Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-0

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-0

Με τον Όμρι Άλτμαν να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ μετά από 13 μήνες, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ και παραμένει σε τροχιά 5άδας.

Με τον Δημήτρη Κουρμπέλη σε ρόλο ηγέτη και καλύτερο παίκτη του γηπέδου και τον Όμρι Άλτμαν να επιστρέφει στην ενδεκάδα μετά από δέκα μήνες και με δικό του γκολ να κρίνει το ματς, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε βελτιωμένος μεσοεπιθετικά και επικράτησε με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να φύγει με τον βαθμό.

Ο Γιώργος Δώνης άφησε την τριάδα στην άμυνα, θέλοντας να δώσει ένα πιο επιθετικό σχήμα στην ομάδα του, την οποία την παρέταξε σε σχήμα 4-3-3, έχοντας τριάδα στη μεσαία γραμμή τους Κουρμπέλη (που έπαιξε με μάσκα), Κάτσε (επέστρεψε μετά από δύο ματς απουσίας) και Άλτμαν (στην ενδεκάδα για πρώτη φορά μετά από δέκα μήνες).

Ο Αστέρας Τρίπολης παρατάχθηκε στο ΟΑΚΑ με δύο σημαντικές απουσίες, τους Ιγκλέσιας και Μουνάφο, με τον Γιώργο Παράσχο να χρησιμοποιεί τρεις κεντρικους αμυντικούς προκειμένου να περιορίσει τη δράση του Μακέντα, αλλά και των Χατζηγιοβάνη και Μπουζούκη.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει γκολ νωρίς και να φέρει το παιχνίδι στο δικό του ρυθμό και στον έλεγχό του. Αφού έχασε μια μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 12′ με σέντρα του Χατζηγιοβάνη και εξ επαφής κεφαλιά του Κουρμπέλη να φεύγει έξω, βρήκε το γκολ τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Κουρμπέλης βρήκε καταπληκτικά τον Άλτμαν στην πλάτη της άμυνας και ο Ισραηλινός με υπέροχο κατέβασμα με το στήθος και εκτέλεση με τη μία, άνοιξε το σκορ, σκοράροντας για πρώτη φορά μετά τις 20 Ιανουαρίου 2018 και ένα γκολ που είχε σημειώσει απέναντι στην Κέρκυρα.

O Παναθηναϊκός μεσοεπιθετικά ήταν καλύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του, με τον Κουρμπέλη να είναι ο κινητήριος μοχλός και ο κορυφαίος παίκτης του πρώτου ημιχρόνου, τον Κάτσε στην επιστροφή του να δίνει πολύτιμες βοήθειες στα τρεξίματα και τους Άλτμαν και Χατζηγιοβάνη σε καλή βραδιά, να παίρνουν πρωτοβουλίες και να είναι οι κύριοι εκφραστές των επιθετικών προσπαθειών.

Ωστόσο αμυντικά οι πράσινοι είχαν και πάλι κενά. Και έδωσαν το δικαίωμα στον Αστέρα να απειλήσει αρχικά στο 25′ όταν ο Φερνάντες μπήκε από τα αριστερά, είχε εύκολη πάσα στον Μανιά που ήταν ολομόναχος στη μικρή περιοχή, αλλά σήκωσε την μπάλα και της έβαλε δύναμη, με αποτέλεσμα να περάσει πάνω από τον φορ του Αστέρα. Και πέντε λεπτά αργότερα, όταν από πάσα του Φερνάντες ο Καλτσάς έβαλε την προβολή στη μικρή περιοχή, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Το διαχειρίστηκε και το κράτησε

Ο Γιώργος Παράσχος στο δεύτερο μέρος πήρε πολλά ρίσκα, θέλοντας να φτάσει στην ισοφάριση και θα μπορούσε να το είχε πετύχει νωρίς. Στο 57′ ο Φερνάντες βρήκε με κάθετη πάσα τον Μανιά, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Διούδη, αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Και τελευταία, ουσιαστικά, για τον Αστέρα.

Ο Παναθηναϊκός από το 60′ και έπειτα έκλεισε περισσότερο τις γραμμές του, τις έφερε πιο κοντά, πάωνε τον ρυθμό όταν έπρεπε και παρά το γεγονός πως έχασε τον Κουρμπέλη, που τραυματιστηκε και πάλι στη μύτη και αποχώρησε, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα μέχρι το φινάλε.

Αντίθετα, οι πράσινοι ήταν εκείνοι που θα μπορούσε να βρουν δεύτερο γκολ στο ανοιχτό γήπεδο και να τελειώσει το ματς, όμως ο Μακέντα σπατάλησε και τις δυο ευκαιρίες. Στο 75′ το γύρισμά του για τον Μουνιέ ήταν δυνατό, ενώ δύο λεπτά αργότερα σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ έπειτα από πάσα του Χατζηγιοβάνη πλάσαρε με το αριστερό, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω.

Τα τελευταία λεπτά ήταν αγχωτικά για τους πράσινους, με τον Αστέρα να φέρνει πολλούς παίκτες στην περιοχή, αλλά να μην καταφέρνει να απειλήσει τον Παναθηναϊκό, ο οποίος και με την είσοδο του Πούγγουρα αντί του Χατζηγιοβάνη ουσιαστικά κλείδωσε το μηδέν και τη νίκη, που του δίνει μεγάλη βαθμολογική ανάσα στην προσπάθειά του για την πέμπτη θέση.

Το κλειδί: Το γρήγορο γκολ του Παναθηναϊκού, που σκόραρε με τον Άλτμαν μόλις στο 16′, ουσιαστικά έδιωξε το άγχος που κουβαλούσαν οι πράσινοι από τα αρνητικά αποτελέσματα. Δεν ενθουσίασαν με την απόδοσή τους, αλλά ήταν σαφώς καλύτεροι από τα προηγούμενα ματς, πιο φρέσκοι και με περισσότερες ιδέες.

Το δεκάρι: Ο Δημήτρης Κουρμπέλης ήταν εξαιρετικός σε όλη την αναμέτρηση, τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά. Από τα δικά του πόδια προήλθε το γκολ και 1-2 ακόμα ευκαιρίες του Παναθηναϊκού.

Στον πάγκο: Ο Μανιάς έχασε την ευκαιρία του αγώνα για να ισοφαρίσει. Πήρε πάσα… πάρε – βάλε από τον Φερνάντες στο 57′, αλλά το πλασέ του απέναντι στον Διούδη ήταν πολύ κακό και έφυγε άουτ.

Γιατί κόουτς: Ο Δώνης άλλαξε την τριάδα πίσω, έπαιξε με 4-3-3 και 4-2-3-1 στο δεύτερο μέρος και η ομάδα του, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, ήταν και καλύτερη και πιο επιθετική. Ο Παράσχος πήρε ρίσκα στο φινάλε, αλλά δεν κατάφερε η ομάδα του να τον δικαιώσει.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Μαυρομμάτης, Κολοβέτσιος, Χατζηθεοδωρίδης, Κάτσε, Κουρμπέλης (72′ Δώνης), Άλτμαν (61′ Μουνιέ), Χατζηγιοβάνης (82′ Πούγγουρας), Μπουζούκης, Μακέντα

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας (74′ Τσιλιανίδης), Τριανταφυλλόπουλος, Βλάχος, Ματρικάρντι, Κυριακόπουλος, Μπέλοκ, Βαλιέντε, Καλτσάς, Μανιάς (61′ Αραβίδης), Φερνάντες (83′ Δουβίκας)

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-0

ΓΚΟΛ: Άλτμαν (16′)
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Τάσης Γεώργιος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Κόλλιας Αθανάσιος (Ηπείρου), Κουρομπύλια Χρυσούλα (Δυτ. Αττικής)
Τέταρτος: Ζαμπάλας Σπυρίδων (Ηπείρου)
Κιτρινές: Μπουζούκης, Κάτσε / Φερνάντες, Μπελόκ
Κόκκινες:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ