στομάχι πολλάκις στο παρελθόν. Δεν είναι τυχαία ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία που έχει αγωνιστεί (κατά σειρά) σε ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Ολυμπιακό!

«Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις»

Όμως κάτι απομένει. Για να ολοκληρωθεί αυτή η μυστήρια συνωμοσία του Φλεβάρη. Ο Λάζαρος στην έως τώρα θητεία του στα Ερυθρόλευκα έχει σκοράρει εννέα φορές, παρότι είχε έναν τραυματισμό που τον καθυστέρησε σημαντικά. Αυτό που αναζητά περισσότερο και ο ίδιος όμως, είναι τι άλλο; Ένα γκολ σε ντέρμπι. Αυτό είναι που του λείπει πιο πολύ. Και την Κυριακή, κόντρα στην ΑΕΚ έχει ένα κίνητρο παραπάνω. Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο είδος έχθρας. Είναι που ο Λάζαρος σε επίπεδο Superleague στην καριέρα του έχει σκοράρει κόντρα σε 22 διαφορετικές ομάδες. Κόντρα σε: Αστέρα Τρίπολης (3), Ξάνθη (3), ΟΦΗ (3), Πανιώνιο (2), Ολυμπιακό (2), ΑΕΛ (2), Άρη (2), Ατρόμητο (2), Ηρακλή (2), ΠΑΣ Γιάννινα (2), Βέροια 2, Παναιτωλικό (2), Λαμία (2), Παναθηναϊκό, Ακράτητο, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Πλατανιά, Εργοτέλη, Κέρκυρα, Ιωνικό, Καβάλα, Λεβαδειακό.

Αν συνυπολογίσουμε και το Κύπελλο τότε στα άνωθεν «θύματα» προστίθενται και οι ΠΑΟΚ, Πανσερραϊκός, Απόλλωνας Λάρισας, Προοδευτική, Κοζάνη, Πανθρακικός, Θρασύβουλος, Καβάλα, Κέρκυρα. Αισίως φτάνουμε στις 31 διαφορετικές ομάδες. Από την συλλογή του όμως λείπει ένας αντίπαλος που έχει αντιμετωπίσει 11 φορές στην καριέρα του και παρόλα αυτά δεν έχει καταφέρει να «πληγώσει» ακόμα. Αυτός ο αντίπαλος είναι η ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τους πρωταθλητές Ελλάδας αύριο Κυριακή (16/02) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος θα έχει την ευκαιρία να μεγαλώσει κατά ένα, τη λίστα με τα θύματά του. Στο ντέρμπι των δύο ομάδων για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος λοιπόν ίσως βρει εφαρμογή η διάσημη αυτή φράση του πολυδιαβασμένου «Αλχημιστή». Εξάλλου, κάποιες φορές χρειάζεται απλώς να επιθυμήσεις κάτι πολύ και ο Λάζαρος γνωρίζει πολύ καλά πως σκοράροντας σε ένα παιχνίδι τέτοιου ειδικού βάρους, προσθέτεις έναν ακόμα πολύτιμο λίθο στο Ερυθρόλευκο οικοδόμημα και κάνεις ένα βήμα προς τον μεγάλο σου στόχο, που στην περίπτωση του διεθνούς εξτρέμ είναι να πανηγυρίσει τίτλους με την ομάδα της καρδιάς του, να γίνει σημείο αναφοράς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ